duminică, 15 septembrie 2013

Jurnal de femeie simplă 4- Peluze largi şi minţi înguste

Astazi (15 septembrie 2013, ora 8,15)... ma simt mai bine decat ieri, cand am chemat salvarea, dar tot sunt suparata din cauza blogului de pe .ro.

Afara... cred ca este foarte frig pentru aceasta perioada a anului. Cerul este innorat, asfaltul umed si pomii parca tristi. Imi vine in minte melodia Margaretei Paslaru
"Lasa-mi, toamna, pomii verzi,
Uite, ochii mei ti-i dau.
Ieri, spre seara-n vantul galben,
Arborii-n genunchi plangeau..."
In gradina... cred ca sunt multe frunze ingalbenite, cazute pe pamantul rece. Poate dau o fuga astazi pe afara, sa imi adun cateva.
In casa... am un crin galben imens, primit cadou de ziua mea. Tot in casa am un caiet de care sunt absolut indragostita... Poate voi povesti vreodata de el, daca voi primi permisiunea... Oricum nu as spune prea multe, pentru ca este un lucru intim, de care doar ochii mei se bucura. :)
In bucatarie... a stat aseara Ionut. Mi-a pregatit un piure, o salata de varza rosie si un cotlet de porc, pentru ca eu nu eram capabila sa cobor din pat.
Sunt imbracata cu... o jumatate de sifonier si tot am mainile inghetate. Sosete flausate, pulover si un pled peste piciore, ca babutele.
Ce muzica ascult acum... sforaitul enervant al varului meu, care a innoptat la noi. Cred ca era mai obosit decat mine, daca reuseste sa imi acopere gandurile cu zgomotele pe care le scoate in somn.
Ce carti citesc zilele astea... nici eu nu mai stiu, ca sunt prea multe incepute si eu am fost prea obosita pentru a citi. In plus fata de cele pomenite in saptamanile trecute, acum am inceput Memoriile unei gheise.
Ce mai mesteres eu... ca de obicei, nimic important. Incerc sa folosesc cubul Rubik, desi mi l-au stricat nepotii lui Mihai.
Un lucru planuit pentru saptamana viitoare... sa ii trimit Adrianei scrisoarea cu care o tot amenint de o luna. Asta inseamna ca astazi trebuie sa o termin, nu?
Am invatat... ca prieten nu iti este cel care o spune, ci cel care o dovedeste. Am mai invatat ca e al naibii de greu sa depinzi de altii.
Sunt recunoscatoare... sortii, care mi-a scos in cale oameni buni, frumosi, calzi si atenti.
Ma gandesc... cu groaza la factura de lumina, care depaseste 350 ron.
Astept/sper... ca vremea calda sa revina, sa pot da jos pledul de pe picioare, sa nu sar din sandale direct in cizme.
Un citat/proverb favorit... America este tara peluzelor largi si a mintilor inguste (dragul meu Hemingway).
O fotografie preferata... In ochii stralucitori, cu pofta de viata, poti vedea intreaga lume, cu tot ceea ce ascunde sau lasa la vedere.


Jurnalul de femeie simpla din saptamana anterioara, daca doriti sa il vedeti. Inspiratia imi vine de la Zina si Kadia, insa totul a plecat de la Taniusa.

12 comentarii:

  1. Draga mea, imi pare rau ca nu te-ai simtit bine, sper sa iti revii cat se poate de repede. O plimbarica pe la orele amiezii poate ti-ar prinde bine. Zic si eu, tu stii mai bine.
    Dar ce a patit blogul de pe .ro ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eram exagerat de obosita si continuam sa stau pe net, in loc sa dorm. Mi-am mai revenit acum...
      Nu stiu ce s-a intamplat cu blogul... Am inteles ca are niste fisiere dereglate si doar baietii care se ocupa de servere pot rezolva. Problema este ca nu dau de ei de trei zile... :(

      Ștergere
  2. Acum am vazut. Nu te supara, de ce nu treci la o tema de pe platforma wordpress ? Sunt foarte multe gratuite, iar wordpress este mult superior lui Blogger din punct de vedere tehnic. La nivelul tau de scriere, se potriveste mult mai bine.In plus apar foarte rar probleme tehnice. Zic si eu, sa nu te superi ca imi permit, dar vad ca ai mereu probleme. Exista si posibilitatea de a-ti transfera fara probleme continutul blogului de pe Blogger pe WordPress, deci nu ai pierde nimic.
    Iti doresc sanatate, Vienela !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zina, nu inteleg la care blog te referi. Cel de pe .ro este pe wordpress, insa problemele apar din cauza serverului.

      Ștergere
    2. Da, acum am inteles. Ai putea sa ceri sa te mute pe alt server sau sa schimbi gazda, ori providerul.

      Ștergere
  3. Eu cred ca am depasit deja postarile cu jurnalul acesta, Memoriile unei gheise mi-a placut mult, fa ceva miscare sa te incalzesti intepenim pe scaune si dupa aia ne plangem de circulatie periferica proasta :P

    RăspundețiȘtergere
  4. M'am intristat citind pe facebook acum cateva minute(greu cu trezitul, acum e dimineata pentru mine) ca ieri ai avut nevoie de serviciile ambulantei, dar acum citind ca te simti mai bine ma bucura foarte tare:)

    RăspundețiȘtergere
  5. sanatate si ai grija de tine ..... multumesc pentru tot ! pentru cuvintele tale , pentru gândurile tale !!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sanatate! Si eu sper sa se incalzeascaa, imi e dor de lumina de miere a toamnei, de soare, frunze galbene si nu de gri. Facturile trateaza-le la diverse (si eu ma enervam inainte dar, daca ne permitem sa le platim inseamna ca suntem bogate si bogatii nu pierd vremea facandu-si griji pentru lucruri banale)

    RăspundețiȘtergere
  7. Sanatate!
    No, imi pare rau sa aflu ca ai avut nevoie de ambulanta! Ce sa zic?! Obosesc numai cand vad cat esti de activa, pe bloguri, pe FB - si cine mai stie pe unde! Mie nu-mi reuseste! Pur si simplu ma epuizeaza! Sper ca acum esti mai bine! Sa te faci bine repede, copilas dragalas! Nu e un sfat, dar as zice sa nu neglijezi odihna... Stiu din experienta (si nu-i deloc placut) ce inseamna epuizarea...
    Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sper sa te simti din ce in ce mai bine. Sfaturi anti-sforait nu stiu sa-ti dau, eu cand nu pot dormi si-l aud pe Vlad, ii pun palma mea pe spatele lui si ca prin minune inceteaza, nu prea inteleg de ce, sunt de obicei prea adormita ca sa analizez problema, probabil isi schimba el pozitia cand simte ca e atins. Cat despre senzatia de frig, ceaiuri multe si fierbinti, daca te tii pe picioare ajuta si un dus fierbinte, dar nu l-as recomanda daca te simti rau.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vienela imi pare rau ca ai avut nevoia de ambulanta sper ca te simti mai bine Multa sanatate !

    RăspundețiȘtergere