miercuri, 13 august 2014

Amalgam de penare, creioane si altele

Ceea ce va voi povesti astazi probabil nu are mare relevanta, pentru ca nu pot da prea multe detalii legate de acest subiect, insa sper sa intelegeti ideea de la care pleaca articolul meu. S-a intamplat de curand intr-un mare depozit al unui mare magazin, iar la urechile mele a ajuns aproape intamplator, facandu-ma sa ma amuz copios, desi unii probabil ca nu vor rade, daca se vor simti cu musca pe caciula. Se faceau ceva angajari la acel depozit. Era nevoie de oameni care sa isi rupa carca la incarcat de marfuri pe paleti, lucru pentru care inca nu s-au inventat robotii, cel putin nu pe meleagurile noastre. Normal ca intr-un mare depozit gasesti marfuri de tot felul, si mai usoare, si mai grele, si lichide, si solide, ma rog, intelegeti voi ideea. Cert este ca cel care a facut prezentarea catre viitorii angajati a luat la un moment dat o cutie de creioane din raft si le-a spus ca aceea este o "unitate" si ca vor fi platiti in functie de cate unitati pot pune pe paleti intr-o zi. 

Ceea ce a uitat el sa mentioneze era faptul ca in depozit nu erau doar cutii de creioane, penare, caiete, servetele, gume de sters sau de mestecat, rigle, pungi de pufuleti sau ascutitori.
Intr-un asemenea depozit gasesti si pungi de detergenti care au peste 10 - 12 kilograme, si cutii de masline negre care cantaresc cat un caine mai micut sau cat o pisica mai voinica, si carucioare pentru copii. Dar cum ar fi putut arata viitorilor angajati ce ii asteapta cu adevarat? De ce sa ii sperie inainte de vreme, facandu-i sa renunte inainte de a incepe? Si oare nu asa se procedeaza in mai toate domeniile? TIi se arata ceea ce este frumos, ceea ce pare usor si atractiv, ca sa nu te panichezi si sa dai bir cu fugitii.

Dar daca tot am adus vorba despre c reioane si penare, poate ca ar trebui sa inchei acest articol incercand sa va reamintesc un lucru: vara este pe terminate, inca putin si se redeschid scolile si gradinitele, asa ca nu mai aveti prea mult timp la dispozitie pentru a umple ghiozdanele micutilor vostri. Sfatul meu este sa luati in calcul si ofertele de pe internet, caci in aceasta perioada comerciantii se intrec in a vinde produsele destinate elevilor la preturi mici, accesibile oricarui buzunar. 

Mi-ar placea sa aflu de la voi care sunt rechizitele pe care le considerati indispensabile copiilor vostri si care sunt lucrurile pe care le cumparati in plus fata de ceea ce se cere la scoala, caci stiu sigur ca foarte multi parinti aleg sa cumpere doua cutii de plastilina in loc de una, doua feluri de culegeri in loc de una si tot asa...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu