duminică, 20 octombrie 2013

Jurnal de femeie simpla 9- Soare iti dau

Astazi (duminica, 20 octombrie 2013, ora 10, 20)... tocmai am terminat de scris un alt articol pentru SuperBlog, un articol simplu, in care povestesc despre dependenta mea fata de produsele de papetarie.

Afara... este soare cu dinti. In prima clipa m-a pacalit, dar stand in fotoliu am simtit cum frigul invaluie casa, asa ca am dat drumul la centrala putin.
In gradina... scolii la care a invatat Ionut s-au jucat copiii intr-o iarna cu doamna invatatoare (pe atunci domnisoara). A fost una dintre cele mai frumoase zile ale baiatului meu, o zi de care inca isi mai aminteste cu placere. Au intrerupt ora de abilitati practice si au iesit in aerul rece, unde fulgii de nea se alergau si se asterneau cu o viteza uluitoare.
In casa... este liniste, baietii dorm neintorsi, iar eu ma pregatesc sa imi vopsesc parul.
In bucatarie... imi place sa fac prajituri cu fructe, ciorba de perisoare si snitele. Saptamana aceasta, pentru ca la mine totul este pe toane. 
Sunt imbracata cu... colanti negri, sosete negre, tricou alb.
Ce muzica ascult acum... torsul molcom al frigiderului si tastele lovite in viteza. 
Ce carti citesc zilele astea... nu citesc nimic. Competitia la care particip ma epuizeaza, imi rapeste mult din timpul liber si ma face sa adorm ca un pui. Este cel mai bun somnifer pe care l-as putea recomanda.
Ce mai mesteresc eu... am o veioza veche, draguta, care a stat ascunsa in podul casei unde locuiesc socri mei. Vreau sa ii fac un abajur colorat si sa o asez langa patul meu. 
Un lucru planuit pentru saptamana viitoare... mai usor cu planurile deocamdata... 
Am invatat... candva limba franceza, eram indragostita de r-ul lor, de gramatica lor, de tot ce insemna limba franceza. De cand am terminat cu scoala, nici macar o data nu mi s-a ivit ocazia de a scoate din gura trei cuvinte in franceza. Urmarea? Ma simt de parca nu as fi invatat niciodata vreun cuvant. Nu stiu nimic.
Sunt recunoscatoare... Giovannei, ca m-a ajutat sa invat italiana si ca ma suna o data pe an, silindu-ma sa vorbesc in italiana cinci minute. Chiar si asa, nu stiu cat timp voi mai putea pastra in minte cuvintele invatate.
Ma gandesc... cu drag la zilele de demult, cand Ionut imi lasa pe masa sau chiar pe covor biletele in care imi scria ca a incercat sa ma trezeasca pentru a ma intreba daca ii dau voie la joaca, pe afara. Scria cu litere mari de tipar pe atunci, pentru ca avea doar 5 anisori...
Astept/sper... cu nerabdare nota pentru articolul despre genti. Sper sa fie buna, pentru ca am pus suflet in el si, cu riscul de a parea increzuta, chiar mi se pare bun.
Un citat/proverb favorit... "...noi nu intelegem nimic din viata viitoare si din legile ei. Dar, daca asta e asa de greu si chiar absolut imposibil de inteles, atunci eu voi fi cel care trebuie sa dea socoteala pentru faptul ca n-am fost in stare sa constientizez ceea ce nu poate fi cuprins cu mintea?"-Idiotul, de Dostoievski.
O fotografie preferata... Vrei soare? Soare iti dau...



Va recomand sa treceti pe la Zina, Kadia si Corcodusha.

17 comentarii:

  1. Am avut si eu acceeasi impresie cu Franceza, ca nu mai stiu nimic , desi facusem din cl 7 pana in cl 12. eh uite ca am avut ocazia sa vb acu vreo 2 ani si chiar dc sunt ruginita rau, ma descurc ok. Ma rog, dc ma arunci in vreo tara vorbitoare de Franceza reusesc sa ma intorc in tara LOL
    Cat despre Italiana, recomand duolingo.com. E drept ca se invatat pe baza Englezei dar macar nu o uiti pana mai ai ocazia sa vb ;) eu una asa fac si cand ajung in Italia ma descurc.
    Bafta la SuperBlog!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca mai tin minte bine regulile de baza, insa uit cuvinte... Mi-ar placea sa am cu cine vorbi... :)
      Merci mult!

