joi, 7 noiembrie 2013

Killer Queen şi al său sfătuitor

Mulţi sunt cei care mă invidiază pentru rangul pe care îl am la curtea lui Killer Queen, neştiind că în fiecare moment al zilei viaţa îmi atârnă de un
fir de păr, că orice decizie greşită îmi poate aduce capul acolo unde îmi sunt picioarele. Tocmai pentru că regina este nonconformistă şi rebelă, rolul meu de sfătuitor este unul ingrat. Eu sunt cel care trebuie să o tempereze, să o ţină cu picioarele pe pământ şi să o povăţuiască atunci când are  de luat decizii importante, cum este cea care mă face astăzi să tremur de teamă că voi da greş.

Frumoasa Killer Queen trebuie să se marite, iar eu sunt cel care se va ocupa de partea nesuferită. Pentru a-l găsi pe cel mai bun dintre peţitori, sunt nevoit să inventez trei probe de foc  la care să îi supunem pe pretendenţi, să aflăm care este cel mai potrivit. Sunt eu sfătuitorul reginei, însă noaptea este un sfetnic mult mai bun, aşa că mă voi lăsa povăţuit de gândurile ce îmi vor veni în somn.



Sfătuitorul reginei, prin uneltiri numai de el ştiute, aflase că puterea stăpânei sale stă în arma de care nu se desparte niciodată, simbolul autorităţii, al suzeranităţii, sceptrul ce are în vârf parfumul cu care îi subjugă pe toţi. Într-o clipă de neatenţie a reginei, sfătuitorul a sustras o picătură de parfum, a închis-o bine în sâmburele de prună neagră și-a strecurat-o sub poala mantiei pe care o purta. Ajuns în iatacul său, fierbând de curiozitate, sfetnicul și-a întins picătura de parfum pe piele, s-a așezat în pat și, amețit ca de o dulce vrajă, s-a cufundat într-un somn adânc și a visat:

Înmiresmatu-ți sân tresare fără voie-n astă-seară
Și genele-ți sunt ude și grele de lacrimi-diamante.
Și aș dori, măreațo, să îți devin măcar pe-o vară
Cel care te mângâie-n șoapte și-ți face jurăminte.
Nu vreau să te domin, nu mă visez al tău stăpân,
Ci voi să îți văd zâmbetul cum înflorește în amor.
Chiar dacă râvnești la vreun tandru bărbat păgân,
Te-oi răzgândi trăind cu mine sub mândrul sicomor.
Te-oi poseda sălbatic, beat de al tău regal parfum,
Te-oi înveli cu mine, de vântul va-ndrăzni s-atingă
Pielea ta mătăsoasă. Adăpostiți de-al meu sagum
Te-oi săruta nebun, ți-oi strânge inima în chingă.


Dimineața următoare, sfătuitorul lui Killer Queen, cu trupul tremurând necontrolat și cu teama apăsându-i pe suflet, tulburat de cele văzute în vis, după ce a săvârșit cuvenita reverență în fața ucigătoarei stăpâne,  inspirat de parfumul ce-i stăruia în nări, i-a expus planul prin care să îl aleagă, dintre toți peţitorii, pe Killer King. Trei probe grele, parcă de netrecut, la care pretendenții să fie supuși.

1. Proba Fructelor de pădure: În pădurea fermecată a Bergamotei și-a făcut sălaș un aprig urs uriaș, ce nu a putut fi învins până acum. Această sălbăticiune distruge fructele de pădure fără de care parfumul lui Killer Queen nu este complet. Cel ce va avea curajul de  a intra în pădure, de a înfrunta ursul și de a-l ucide pentru a scăpa fructele de pădure de la distrugere va putea trece la următoarea probă. Ca dovadă că a învins ursul, trebuie să ne aducă într-o coajă de bergamotă fructe de pădure din toate sortimentele.

2. Proba Celosia: Vecinul nostru, împăratul Sambac, are trei fete frumoase ca roua dimineții, la care nu poate ajunge nimeni. Cele trei fete, Iasomia, Plumeria și Floare Red Velvet sunt ținute în turnul de fildeș al vrăjitoarei Celosia. Nimeni nu a reușit până acum să le scape de sub descântecul acestei ființe malefice. Cel care le va elibera pe fetele de împărat și va aduce o șuviță din părul Celosiei, fără de care parfumul lui Killer Queen nu este complet, va putea trece la a treia și ultima probă. Atenție, șuvița trebuie să conțină semințe de Celosia, pe care le vom planta în grădina regală.

