luni, 1 septembrie 2014

Cadouri pentru barbati

Femeia se oprea in fiecare zi pe la magazine, cand iesea de la serviciu. De colo cumpara paine si lapte, de dincolo cumpara pliculete de hrana umeda pentru pisica, dintr-un alt magazin ii lua copilului cateva dulciuri. La o taraba zarea uneori cate un nimic stralucitor si atunci isi amintea de tineretea ei, trecuta mult prea repede. Ca un omagiu adus zilelor fara griji, isi cumpara cate o clama de par, o bratarica, un portofel... Intr-o zi, ajunsa acasa, a fost intrebata de sotul ei: draga mea, dar prin locurile pe unde treci tu nu se gasesc si cadouri barbati? Vad ca aduci daruri pentru tine, pentru copil, pana si pentru pisica... Doar eu nu primesc nimic...

Usor amuzata, usor jenata, femeia a zambit misterios si s-a decis in sinea ei sa ii faca o surpriza placuta omului pe care il iubea de atatia ani si care merita, la fel ca si ea, ca si copilul, ca si pisica, un cadou. Nu, nu va veni cu el in plasa, la intoarcerea de la serviciu. Pentru el va alege un cadou deosebit, care sa il incante cu adevarat si pe care sa il poata pastra mai mult timp. A rascolit femeia internetul in lung si in lat, cautand cadouri pentru barbati. Dorea un cadou care sa il faca pe sotul ei sa exclame fericit: tu ma cunosti cu adevarat! Isi dorea pentru sotul ei un cadou placut, util si ieftinasa cum ar trebui sa fie toate darurile atunci cand nu dispui de gramezi de bani.

Intr-un final a gasit ceea ce cauta. Era surprinsa, incantata, emotionata, si spera ca barbatul pe care il iubea sa simta acelasi lucru cand va primi cadoul. Era o cutie in care se ascundea un pix cu un mesaj crestin, "tu ma cunosti", tocmai bun pentru un om cu credinta in suflet. In secret, femeia spera ca sotul ei sa ii lase uneori mici scrisorele prin casa, scrise chiar cu acel pix albastru. In cutie mai era o unghiera. Zambind amuzata, isi amintea ca sotul ei niciodata nu reusea sa isi gaseasca unghiera si mereu ameninta ca isi va mai cumpara cateva si le va lega undeva, sa nu mai dispara. 

Ultimul articol din cutie era un breloc cu led. Femeia, ca orice mama care se respecta, era de pe acum convinsa ca acest accesoriu din cadou, desi destinat sotului ei, va ajunge in mainile copilului, iar asta o facea sa se simta si sotie, si mama in acelasi timp. Abia astepta ziua in care curierul le-ar fi batut la usa, luandu-l prin surprindere pe sotul ei cu acest cadou ieftin, practic, dar plin de simboluri in acelasi timp. Era ca o noua legatura de iubire, ca o noua declaratie de dragoste fata de barbatul ce ii daruise atatia ani frumosi si un copil minunat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu