marți, 15 octombrie 2013

In spatele monitoarelor sunt oameni

      Am impresia ca m-am molipsit de la colegele din blogosfera. Nu credeam ca voi ajunge vreodata sa spun despre vienela.ro ca si-a pierdut magnetismul pe care il exercita asupra mea chiar si in somn.
Si totusi o spun. O spun dupa ce am gandit-o in linistea casei si in freamatul din suflet timp de 2-3 zile.
      S-au destramat visuri, s-au topit mituri, s-a aprins lumina. Blogosfera nu este cel mai roz loc de pe pamant. Ca si in viata reala, esti bagat in seama numai daca si tu, la randul tau, bagi pe cineva in seama. Daca esti destul de activ si te implici, ai sansa de a te pacali mult timp singur, crezand ca oamenilor chiar le pasa de tine.
      Ei bine, ultimele zile mi-au dovedit ca nu este asa, ca totul este o iluzie menita sa te tina strans lipit de calculator. In spatele monitoarelor sunt oameni, oameni pe care maine i-ai putea intalni in viata reala si care tot asa ti-ar intoarce spatele daca nu le-ai mai fi de folos.
      Oamenii au tendinta de a se indrepta spre cei activi, spre cei care le pot fi de ajutor intr-un fel sau altul. Daca te retragi la umbra, unde te asteapta alte treburi, esti uitat repede, esti abandonat chiar, daca mi se permite sa exagerez putin. Cine s-a gandit la Diana in timpul cat a stat departe de blogosfera? Cine isi mai aminteste de OchiiVerzi? Pe Pandhora si-o mai aminteste cineva? Cine isi va aminti de mine maine, daca nu voi avea timp sa las comentarii? Va spun eu! Nimeni!

27 de comentarii:

  1. ....tu cum îţi amintesti de ele? Vienela e un brand deja. Mie tot imi pare rau că nu ai participat la superblog cu celălalt blog pentru că tu, despre orice ai scrie, o faci in felul tau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ar fi fost doar teama ca imi voi plictisi cititorii, poate ca as fi participat cu celalalt... :(
      Nu stiu, poate pentru ca mi-au fost dragi fetele astea, poate pentru ca ziua de ieri mi-a aratat ca putini sunt cei care imi sunt cu adevarat prieteni...

      Ștergere
  2. Ce ti-e si cu online-ul asta? Daca nu esti vizibil, e adevarat ca te cam uita lumea. Insa cred cu tarie ca o pauza scurta nu te "ingroapa" mai ales daca nu alergi dupa mocaciuni , etc. E bine sa faci diferenta intre bloggerii care scriu de drag si bloggerii care scriu pentru bani :) ca eu una nu cred ca se impaca categoriile - si va rog, dati cu rosii daca aveti alte parerei :)))

    Eu am cateva fete - how sexist of me - pe care le urmaresc ...in functie de ce publica. Daca se transforma blogul in loc public de reclame (a se citi advertoriale) iau o pauza de la blogul respectiv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te ingroapa o pauza. Doar iti arata pe cine te poti baza si pe cine nu.
      Nu ma deranjeaza advertorialele, daca sunt bine scrise, poate pentru ca si eu scriu. :))))

      Ștergere
    2. Daca 1 din 20 art e advertorial, diger, daca 1 din 3 art e advertorial, iau pauza de la a mai citi blogul ceva vreme. Eu nu mai scriu advertoriale de mai bine de un an dar , se stie, nu scriu pentru bani sau mocaciuni, doar de placere.
      Cum scrii tu advertoriale e ok, ca nu se simte ca-s advertoriale :))

      Ștergere
  3. Vienela, îmi pare rău dacă ți-ai imaginat altceva. Și eu, și tu, și ceilalți suntem oameni. Pe blog sau dincolo de monitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unii au incercat sa lase impresia ca imi sunt prieteni. Cand am apelat la ei... :(

      Ștergere
  4. Sunt mândru de a comenta,
    De a felicita postarea ta!
    Căci, cine-a auzit de Ciufulici?
    Cu toate astea, iată, sunt aici!

    De voi pleca prin alte tări, străine,
    Cine-și va aminti de mine?
    Cine va ști de am trăit aievea
    Sau de am existat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta eu imi voi aminti, desi memoria nu este punctul meu forte. Sa nu uitam ca acum gasim net pana si in tarile subdezvoltate. :-P
      Sunt mandra de cititorii mei, asa putini cati au ramas. :)

      Ștergere
  5. Daca iti place sa ma numesti "nimeni"...eu nu ma supar. Dar altii ca mine s-ar putea supara...
    Ce spui tu e o regula care suporta exceptiile care sunt menite s-o intareasca.
    Pe urma, oamanii se intalnesc unul cu altul, in virtual sau real, cu un scop. Nu al lor, ci al Sortii. Pe care il afli ulterior.
    PS Tot te imbratisez, asa filosoafa cum ma aflu in seara asta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma faci sa ma simt prost! Eram suparata pe cei care s-au batut cu pumnii in piept de atatea ori pe celalalt blog al meu si care acum au disparut in ceata. Nicidecum nu ma refeream la cei care imi sunt aproape chiar si pe acest blog obscur.
      Te imbratisez, Dana mea!

      Ștergere
  6. Nu stiu daca e foarte bine sa generalizezi! Da toti suntem oameni, dar foarte putini au o dubla personalitate. Cam cum esti in viata reala esti si pe blogosfera.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poate ca nu ar fi trebuit sa fiu chiar atat de dura, poate ca nu ar fi trebuit sa generalizez. Nu spun ca au dubla personalitate, ci doar ca iti sunt alaturi atata timp cat au ceva de castigat.

      Ștergere
  7. Multumesc pentru gandul tau! Si multumesc pentru ca tu te-ai gandit la mine atunci cand am disparut ca magarul in ceata. :) S-au gandit si Carmen, Mirela, Pandhora, Andreia, Minnie (le multumesc acum); poate si altii s-au gandit, dar n-au lasat un semn al trecerii. Dar... atunci cand disparem din virtual e ca si cum am... deceda... :) Oamenii se mai gandesc un timp la noi, apoi ne uita...
    Hm... Acest blog nu e obscur! :) Articolele sunt la fel de bune ca si pe celalalt! Sa stii ca de citit citesc ce scrii si acolo, doar ca nu las comentarii - decat sa scriu "ce misto", prefer sa ma abtin, sa nu diminuez valoarea articolului. Cand tema ma inspira... ai vazut cat scriu uneori! :)
    Tu sa fii sanatoasa si de prieteni in realitatea-realitate sa ai parte! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-un fel este de inteles ca oamenii sa se indrepte spre cei ce par vii. Nemultumirea mea plecase de la faptul ca eu nu am murit inca. :)
      :) Intr-adevar, uneori l-ai putea face pana si pe Rudolph invidios. Atunci se vede clar ca am atins ceva... :)
      Iti multumesc, Diana!

      Ștergere
    2. Diana, stii ce m-am emotionat in seara asta? Uite, sunt putin peste 2 saptamani de cand spuneam de Pandhora si in seara aceasta a trecut pe la mine (pe blog). A revenit in blogosfera, de parca ar fi auzit chemarea noastra!

      Ștergere
  8. hmmmm si eu îmi plun întrebarea ??? sunt plecata de 16 ani din tara .... si sincer ... îsi aduc aminte de mine (de noi) cand merg în vacanta si inrebarea iesim la un "resto".... cand ma vad în rest... doar vant ... vant si pulbere !!! am fost doar în trecere .... prin vietile lor ( binenteles unii) ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel au fost si prin vietile noastre unii. Mi-am dat seama vorbind cu tine pe fb ca si eu am intors, de-a lungul vietii, spatele unor oameni cu care nu mai rezonam. :(

      Ștergere
  9. .... adevarat... punct ochit ... punct lovit !!!! pentru multi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa imi fi fost de ajutor jocul de dartz cu care imi pierdeam timpul candva? :)

      Ștergere
  10. Pentru ca si blogosfera(rezultat al tehnologiei) tinde sa copieze din realitatea vietii de zi cu zi! Si viata e rapida, se desfasoara intr-un ritm alert in continua schimbare! Nu iti permite sa te focuzezi nici macar asupra celor apropiati! Este pretul platit bunastarii asa zis sociale! dar nu este cam mare? nu ne dezumanizeaza oare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba ne cam dezumanizeaza si nu putem face nimic pentru a schimba asta. Ma tem ca ceea ce scriau candva autorii de SF se va adeveri mai repede decat am fi crezut. Vom ajunge sa traim izolati si sa comunicam numai din spatele monitoarelor. :(

      Ștergere
  11. Am citit articolul dintr-o suflare. Imi pare rau ca ai fost dezamagita . Dar vorba Almei ieri a trecut. Azi totul e mai frumos. Oamenii care tin la tine sunt cei mai importanti. Asa s-au cernut si au ramas doar ei.Cei importanti.

