luni, 19 mai 2014

Petreceri pentru copii in anul de gratie 2014

Care este diferenta dintre petrecerile pentru copii de acum 30 de ani si cele din anul de gratie 2014? Ce au in plus petrecerile pentru copii astazi, comparativ cu cele de pe vremea cand eram eu copil? O multime de lucruri, totul, as spune. In primul rand faptul ca acum 30 de ani, prea putini parinti isi permiteau (sau se gandeau) sa organizeze petrecere pentru copil, de ziua lui sau cu orice alta ocazie.

La noi in bloc, erau numai vreo 3-4 familii care faceau acest lucru, iar scenariul era mereu acelasi: invitatii (nu prea multi, ca mancarea se gasea cu greu) ajungeau la ora stabilita, ofereau sarbatoritului o carte pe care scrisesera cateva cuvinte de felicitare si ”un calduros La multi ani!”, eventual si un tricou nepurtat, ramas prin sifonier inca de anul trecut (de cele mai multe ori primit cadou de la neamuri) si se asezau la masa. 

Dupa ce se strangeau toti copiii invitati, gazdele aduceau un platou cu mezeluri si turnau in pahare un suc decolorat, de cele mai multe ori facut in casa. Urma acel moment emotionant, in care parintii sarbatoritului veneau cu tortul si ii puneau pe copii sa cante Multi ani traiasca! Cei mai multi se jenau, caci nu cunosteau cuvintele, nu erau obisnuiti sa fie priviti insistent si aplaudati. Sarbatoritul sufla in lumanari, dupa care fiecare copil primea cate o felie de tort. 

Copiilor li se permitea sa se joace intr-un dormitor timp de o ora, dar cu conditia sa nu faca prea multa galagie si sa nu strice nici o jucarie. Rar se intampla asta, motiv pentru care parintii sarbatoritului ”dadeau stingerea” chiar mai devreme, nervosi si obositi. Unii se lecuiau si nu mai organizau nimic in anul urmator. Ati avut ocazia de a sta intr-un dormitor de apartament impreuna cu un grup de vreo 10-15 copii dornici de joaca? :)

Ce inseamna in anul 2014 o petrecere pentru copii? Lucrurile au evoluat mult, parintii nu prea mai organizeaza acasa petrecerile, tocmai pentru a scapa de galagie, deranj, stricaciuni. Cei mai multi prefera sa apeleze la firme specializate in organizarea petrecerilor pentru copii, pentru ca primesc foarte multe in schimbul platii, iar copiii raman cu amintiri de nesters. 

Copiilor li se ofera spectacole e teatru, costume, animatori care insufletesc fiecare moment al petrecerii copilului, picturi pe fata, baloane modelabile, decoruri tematice, concursuri, jocuri interactive. Aceste petreceri pot avea loc acasa (nu v-as sfatui, daca aveti casa prea mica si daca nu este bine izolata fonic), in gradinite, magazine, hoteluri, pensiuni sau oriunde altundeva se poate. 

In industria de divertisment pentru copii din tara noastra s-au facut remarcati cei de la OakiClub, care au deja 8 ani de experienta in organizarea petrecerilor pentru copii si care vin cu o oferta diversificata si completa de servicii si programe de animatie pentru copii si adolescenti. Fiecare petrecere organizata de OakiClub este unica prin muzica si program, ceea ce face ca fiecare copil sa ramana cu amintiri de nepretuit, iar parintii sa nu regrete nici macar o clipa alegerea facuta. 


Un comentariu:

  1. Sunt foarte multe astfel de firme in Romania in anul 2014. Eu am incercat sa adun locurile de joaca si firmele care organizeaza petreceri pentru copii intr-un website (inscrierea firmelor este gratuita). Acesta este www.petrecericopii.eu

    RăspundețiȘtergere