      Ștergere
  2. Frumos soare ne-ai oferit, Vienela !
    Intr-adevar, munca facuta cu pasiune si concentrare este cel mai bun somnifer ! Nu am avut niciodata nevoie de somnifere, dar de cand tin trei bloguri, cu aparitii regulate, cum pun seara capul pe perna, cum trec in tara viselor ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa si eu, in clipa in care pun capul pe perna, sunt deja adormita. Nu cred ca as avea curaj sa iau somnifere... Si asa dorm de nu simt nici cutremurele. :))))

      Ștergere
  3. Imi place citat, in ce priveste biletelele hehe eu tocmai ieri m-am trezit cu un bilet lipit de peretele de linga patul meu o provocare de la fica-mea pe care daca vreau sa cistig imbratisri si pupicuri trebuie sa fac sa fiu invingatoarea :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-ar fi plăcut să te văd şi varianta "sau pielea ţi-e rudăăă cu lunaaa".Franceză? Hehe, doar anul V şi VI, până atunci făcusem germană. Complicat, dar am împuşcat note mari, dar o făceam pentru grase ieri. ;)
    Ce mai meşteresc? Încă nimic, dar am de făcut 100 de păpuşi de mână pentru Crăciun, le voi folosi în spect. de iarnă la Şcoala unde predau opţionalul. În bucătărie, hehe, ieri mi-a făcut mama cadou un cuptor cu microunde.
    Cam atât...e o duminică liniştită, n-am niciun chef de SuperBlog. Mâine vin notele de la Farmec, nici nu vreau să mă gândesc ce note vor pune doamnele de la F, că am înţeles că au făcut ravagii în primăvară.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, citisem despre papusile pe care le ai de facut si ma ingrozisem... :))))
      M-am detasat complet de note zilele astea, mi-a fost mult mai bine... Acum ma framanta gestul urat al fetei de pe primul loc. Ce mizerie! Sunt curioasa daca vor lua masuri.

      Ștergere
  5. noi, chibitii, cum stim ce note primiti? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cere si ti se va da! spunea cineva. :))))
      Datele contului meu sau doar notele persoanelor pe care le cunosti? :)

      Ștergere
    2. La prima proba, cu articolul Corolla-R, am luat 85 de puncte din 100. La a doua, Legenda imparatului Hurom, 98 de puncte din 100. Sunt pe locul 20. :)

      Ștergere
  6. Ei...exagerezi un pic cu concursul! Nu prea e somnifer...E amuzant sa vezi ziua unei femei din punctul ei de vedere. Sunteti minunat de complicat de simple! D aia e perfect fara voi dar nu putem respira fara prezenta voastra! Seara minunata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am intrat in concurs pentru a-mi testa limitele, pentru a ma cunoaste mai bine. Tot in acest concurs am vazut si fețe ascunse ale unor oameni pe care ii cunosteam deja.
      Ce-mi place asta cu minunat de complicat de simple! :)
      Seara buna sa ai si tu!

      Ștergere
  7. Ce imagine frumoasa! Eu ma descurcam in germana, am dat si un test acum 10 ani, insa acum...cand ma uit la un film inteleg cate un singur cuvant dintr-o propozitie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, germana mi se pare la fel de usoara ca si chineza. :)))) Nu cred ca as fi capabila sa invat 5 cuvinte. :)))

      Ștergere
  8. "...noi nu intelegem nimic din viata viitoare si din legile ei. Dar, daca asta e asa de greu si chiar absolut imposibil de inteles, atunci eu voi fi cel care trebuie sa dea socoteala pentru faptul ca n-am fost in stare sa constientizez ceea ce nu poate fi cuprins cu mintea?"-Idiotul, de Dostoievski. Doar cand vom constientiza si realiza acest lucru, doar atunci vom opri procesul de acuzare al altora pentru problemele noastre si vom accepta responsabilitatile propriei vieti, indiferent ca sunt bune sau rele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este destul de greu sa treci prin viata fara sa dai, macar o data, vina pe altcineva pentru problemele tale. :)

      Ștergere