miercuri, 24 iulie 2013

Cum atrag vizitatori pe blog?

Am gasit aceasta intrebare mai devreme putin pe un grup de bloggeri de pe facebook si m-am gandit ca ar trebui sa imi limpezesc si eu gandurile legate de acest subiect. Orice om care isi deschide un blog,
mai devreme sau mai tarziu isi doreste sa fie citit, sa aiba tot mai multi vizitatori, eventual si foarte multe comentarii. Nu cred ca exista o reteta universal valabila, dar stiu ca sunt cateva chestii care te pot propulsa, mai ales cand esti incepator in ale blogaritului.
Nu le-am aplicat pe toate, dar stiu cam ce trebuie sa faca un blogger pentru a atrage vizitatori pe blog. Voi enumera aici cateva dintre metodele folosite de bloggeri:

1. Sa scrie cat mai mult si sa o faca bine. Sa aleaga subiecte care sa intereseze pe cei care se plimba prin online in cautare de articole bune. Sa scrie corect din punct de vedere gramatical.
2. Sa isi distribuie articolele in retelele de socializare facebook, twitter, google.
3. Sa comenteze pe alte bloguri, lasandu-si linkul blogului in spatele numelui cu care semneaza comentariul (acolo unde ni se cere nume, adresa URL).
4. Sa participe la diferite jocuri colective, asa cum sunt lepsele.
5. Sa organizeze concursuri.
6. Sa scrie guest-posturi sau sa le gazduiasca pe ale altora.
7. Sa faca schimb de linkuri cu alti bloggeri- eu te pun la mine in blogroll, iar tu imi intorci serviciul.
8. Sa ofere cat mai multe informatii despre subiecte care au cautare la public. Ideal ar fi sa aleaga titlul in functie de felul in care oamenii cauta pe google detalii despre acel subiect. De exemplu, daca bloggerul scrie despre copiii care fura, titlul poate fi: Ce faci cand copilul fura?, iar daca vrea sa ii ajute pe cei care cauta sa isi faca temele folosindu-se de internet, poate alege ca titlu Propozitii cu nas si n-as.

Daca bloggerul doreste doar vizitatori si nu il intereseaza cei care chiar citesc si apreciaza ceea ce scrie, daca isi doreste doar trafic si nu cititori de calitate, poate apela si la metode mai neortodoxe pentru a atrage vizitatori:

1. Sa scrie despre subiecte controversate, care nasc polemici interminabile, care trezesc pasiuni: religie, politica, avorturi etc.
2. Sa atace bloggeri cunoscuti, a-listeri, sa le scoata la lumina greselile, defectele, problemele.
3. Sa lase comentarii jignitoare pe bloguri care au trafic mare.
4. Sa isi lase linkul spre articolele sale in comentariile de pe alte bloguri.
5. Sa puna pe blog cat mai multe imagini cu femei dezbracate.
6. Sa scrie explicit despre sex.
7. Sa foloseasca titluri-bomba, asa cum fac tabloidele.

Dar bloggerul sa nu uite ca ulciorul nu merge de multe ori la apa, ca oamenii nu pot fi pacaliti la infinit prin aceste metode murdare. Daca nu ti-ai deschis blog doar pentru a scoate doi lei pe reclame, traficul nu este foarte important. Este de preferat sa ai mai putini vizitatori, dar sa fie de calitate, sa te citeasca si eventual sa iti lase si comentarii.

4 comentarii:

  1. Pentru ce mi-as dori o mare audiență, cu orice preț? Dacă nu mi-am propus să câștig bani, atunci mă pot opri doar laa ce ce apreciază ce și cum scriu. Un blog de suflet, nici nu trebuie să aibă prea mare audiență, doar cei cu care poți rezona!

    RăspundețiȘtergere
  2. La pct. 5 din a doua parte as dori sa adaug ceva !
    Dat fiind ca sunt mai multe bloggerite decat bloggeri ar trebui si niste post-uri cu barbati bine . Imbracati sau nu ! :)

    RăspundețiȘtergere