vineri, 6 septembrie 2013

Inspiratia ca aliat

Zagazul gandurilor se rupe si creativitatea iese la iveala mai puternica decat ieri, facand ca toate capetele neincoronate inca sa se teama. E doar un zvon deocamdata, iesit din negura visarii. Nimic sigur, ci doar
iluzii si aluzii. Eu stiu, eu pot, eu vreau va fi sloganul. Voi depasi obstacol dupa obstacol, voi expira idei inovatoare, voi inspira pe orice cititor si voi deveni celebru, gandeste fiecare.
Sosita-i clipa cand trebuie luata arma-n mana dreapta. O lupta surda va fi, o lupta din care va iesi invingator cel care are curajul de a infige piroanele mai adanc in constiinta, de a lua decizii surprinzatoare chiar si pentru el, de a transforma jurnalul intr-un tinut miraculos, unde basmele sunt reale.
Nu va fi cunoastere, nu va fi testare, ci doar fantezie invaluita in cele mai pitoresti cuvinte. Intr-o intimitate relativa cu eul meu interior ma intreb de zece ori pe zi daca sa intru in lupta sau sa stau chibit pe margine. Sa las impresia ca sunt in continuare pura sau sa le arat celorlalti ce imi apare in fata ochilor uneori si cat de buna pot fi? De unde aceasta convingere, ca voi fi totdeauna la inaltime, ca voi avea totdeauna inspiratia ca aliat?
Tresar, imi amintesc de cate ori am strigat-o si nu mi-a raspuns, tremur de incordare, ma zvarcolesc si cer pareri, imi spun ca am uitat joaca de-a intorsura cuvintelor si... aproape renunt.

Simple framantari in duzina de cuvinte...

5 comentarii:

  1. Înspirația... o dorim, o chemămăm, o implorăm... Iar ea vine atunci când dorește. Și uneori exact de acolo de unde nu o aștepți.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fluierul limbii şi demonul hârtiei... Mă tem de inspiraţia asta, aliat. Inspiraţia duşman cum o fi? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Muzele vin doar când doresc, dacă sunt frumos ademenite, iar stiloul sau creionul, mai nou, tastele ne pot deveni aliaţi apoi... Zic...

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred ca inspiratia asta ne vine de undeva din univers,normal,noi doar o asternem pe hârtie,trece prin noi, si mai cred ca e fiecare cu talentul lui.Odata eram si eu cumva invidioasa pe altii mai buni ca mine,la scris sau la altele, acum nu mai sunt,pentru ca stiu ca fiecaruia ii e dat si un anume stil,si o anume stea,cu stralucirea ei,mai slaba sau mai puternica.

    RăspundețiȘtergere