    RăspundețiȘtergere
  12. Vienela,s-a destramat magia de inceput a bloguitului? :)

    Mi-amintesc cand eram eu la inceput- si o alta blogerita citea pe la mine si-i placea,ca totul cica avea asa un suflu prospat. Ea scria mai rar la ea, intre timp nu mai scrie deloc,intre timp am ajuns sa o inteleg,si sa ma minunez cum pot unii sa scrie cate 4 ani la rand.Am vazut si eu ca unii vin,altii pleaca,te plictisesti,vrei altceva. Am vazut ca si eu ma satur nu doar de scris la mine si de cautat idei, dar si de citit la altii,care oricat mi-ar placea,sau mi-ar fi placut odata, nu ma mai atrag.E acelasi stil,orice ai spune diferit. Si parca ai mai vrea si o schimbare de stil. Sau parca n-ai mai vrea nimic, ai vrea sa stergi toata existenta ta virtuala si sa ramai doar cu cea reala,care e coplesitoare suficient,sa zic asa, nu-ti mai trebuie aceleasi framantari,probleme,intrebari,prietenii,etc, in alta dimensiune paralela.
    Si da, poate te intrebi o data,de doua ori,ce mai face cutare blogger, dar la urma urmei,cat poate sa-ti pese? Eu de fapt, ma gandesc cu admiratie, imi zic : uite dom'le, that one got a life! Ca atunci cand esti departe de lumea virtuala,nu mai pui un gand in ea.Cel putin din experienta mea,Nu te intrebi si invers,ce-o mai face cutare sau cutare blogger.

    Pe mine chiar ma irita chestia asta cu vizitat si intorsul vizitei, daca citesc pe cineva o fac ca-mi place,si gata. Mai bine am 3 cititori si vad ca aia chiar citesc ce scriu regulat,si ei au bloguri pe care eu nici n-am dat vreodata,dar asta inseamna ca sunt 3 oameni care vin de placere.Decat sa ma plimb eu prin blogosfera asta,sa las comentarii si sa astept.

    So Vienela,relax and enjoy the weekend! :) Enjoy real life, this is only a blog, an illusion:)




    RăspundețiȘtergere
  13. Pai de ce ai vrea cititorii aia? Alea care vin doar pentru un salam-alecum si un "tze mumos!" oricum sunt doar zgomot de fond. Treaba e asa: daca vrei trafic pe motiv ca ai nevoie de el, atunci e ca la slujba: prestezi. Si e normal. Daca tii blogul doar ca sa te simti bine, atunci disparitia gastelor din ograda nu e bai mare. Oricum nu-ti trebuiau. Ce sa faci cu ele? Duca-se! Ura si la gara :D.
    Ca si in viata reala, ridicatul in slavi al cuiva se face cu un interes. Cand cineva te lauda prea zdravan atunci trebuie sa intrii la banuieli.
    Pentru mine e chiar modalitate de selectie asta cu comentariile si regularitatea articolelor. Comentez doar cand am chef si vreau. Deloc pe baza de reciprocitate. La fel, scriu doar cand vreau. Si ce vreau. Cine se oftica si nu-mi mai comenteaza/viziteaza blogul pe motivul asta...e bun dus :D. Vezi sa nu vars o lacrima. Ba chiar, fiindca n-am de gand sa-mi transform raspunsul la comentarii in proba olimpica, mi-am bifat de vreo 2 ani chestia cu descurajearea motoarelor de cautare si n-ai idee ce bine e! Recomand. La fel si cu scrisul. Scrie cand ai chef, cine uita sa te viziteze dupa doua zile oricum nu dadea doi bani pe ce scrii. Doar nu le durea in de'shte sa-ti scrie ode ca sa vii si tu gigea pe la ele.

    RăspundețiȘtergere