3. Proba Esența de praline: La capătul întunecat al lumii, acolo unde numai cei mai puternici oșteni ai regatului cutează să se avânte, și-a făcut apariția o ceată de căpcăuni, condusă de fioroșii frați gemeni Cashmeran și Patchouli. Nimeni nu mai poate aduna Esența de praline fără de care parfumul lui Killer Queen nu este complet. Cel care va îndrăzni să dea lupta cu căpcăunii, să cresteze mândrul arbore ce adăpostește esența și va reuși să se întoarcă nevătămat în regat, aducând cu el o cupă plină cu esența magică, o va primi de soție pe rebela și nonconformista Killer Queen.



Zis și făcut. Pretendenții și-au ascuțit armele, și-au hrănit caii cu jăratec și au pornit spre Pădurea fermecată a Bergamotei. Regina și sfătuitorul său i-au așteptat o zi, i-au așteptat o săptămână, i-au așteptat un an. Au înțeles că au pierdut lupta și că nu se vor mai întoarce în veci. Regina stătea tristă, înnodând lacrimi în barbă, convinsă că nicicând nu se va mărita.

Încă purtând amprenta parfumului furat de la Killer Queen, deodată rebel și nonconformist, sfetnicul se decise și porni la drum, hotărât să treacă toate probele și să usuce lacrima diamant de pe chipul reginei sau să piară așa cum pieriseră toți pețitorii. Abia când a văzut cât de ușor îi cad sub sabie ursul, vrăjitoarea și căpcăunii, a înțeles sfătuitorul cât de mare era puterea acelui parfum seducător, arma secretă cu care își subjuga regina supușii.

Întors la palatul regal, sfătuitorul a trimis meșterilor parfumieri săculețul brodat cu fir de aur în care erau ascunse toate ingredientele necesare fabricării miraculosului parfum, apoi s-a înclinat reginei și împreună au pus la cale nunta. Căci cine o cunoștea și o iubea pe Killer Queen mai mult decât omul ei de încredere, sfetnicul ei, bărbatul pasional și nonconformist care îndrăznea să o viseze nopțile și să îi închine poeme de dragoste? Pe cine ar fi putut iubi regina, dacă nu pe bărbatul tânăr și frumos ce îi dăduse mereu povețe înțelepte, îi adusese la palat parfumul ei drag, mai ales că uneori i se părea că miroase a fructe de pădure? El era singurul Killer King, alesul ideal!



Dacă priviți cu atenție fotografia reginei Killer Queen, veți observa că seamănă leit cu faimoasa, rebela și nonconformista Katy Perry. Să fie o simplă coincidență?


Cu acest articol particip la proba 17 din cadrul competiției SuperBlog 2013.

17 comentarii:


  1. Eu m-am gândit ca astăzi să le-aduc vântoaselor cărări,
    ce îşi pot pierde al lor parfum din ale lor necăutări,
    un drum mai simplu-n inimi
    şi nu de sub sagumul fluturând, pumnale...
    Căci deşi pare floare la ureche
    să scoţi esenţa dintr-o temă veche,
    se pot pierde ingredientele mai fine,
    cătând în vorba dulce, alb-gălbuie,
    dar comestibilă, ca-n miez sicomor...
    În rest, ce să mai zic, că probele se trec mereu,
    dar cu parfum? Observ!
    Altminteri este fooooarte greu...
    În rest..povestea sfetnicului tău, mi-a-nmiresmat odaia.
    Sper numai ca regina să-l preţuiască-acum ca soţ, căci rangul schimbă firi..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-mi cere sa iti raspund tot in versuri... Am facut un efort considerabil sa le asez pe foaia virtuala. :)
      Adevarul este ca orice fata care se marita poate avea surprize, poate descoperi ca s-a inselat. Dar sunt convinsa ca nu va fi cazul reginei noastre, pentru ca arma ei puternica il va tine la respect mereu, intr-o continua vraja. :)

      Ștergere
  2. sa stii ca si eu am fost tenta sa mi marit sfetnicul cu regina. dar nu mi s a potrivit in poveste sau mi a venit alt gand. nu stiu :).
    povestea ta e plina de basm si de probe . dar cel mai mult imi place visul indraznet. cum nu vad reginele astea ce au sub nas... il tin prea in vand, de aceea.
    eu n am pomenit de nici o Katy Perry in poveste. mi se parea ca nu are ce cauta si acolo scria ca sunt optionale cuvintele. sa vedem depunctarea. ca sa numai zic ca am citit de cinci ori cerinta aia cu aproximativ 500 de cuvinte iar eu am scris o mie :)). cred ca si aia conteaza la punctaj.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Am intrat putin mai devreme la tine si chiar m-am gandit ca am uitat ce era mai important: forma sticlei, diamantul care mi-a framantat creierii cateva zile, ca mai apoi sa dispara subit, cand m-am apucat de scris. :(
      Multe dintre noi nu observa ce au sub nas, desi semne sunt mereu. :)))
      Si al meu s-a lungit cam mult, dar nu imi pare rau. Daca s-ar fi putut, il faceam de 2000 de cuvinte. :))))

      Ștergere
    2. mai patesc si eu asa. scriu public apoi plec la colindat si mai gasesc cate un indiciu de care imi pare rau ca l am uitat sau ca nu l am folosit. dar pentru ca nu ma abat de la principiul meu ca intai sa scriu si apoisa colind imi asum.... altfel m as simti ca am copiat si nu as fi impacata.

      Ștergere
    3. Fetelor, nu esti penalizat daca il faci mai lung, a intrebat cineva pe pagina probei. Dar aporpo de numar de cuvinte: daca imi mai spune totusi cineva dupa concursul asta ca marimea nu conteaza, ii dau cu ceva in cap.

      Ștergere
    4. Ha, ha, Dana! :) Intr-adevar, in acest concurs am invatat multe despre marime... Cand ni s-a cerut sa fim concisi, nu stiam cam ce inseamna petru fata care jurizeaza... Cand ni s-a cerut un anumit numar de cuvinte, mi-am dat seama ca nu ma pot incadra in ele. Cand am fost lasati de capul nostru, m-am oprit de teama ca ii obosesc pe cei care vor juriza. Fratilor, marimea chiar conteaza! :))))

      Ștergere
  3. Atmosfera de basm din acest articol...aproape ca ma face sa simt parfumul lui Killer Queen! Frumos, foarte frumos scris! Si cu final neasteptat...chiar nu m-as fi asteptat sa se insoare chiar sfetnicul cu regina! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baiatul meu a spus ca m-as putea apuca sa scriu povesti pentru copii sau, la alegere, povesti pentru adulti. I-a placut articolul meu, desi nu ma citeste, de obicei. :)))
      Mi s-a parut banal sa inventez un pretendent mai rasarit decat ceilalti si mi-am dat seama ca intotdeauna cel mai fidel sot va fi cel care ti-a stat alaturi cand tu nici nu il vedeai, cand nu aveai ochi pentru el. :)

      Ștergere
  4. măăăi, dacă aș ști că toți sfetnicii se pricep așa de bine la versuri mi-aș comanda șo io unul. că la parfum nu e cazul, nu i-aș da eu tainele mele pe mână!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In general nu s pricep, dar acest sfetnic era sub influenta miraculoasei picaturi de parfum furate de la regina. :)
      Am vrut sa te caut aseara, dar era cam prea tarziu. Ma impotmolisem la cashmeran si din acest motiv l-am facut capcaun. :))))

      Ștergere
    2. puteai să mă cauţi oricând. poate că nu era foarte târziu. m-am uitat de fapt la un film.
      cashmeranul este o notă lemnoasă şi apare în baza parfumului. nu se regăseşte cu adevărat în natură, este un compus pur chimic,ce redă în olfactiv atingerea caşmirului şi se mai numeşte "pădurea blondă".
      face parte din gama moscurilor macrociclice, dar e mai aproape de ambră şi fiind insolubil în apă şi hidrofob are persistenţă mare. :D un căpcăun chimic aşadar!

      Ștergere
    3. Stiu ca as fi putut, dar era trecut de miezul noptii cu mult si nu am vrut sa abuzez de bunavointa ta.
      Macar lectia aceasta imi va ramane sapata in memorie si niciodata cand voi mai auzi sau citi despre cashmeran nu ma voi mai gandi la capcauni de basm, ci la capcauni chimici. :)))) Merci mult, psi!

      Ștergere
  5. Asadar, sfetnicul s-a insurat cu sefa! :) Sa fie fericiti pana la adanci batraneti! Si de ce n-ar fi, daca o cunoaste atat de bine si ii accepta - cu drag - toate toanele?! Ramane sa le suporte si ea pe ale lui, dar avand in vedere ca si sfetnicul s-a ales macar cu o picatura de parfum... sanse sunt! :)
    Imi place povestea!
    Zile fericite sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fie, ca se merita unul pe altul! :) Se vor descurca, sunt convinsa! Parfumul acesta face minuni, nu ai vazut?
      Zile senine si tie, Diana!

      Ștergere
  6. Ei, articolul asta m-a dat pe spate! Na, că ....zic exact cum gândesc. Eu, mama poveştilor, as lua zero la creatie. De asta insist pe subiecte reale. Tu ....m-ai făcut să vad filmul....Killer Quenn...ca la 4D. Parfum, miresme, senzaţii şi actiune. Ah, si versuri...pasiunea mea. Bravo, Vienela!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Am incercat sa fac o poveste care sa poata fi citita atat de tineri, cat si de catre cei care au trecut de perioada fluturilor din stomac. Mi-as fi dorit sa ma pot lungi mai mult, sa o imbogatesc putin... De versuri mi-a fost teama, doar stii ca nu ma pricep, dar am simtit ca acel parfum poate inspirat un barbat sa viseze in versuri.
      Multumesc mult, Adriana!

      Ștergere