duminică, 29 decembrie 2013

Cu gandul la transfer

Final de an. Rodnic pentru mine, daca ma gandesc ca timpul petrecut in online si la beneficiile avute. Poate ca este gresit sa spun beneficii, pentru ca,
pe langa banii si cadourile primite, mult mai importanti mi se par oamenii pe care i-am cunoscut, prieteniile pe care le-am legat. Despre unii dintre ei am scris pe bloguri, despre altii inca nu mi-am facut timp, dar sper sa se stie ei, sa se recunoasca in zambetul meu.

Se trage linie, se fac bilanturi, se socoteste plus cu minus. Nu am nici un motiv sa fac acelasi lucru. Stiu exact cum stau, ce am facut si ce as fi putut face. Stiu ca am stat foarte mult in online, ca am iesit rar din casa, ca am renuntat la placeri care ma faceau fericita altadata. Nu ma pot impaca astazi cu ideea ca am fost de prea putine ori la munte in aceasta vara, dar stiu si din ce motiv nu am putut ajunge, asa ca... 

La inceput de an mi-a intrat in cap o idee: daca tot nu merg la serviciu, poate ca ar fi bine sa castig un ban scriind, sa imi pot plati macar tigarile pe care le fumez. Ce poate fi mai placut de atat? Din pacate, socoteala de acasa nu se potriveste mereu cu cea din targ. Am avut si luni bune, am avut si luni mai proaste. Am scris mult si nu intotdeauna bine, pentru ca eram presata de cerintele sponsorilor, de termene limita, de nevoia de a ascunde advertorialele intre articole fara linkuri, ca nenea google sa nu ma penalizeze.

Cu gandul la bani mi-am deschis si acest blog. Ma gandeam ca trei bloguri imi vor aduce mai multi bani, ca voi primi mai multe advertoriale de scris. Intuiam ca imi va fi mult mai greu, dar nu m-am speriat. Speram ca actualizarea PR-ului sa ma ajute, speram la un PR bun pentru doaronline, fapt ce mi-ar fi adus castiguri in plus. Nu s-a intamplat, probabil si pentru ca m-am concentrat pe SuperBlog si nu am tinut cont de faptul ca prea multele linkuri spre site-uri ce fac vanzari imi pot aduce penalizare din partea google. 

Ce imi ramane de facut? Sa sper la o marire de PR pentru urmatoarea actualizare? Stie cineva cand va fi asta? Imi garanteaza cineva ca voi primi acea marire? Pentru asta, ar trebui sa depun un efort considerabil, sa scriu foarte mult pe aici, ceea ce m-ar obosi peste masura. Ma bate gandul sa mut continutul acestui blog pe vienela.ro, dar nu stiu cum se face acest lucru. Oare trebuie sa apelez la baiatul care imi gazduieste blogul? 

Cand am mutat continutul primului blog pe .ro am pierdut 80 de articole. Nu erau cine stie ce articole (unele dintre ele), pentru ca fusesera scrise cand abia descoperisem ce inseamna sa ai blog, dar imi erau dragi si nu as vrea sa se repete povestea. Cum sa procedez?

15 comentarii:

  1. de ce te necăjeşte atât de mult page rankul? :)
    eu bilanţuri nu fac, mi-ar da cu un mare plus şi un şut în fund... de la viaţă. şi lângă şutul ăla nu pot pune niciodată, nimic. şi mă rog să nu îi uit vreodată...
    să îţi fie anul ce vine bogat... în bucurii offline.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca banii primiti pe un advertorial difera in functie de PR si cand iti afiseaza PR 0 nu iti da nimeni de scris. :)
      Lasa, ca tu ai avut an bogat... Te-ai plimbat, ai umplut manuscrisul, te-ai bucurat alaturi de sot si de frumoasa imblanita... Sa ai un 2014 mai bogat, mai cum il doresti!
      Suturi primim toti, insa putini au curajul de a-si dori sa nu le uite... Te admir pentru asta!

      Ștergere
  2. Mă bate şi pe mine gândul să-mi mult blogul pe domeniu propriu deşi nu-s convinsă că-i aşa mare brânză (pentru ceea ce scriu eu acum şi pentru viitorul apropiat).
    P.R. rank-ul ăsta...nu ştiu ce să zic, am auzit voci şi voci şi n-aş ştii să spun dacă-i aşa important sau nu. Mă mâncaseră degetele să caut pr rank-ul lui google şi era mititel :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde ce vrei de la blog, Andreea. Daca vrei sa fcaci bani cu el, ideal este sa ai domeniul tau, cu care vei da dovada de seriozitate (asa ne invata cei mari :) ).
      Cei care spun ca nu este important au motive serioase sa o spuna. Cu toate asigurarile lor, avem zilnic dovezi ca PR-ul este important. ;)

      Ștergere
  3. Eu nul-as transfera sa fiu in locul tau. Lasa-l aici, ca doar nu iti cere de mancare. Si mai poti scrie pe el cate ceva pe bani, ca dai adresa cu .com in coada.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am mai scris cu .com in coada, insa nu cred ca va urca la viitoarea actualizare daca nu ma ocup de el... Si sa ma ocup de el ar insemna sa fiu si anul viitor la fel de obosita... :(

      Ștergere
    2. Vienela, eu nu pricep nimic din asta. Că tot a zis Dana de .com, te întreb şi eu ceva. Înainte de ultima actualizare, eu aveam PR 2 pe .ro
      Acum dacă dau căutare cu .ro, apare N/A şi dacă scriu adresa blogului cu .com în coadă, apare 3. Asta înseamnă că am fost penalizată, că eu nu căutasem niciodată înainte cu .com ca să ştiu dacă era şi înainte sau nu. De fapt, prima dată când am auzit de asta, a fost când ai postat tu pe Fb.

      Ștergere
  4. Dragă Vienela, cu ce te-ar ajuta mutarea articolelor în alt loc? Ele nu aduc în spate și audiența de pe această adresă. Le poți lăsa aici și să scrii doar arar, să ai un loc de suflet. Pentru restul, vei putea acorda atenție unuia din celelalte bloguri, cu tot ce înseamnă asta.
    Parte a audienței este dată și de numărul comentariilor!!! Aici ai ce face pentru mai bine. Uneori fiecare comentariu la care ai răspuns poate însemna încă o vizită sau două în plus pentru PR. Știu că și asta ocupă timp, dar este pe un articol scris deja, nu pe unul nou, care solicită mai mult. Eu nu am făcut nimic pentru audiență și totuși am PR2. Cum? Nici eu nu știu, căci eu nu am nici măcar tagurile pentru motoarele de căutare.
    În rest, să ai parte de un an mai bun, mai bogat și mai fericit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma gandeam sa il inchid, pentru ca nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor si normal ca mi-ar parea rau sa se piarda ceea ce am scris pe aici, mai ales ca unele articole sunt bucati rupte din suflet.
      Eu stiu de ce nu am primit ce speram pentru acest blog: prea multe advertoriale scrise pentru superblog, fara alte articole intre ele. :)

      Ștergere
    2. Cred că un ritm normal, aducător de audiență, ar fi de 1 la două sau trei articole normale, zic eu. Poate că vouă vi se spune altfel, dar eu nu intru pe paginile unde este prea multă publicitate. Ai putut observa, căci în perioada superblog aproape că nu am trecut nici pe la tine!

      Ștergere
    3. Da, asa ar fi normal, insa este foarte greu sa faci acest lucru cand primesti 2-3-4advertoriale intr-o zi... :)
      Pana si eu, care nu ma tem sa scriu si sa recunosc ca scriu advertoriale, obosesc sa intru pe bloguri unde rar gasesti altceva. :)

      Ștergere
    4. Lasă-ți gândurile ascunse aici, ca parte a bucății de viață pe care o reprezintă. Poți să nu mai continui cu el, dar așa cum este el acum, te reprezintă.

      Ștergere
    5. Un nou (sau mai vechi) regret ca am participat cu acest blog la superblog. Acum a devenit prea cunoscut, intra prea multa lume pe el si gandurile mele nu mai pot ramane ascunse. :)

      Ștergere
  5. PR-ul blogului meu este funcţie de browserul care mă citeşte! Nu cred că trebuie să îţi faci atâtea probleme! Pe mine m-a penalizat Google cu Ad Sense al lui din cauză că fiul meu pe atunci în vârstă de cinci ani a dat prea multe click-uri pe un anunţ. Cred că îi tremura mâna de la lapte. Şi nici după patru ani nu au ridicat sancţiunea! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am adsense pe bloguri si nici nu voi pune... Cum sa fie in functie de browser? :)

      Ștergere