duminică, 1 iunie 2014

Nume pentru puiul de caine lup

Deja planurile sunt facute. Nu stiu cand voi lua puiul de caine lup, insa cu siguranta va fi al meu si sper sa ne putem bucura multi ani unul de celalalt. Sunt vreo doi ani de cand tot planuiesc sa imi iau un caine, pentru ca durerea dupa pierderea lui Sultan (ciobanesc mioritic) si a Chandrei (malamut de Alaska) s-a mai estompat si ma pot gandi cu drag la zilele cand aveam caine in casa,
fara sa doara la fel de tare ca altadata.

De cand am luat decizia de a aduce un caine in casa (v-am spus ca vreau un caine mascul?), ma tot intreb ce nume sa ii pun. Nu vreau chestii banale, gen Rex, Spic, As, Gipsy, Lucky, Rocky sau Azorel. :) Vreau un nume scurt, usor de retinut, usor de pronuntat. Dar care sa fie? Sa inventez eu un nume? Sa caut pe internet pana gasesc ceva care sa imi placa? Inca nu stiu. Voi astepta pana cand se trezesc sotul meu si copilul, sa le cer si lor parerea, dar asa, ca de inceput, ma tot bate un gand: ce ar fi daca i-as pune puiului de caine lup numele Quartz (parca arata mai frumos decat romanescul cuarț, nu?)? :)

Ah, si inca o problema la care ma tot gandesc de azi dimineata: ce fac eu cu vecinii, daca se va dovedi ca ii place cainelui sa latre in apartament? Cu Chandra nu prea am avut probleme, insa dragul de Sultan obisnuia sa urle la luna, precum lupii, disperandu-i pe vecini. 

3 comentarii:

  1. Tot ce-ţi place ţie o să-i fie numele! Să vă bucuraţi împreună dacă te-ai hotărât!

    RăspundețiȘtergere
  2. Quartz arată mai frumos decât românescul cuarţ, dar sună la fel. Şi numele câinelui e de obicei rostit, nu scris! :D
    Eu v-aş sfătui să-i alegeţi numele după ce-o să-l vedeţi, chiar după ce-o să staţi cu el o zi sau două. Sigur veţi găsi la el ceva care să vă inspire. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. No! Tu ai mai avut caini... si io-ti dadeam "sfaturi" pe celalalt blog! :))) Ce pacalici sunt! :)))
    Numele ar trebui sa fie scurt, pentru ca animalutul sa reactioneze repede cand il strigi... Chiar si cei cu pedigree care au - unii - nume kilometrice in acte, sunt strigati cu un nume scurt. Altfel raspunde cand strigi Ox, ca exemplu, si altfel cand strigi cainoricozaurus. :)

    De ce zici ca acele nume sunt... banale? :( E ca si cum ai zice ca oamenii numiti "Gabi" sau alt nume foarte des intalnit au nume banale...

    Ce te faci daca latra? Il educi sa nu latre... Nu e tocmai usor, dar depinde si de caine, nu doar de rabdarea voastra de a-l educa... Incepeti din primele zile, cand ajunge la voi, sa-l lasati singur intr-o camera - vezi cum reactioneaza... Daca latra, ii spui "nu-i voie" (pana pricepe la ce-i spui ca nu-i voie) si iar il lasi singur - dar stai la usa si cum il auzi latrand cum intri si-i spui "nu-i voie"... si tot asa... Intai il lasi singur putin, apoi mai mult - si esti langa usa, apoi iesi din casa si etc.... :)
    Sa va bucurati de viata frumoasa!

    P.S. Si ai grija ca prima data cand isi face nevoile afara sa le faca in iarba... Daca se obisnuieste sa faca pe asfalt kk e jale! Stiu din experienta mea cu un metis de ciobanesc... :)))) Apoi am aflat ca puii care au crescut in curti cimentate - si n-au avut acces la ceva iarba, pamant - isi fac (cei mai multi) un obicei de a face pe asfalt, ciment etc...

    RăspundețiȘtergere