marți, 13 august 2013

Vorbele mele s-au adeverit

Ana este o femeie foarte frumoasa. Inalta, construita exact asa cum trebuie pentru a atrage toate privirile barbatilor. Parul lung ii lucea in soarele amiezii, iar fata alba, marmorata, o facea sa semene a zeita.
O priveam si ma gandeam ca unii primesc la nastere atat de multe daruri, in timp ce altii parca sunt batjocoriti inca de la prima respiratie. O comparam pe Ana cu Claudia, fata care era cu noi...
Pe cat era Ana de alba, pe atat era Cladia de neagra. Ana era supla, Claudia grasa; Ana stia sa vorbeasca elevat, Claudia parea un prescolar tălâmb. Ana atragea toate privirile, Claudiei aproape ca i se intorcea spatele. Eu eram undeva intre ele, nici prea-prea, nici foarte-foarte.
Desi barbatii traiesc de multe ori cu impresia ca femeile sunt discrete, ca nu isi expun viata intima, realitatea este alta. De cate ori se intalnesc doua sau mai multe femei care sunt apropiate, la un moment dat discutia deviaza spre sex. Unele glumesc pe aceasta tema, altele descriu cu lux de amanunte ceea ce este in casa lor, iar restul cer sfaturi legate de diverse probleme de dormitor.
Din vorba in vorba, in acea zi discutia a ajuns, inevitabil, la barbati si a starnit mâțele din noi. Ana sustinea ca se maritase la 23 de ani fecioara, ca statea cu sotul ei de zece ani si ii fusese mereu credincioasa, ca nu cunoscuse nici macar in vis un alt barbat. Rautacioasa cum (nu) nu stiti, imi spun in gand ca as putea sa glumesc putin cu Ana. Ii spun ca nu o cred, ca nici o femeie sanatoasa nu poate sta pana la 23 de ani fara barbat, ca organismul uman isi cere drepturile devreme.
Claudia imi tine isonul si ii spune Anei ca nici ea nu crede, ca o femeie atat de frumoasa este curtata inca de mica de catre barbati si ca i se pare imposibil ca unul macar sa nu o fi putut convinge sa cedeze. Ana se enerveaza si isi sustine cauza, insista sa o credem ca a fost fecioara in noaptea nuntii, la 23 de ani. Claudia pluseaza spunand ca poate ar crede ca a ramas virgina pana la acea varsta, dar nu o crede ca in zece ani de casnicie nu a avut curiozitatea de a vedea cum e cu altul.
Pielea marmorata a Anei se inroseste ca un mac, privirile arunca flacari. Isi imagineaza cineva ca ea ar fi curva? Nu ii este rusine Claudiei sa o acuze de adulter? Nu, Claudiei nu ii este rusine. A lasat gluma deoparte, s-a infierbantat si vorbeste pe sleau. Ce, noi daca am cunoscut mai mult de un barbat suntem curve? Nu cumva Ana a ramas virgina pentru ca s-a jucat pervers?
Ana se uita spre mine, parca cerandu-mi ajutorul. Imi este mila de ea, dar nu pot uita ca acum cateva minute a spus ca femeile care au cunoscut mai mult de un barbat in pat sunt curve. Las gluma la o parte si ii spun exact ce cred: chiar daca totul s-a petrecut asa cum spune ea, chiar daca s-a maritat virgina la varsta la care eu il nasteam pe Ionut, chiar daca pana la 33 de ani s-a culcat doar cu sotul ei, nu va muri pana cand nu va cunoaste un al doilea barbat.
O femeie atat de frumoasa atrage barbatii asa cum rahatul atrage mustele. Cand acasa ai un barbat care te bate din toate nimicurile, care te injura pe tine, iti injura neamul, iti bate copilul si se baga in pat puțind a bautura si a sosete nespalate, ma indoiesc ca il iubesti atat de mult pe cat spui. In ziua in care langa tine va aparea un altul, politicos, atent, dragastos, parfumat, vei uita de animalul de acasa si te vei arunca in bratele lui Fat-Frumos, vei uita hotararea de a imbatrani aproape virgina, atinsa doar de mana celui ce te-a posedat fecioara.
Dupa discursul meu, Ana a tacut, si-a luat copilul de mana si s-a indreptat spre casa. Dupa nici o jumatate de an, vorbele mele s-au adeverit. Ana a divortat si a plecat cu un barbat curat, parfumat, iubitor. Ne-am intalnit dupa cativa ani. Mi-a spus ca am avut dreptate in acea zi, dar nu a vrut sa recunoasca. Nu poti fi o viata femeia unui singur barbat, mai ales daca el nu seamana cu Fat-Frumos (si aici nu ne referim la frumusetea fizica), daca nu te iubeste si nu te respecta asa cum ai merita.

2 comentarii:

  1. ....am zis eu că aici eşti surprinzătoare! Da! Până la urmă era previzibil...cu fata ta. Ştii când eram în liceu spuneam ceva de genul: e uşor să rămâi fidel când nu e nimeni să te seducă! Cum vine ispita şi te găseşte nemulţumit cum apar şi alte alternative

    Adriana

    RăspundețiȘtergere