sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Ce fel de verighete se poarta acum?

Verigheta este simbolul dragostei, al armoniei si al uniunii dintre doua persoane si se poarta pe degetul inelar al mainii stangi. Spunea Sfantul Isidor de Sevilla in Etymologiae ca pe inelarul stang avem o vena ce duce direct la inima, motiv suficient de bun pentru ca viitoarele generatii sa purta inelul iubirii intreaga viata pe acelasi deget si sa transmita mai departe traditia. Ca o informatie despre care puteti discuta cu prietenii atunci cand va alegeti inelele de nunta, e bine sa stiti despre cuvantul verigheta ca reprezinta diminutivul cuvantului veriga, format cu sufixul -eta. Tot legat de verighete, vreau sa va spun o mica poveste ce imi facea pielea de gaina cand eram copil. Mamei mele i-a ghicit in verigheta un prieten (de atfel foarte cu picioarele pe pamant, judecator de profesie). O vraja simpla, facuta la miezul noptii, cu verigheta aruncata intr-un pahar cu apa, ca fata sa isi vada ursitul. Intamplator sau nu,m profetia lui s-a implinit...

Acest articol nu se vrea totusi a fi o istorie a verighetelor, nici o antologie de povetiri mai mult sau mai putin fantastice, insa imi place sa le amintesc celor ce nu stiu ca pana mai anii trecuti verighetele erau din aur galben (la cei instariti) sau din argint (la cei mai putin instariti). Ce fel de verighete se poarta acum?
In primul rand imi face mare placere sa va spun ca in 2015 se poarta aurul in combinatii de cate doua sau chiar trei culori (alb, galben, roz), se poarta verighete din platina sau paladiu, dar si inele simple, din aur alb si incrustatii de diamante. Ceea ce m-a uimit peste masura si m-a incantat la fel de mult este ca verighetele pot fi usor deosebite acum, spre deosebire de vremurile apuse. Inelul barbatesc este de multe ori masiv, lipsit de ornamente inutile, dar avand totusi particularitati inconfundabile. Inelul femeii este finut, are cel putin un mic diamant, pare delicat, venit in completarea unei maini subtiri sau facand ca mana sa para subtire. Desi in descriere par atat de departe ca model, de fapt verighetele cumparate din categoria "Verighete pentru El şi Ea" sunt de fapt surori avand propriile lor particularitati pereche. Este absolut imposibil sa vezi aceste doua inele si sa nu intelegi imediat care este destinat doamnei si care este destinat domnului.


Mai multe despre verighete puteti afla vizionand canalul acesta de youtube sau citind siteuri pentru femei, cum este larevista, caci mereu apar lucruri noi, care sa va mentina conectati la lumea modei si la tot ceea ce inseamna in anul 2015 o nunta, o casatorie, dragostea sau inelul ce uneste pe viata doua suflete pereche. Sigur, din cand in cand va puteti intoarce pe blogul meu, unde voi incerca sa postez diverse noutati in legatura cu aceste subiecte sau sa aduc imagini care sa va lamureasca mai bine decat o pot face 1000 de cuvinte. Ce parere aveti despre aceste verighete royaldiamante.ro din aur alb ? Oare vi se par si voua cel mai modern lucru vazut anul acesta, asa cum mi se par mie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu