sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Bursa de valori


Eram adolescenta cand am auzit pentru prima data despre bursa de valori. Citeam o carte ce mi-a ramas draga si acum, la o distanta de vreo 30 de ani, si pe care planuiesc sa o recitesc in curand. Personajul
principal, un parvenit simpatic ce isi dorea sa urce tot mai sus pe scara sociala, era tot timpul asociat cu diverse afaceri si cu bursa de valori. Pe atunci nu intelegeam mai nimic din ceea ce inseamna aceasta sintagma, nu intelegeam ce sunt actiunile si la ce folosesc, dar intuiam ca nu oricine isi poate gasi locul in mecanism. Intelegeam chiar si faptul ca bursa poate urca sau cobori oameni, afaceri, puteri. :)


Sigur, nu va imaginati ca astazi stiu prea multe sau ca as putea asterne pe foaie foarte multe detalii despre bursa de valori. Stiu si eu atat cat stie omul de rand, care niciodata nu a avut mari pretentii. Am fost setata inca din copilarie sa iubesc mai mult cartile, cuvintele, poezia care se ascunde in spatele vietii, sa nu am mari legaturi cu banii, cu afacerile, cu bursa. Totusi, pot spune ca bursa este o piata publica organizata si specializata unde se fac tranzactii cu valori mobiliare, anumite marfuri si valute. Mai stiu ca bursa de valori este o piata specializata in operatii de vanzare-cumparare a valorilor mobiliare. 

Ma fascineaza filmele care au ca subiect bursa de valori, la fel cum altadata ma fascinau cartile de acest gen. V-as recomanda sa cititi Titanul, de Theodore Dreiser si Drumul spre inalta societate, de John Braine, fie ca vreti sa intrati in angrenajul bursei de valoi, fie ca sunteti deja acolo. Veti avea posibilitatea de a vedea cum poti ajunge in varf cu puterea mintii si imi veti multumi. Daca doriti informatii mai clare si mai detaliate, este suficient sa intrati pe siteul http://teletrade-dj.ro/.

Un comentariu: