marți, 9 septembrie 2014

Coduri de bare

Corina se angajase de mică la o tonetă de ziare din centrul oraşului. Avea nevoie de bani pentru a-şi putea întreţine mama bolnavă şi frăţiorul, însă fără prea multă şcoală opţiunile îi fuseseră limitate. Spre norocul ei, măcar viaţa la acea tonetă a fos
t mereu uşoară, pentru că avea marfă puţină, în general ziare şi reviste cu preţuri fixe, pe care le putea calcula uşor. Existau şi perioade moarte de-a lungul zilei, ore în care nimeni nu cumpăra nimic şi atunci Corina profita pentru a citi mult, pentru a învăţa cât mai mult.

Aşa se face că atunci când patronul a decis să aducă mai multă marfă la tonetă, fata era pregătită. Diversitatea mărfurilor nu o mai speria, iar socotelile i-au fost uşurate prin introducerea unui cititor de coduri de bare, produs care lipsise până atunci în micuţul magazin. Despre ceea ce ştie să facă acest cititor de coduri de bare, ca şi despre preţul cu care poate fi achiziţionat găsiţi detalii aici. Cert este că acum nu se mai pierdea văzând dimineaţa coada care se forma la toneta ei, chiar dacă oamenii cumpărau, pe lângă ziare şi reviste, cafea, ciocolată, biscuiţi, săpunuri sau jucării, iar treaba mergea mult mai repede.

Cititorul de coduri de bare îşi făcea treaba perfect, iar Corina nu avea altceva de făcut decât să treacă fiecare obiect prin faţa lui, pentru a fi citit, apoi să ofere clienţilor cumpărăturile pe care le făcuseră şi să le ia banii. Deşi părea destul de simplu de folosit, până când nu a urmărit pe youtube filmuleţul, fata nu a îndrăznit să folosească acel aparat, de teamă să nu greşească. Văzuse de multe ori prin alte magazine cititoare de coduri de bare, însă una este să îi urmăreşti pe alţii la treabă şi alta este să faci chiar tu acea treabă.

Începea pentru ea şi pentru toţi comercianţii o nouă eră în tehnologie, iar viitorul putea şi poate fi văzut la Idmag, firma ce face ca cititoarele de coduri de bare să fie disponibile într-o gamă largă şi în ţara noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu