joi, 15 august 2013

Chinurile facerii

In seara asta trec prin chinurile facerii... unei poze in photoshop, pentru prima data in viata. Nu modific imagini sau culori, nu fac chestii nemaivazute, ci doar adaug un mic text peste fotografie, pentru a
imbogati un articol de pe celalalt blog si pentru a invata cu ce se mananca acest program interesant. Totul parea simplu la prima vedere...
Dupa cateva contractii dureroase, am reusit sa aflu unde se ascundeau literele si am purces la selectarea culorilor, a marimii, a formei... Am pozitionat cursorul si am scris textul dorit, dupa care am incercat sa imi salvez capodopera pe desktop. Totul parea ok, parca prea ok pentru a fi si adevarat.
Contractiile au devenit mai dese si mai dureroase, ba chiar mi-au bagat spaima in oase la un moment dat, cand am crezut ca mi-am pierdut copilul virtual creat cu atata transpiratie. Salvez poza, ies din photoshop si deschid iar poza, de aceasta data de pe desktop. Oroare!
Poza mi se deschide mereu in photoshop! Nu pot dovedi nimanui ca am nascut asa splendoare de fotografie (sigur, e furata de pe net, dar am personalizat-o). Am incercat sa o urc pe blog, insa nu imi permite. Blogurile astea sunt destepte... Cica trebuie sa fie poza sau video pentru a putea fi postata. Adica ce, mai, eu am nascut un monstru? Nu vezi cat este de frumos scrisul meu pe fotografie?
Nu imi spuneti ca as putea apela la Kadia sau Vladen, ca de la ei am jucariile, nici ca as putea intreba pe cei care manaiesc bine aceste instrumente si mi-a dovedesc zilnic pe blogurile lor. Am vrut sa fac totul singura, de la cap la coada, fara moase, fara medici care sa ma supravegheze, dar mi-a ramas copilul blocat, nici afara, nici inauntru.
Daca as apela acum la ei, nu as avea subiect pentru acest blog, nu? Asa ca intreb aici:
Cum imi scot copilul? Cum scot poza din photoshop, sa o pot pune pe blog?

4 comentarii:

  1. Vienela, Save As și alegi formatul png sau jpeg. Fac un print screen și îți trimit pe Facebook. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, vezi daca nu este cumva in format .psd. Trebuie salvata in format .jpg

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este... Poza asta e din partidul ala... Ia sa incerc sa o mut la jpg sau png (o fi ala al lui becali?)... .))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci, inainte sa schimbi formatul, trebuie sa flatten image. Pe bara de sus de Menu, mergi la Layer. Acolo in fereastra de menu ce de deschide penultima optiune din lista este: Flatten Image. Apesi. Toata grafica e adusa in acelasi plan. Apoi mergi la Save as. Acolo, la format, alegi jpeg. Salvezi. La optiunile de jpeg de salvare:
    Image Options: Quality: 12 (poti mai putin de o vrei mai mica, dar pierzi din calitate)
    La format poti alege Progressive sau Baseline Optimized.

    RăspundețiȘtergere