joi, 10 octombrie 2013

Sa vorbim din alma nahe

Sa vorbim din alma nahe si sa ne miram de usurinta cu care invarte, suceste, desparte si uneste cuvant dupa cuvant maestra cuvintelor, a noastra alma nahe. Nu stiu ce le face altora, nu stiu daca si altii o
percep asa, insa pentru mine ea este model, este seva, este putere si curaj. Astept cu nerabdare urmatorul ei articol, astept cu infrigurare urmatorul ei comentariu, stiind ca ma va surprinde, ca va aduce un suflu nou, ca va da o alta interpretare gandurilor si cuvintelor gandite sau asternute deja.
De ce sa vorbim din alma nahe astazi? Pentru ca astazi alma mea jucausa isi serbeaza ziua de nastere si blogosfera a uitat sa arunce artificii, sa ii inchine poeme, sa ii spuna La multi ani! Sigur, au fost prietenii nostri, bloggerii care o citesc mereu, cateva persoane si pe fb, dar mie parca mi-ar fi placut ca intreaga suflare blogosferica sa stie ca o avem pe alma, ca astazi este ziua ei!

La multi ani, alma, curcubeu vesel, flacara rosie, arzanda in cuvinte!

13 comentarii:

  1. La multi ani si din partea mea! :)
    Admir discretia ei! Admir si modul in care, cum zici, "rasuceste" cuvintele, le insira cu sens in versuri si fraze, si chiar in "vorbirea directa", sunt convinsa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu stiu cum este in vorbirea directa, dar sunt convinsa ca nu e mare diferenta. Nu pare sa ramana vreodata in pana de cuvinte sau fara replica. :)
      Multumesc! :)

      Ștergere
    2. Mulţumesc, Diana! În vorbirea "curentă" sunt mai mult cum e Jora, pisică-mea, pe blogul ei.

      Vienela, uite că nu prea mi-s în pană(de Alma) la proba cu miez de lapte, sunt mai în pană la Jora. Să vedem ce-o fi! De-acum încep şi la mine blocajele.

      Ștergere
    3. Eu il astept pe Mihai sa vina de la piata cu miezul de lapte. Parca nu pot scrie pana cand nu il ating, pana nu inteleg ce este cu el. :)

      Ștergere
  2. La mulți ani pentru Alma, azi și-n orice zi!O admir, urmărind-o discret de pe celălat trotuar.Între noi e o stradă de cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mult timp am ocolit-o si eu, din aceeasi teama. Timpul mi-a dovedit ca ma inselam, ca alma este o super, super, super alma! :)
      Multumesc!

      Ștergere
    2. Mulţumesc, Maria! Mulţi prieteni pe care îi am acum în virtual mi-au zis asta, după ce, în sfârşit, am trecut (de) strada de cuvinte şi-am făcut-o uliţă împreună. Nu e ceva deosebit, totuşi, fiindcă şi în viaţă e tot la fel. Întâlnim oameni noi, îi adulmecăm şi, dacă e să fie, dispar străzile astea, de orice fel ar fi ele...Sunt bucuroasă să văd că încă doi oameni, tu, Maria şi Diana, îmi eraţi în preajmă, iar eu nu ştiam, căci nu mă uit aproape deloc de unde am intrări în blog. Că Vienela e o uşă, acum, iarăşi mă bucură. Sunt fericită că aţi deschis-o!

      Ștergere
    3. Cred ca sunt trei luni de cand nu m-am mai uitat la intrari, habar nu am cine ma citeste, in afara de comentatorii obisnuiti.

      Ștergere
  3. "Intre noi e o stradă de cuvinte"Perfect spus. Cu toate astea incetul cu incetul , am realizat că de fapt alma e o traire totală, care se implica peste tot şi, culmea, contrar nouă: SE VEDE. E peste tot. Şi din tot ce lasă să picure îţi faci o nouă imagine, sau adaugi celei deja existente şi te simti fericit că poti citi altceva, altfel, in forme deosebite şi să simti, in acelasi timp, omul frumos, actrita, profesorul, militanta alma. Şi eu o ador pe alma si nu mi-e rusine să o recunosc. M-a invatat multe. Ultimul lucru invatat de la ea: să nu mă mai caut in scrierile altora, ci să-l caut, şi poate să-l şi găsesc pe cel ce a scris-o. Oare am inteles bine, sau mă retrag pe trotuar cu Maria?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai înţeles foarte bine, Adriana, rămâi pe trotuarul comun cu mine, te rog! :)
      Şi sunt recunoscătoare pentru astfel de cuvinte. Sunt o norocoasă că am aşa prietene/prieteni în virtualul ăsta atât de opac şi indiferent uneori. Mă gândesc că sunt destui ca mine, dar care nu se văd, fiindcă nu sunt în compania potrivită. Eu sunt, pare-se, şi dacă nu ştiam, să-mi intre bine-n cap acum!
      Mulţumesc, Adriana!

      Ștergere
  4. Şi acum, între noi două, Vienela! Duelllll! :P
    Duel cu blogosfera asta ignorantă, că n-are bugetu'(sau cugetu'?) necesar artificiilor!
    Iar cu tine, o îmbrăţişare discretă, aici în public şi mai păstrez una pentru când va fi să fie, mult mai caldă, mult mai plină de înţeles şi cu mult mai adevărată.
    Mulţumesc pentru cititul în almanahe!

    RăspundețiȘtergere