marți, 6 ianuarie 2015

Filmari cu camera video

In mod cu totul intamplator, in timp ce butonam de zor telecomanda in cautarea unui film oarecare, am ajuns pe un program romanesc unde tocmai se difuzau stirile. Si tot intamplator (sau nu?) stirea bomba a acelei televiziuni era ca un filmulet oarecare de pe youtube a reusit sa adune in cateva zile peste 2 milioane de vizualizari. Siderata, am ramas cu degetul pe telecomanda si cu ochii in televizor. Pe bune? Asta este stire de dat seara la televizor? Nimic mai important nu s-a intamplat in lume zilele astea, nimic care sa scoata omul din amorteala intelectuala in care ne tot scaldam de niste ani buni? Se pare ca romanilor asta le place si asta cer, caci altfel probabil nu am avea ocazia de a afla la stiri despre toti nebunii lumii care isi cumpara o camera video si se filmeaza in cele mai ciudate ipostaze. Sau poate ca vina o poarta televiziunile care, incetul cu incetul, ne distrug intelectul (iote ca facui si o rima involuntara). :)

Gandul mi-a zburat imediat la cei care fac videoblogging, fie ca au ceva de spus, fie ca nu, dar carora s-ar putea ca norocul sa le surada si intr-o buna zi sa li se ofere ocazia de a aparea la televizor, daca reusesc sa adune destule vizualizari. Sau poate ca aparitia la televizor, intr-o stire de acest gen, ar putea fi norocul lor de a se face cu adevarat remarcati, de a aduna vizualizari cate nici in cele mai frumoase visuri ale lor nu au avut curajul de a visa. De la videoblogging si pana la situatia unui om cu blog, cum sunt eu si altii ca mine, nu a mai fost decat un pas. Mi-am imaginat cum fiecare dintre noi ar putea comanda de aici camera GoPro 4 Hero sau orice alta camera video cu captura rapida si microfon incorporat, caci sunt destul de ieftine si cu siguranta eficiente. 

Se zvoneste ca omul modern citeste tot mai putin, asa ca o camera video ar putea schimba definitiv bloggingul. Poate ca oamenii ar fi mai interesati de blogging si ar urmari cu mai mare placere blogurile daca, in loc sa fie pusi sa citeasca articolele muncite de bloggeri, le-ar putea asculta asa cum asculta copiii povestile pe casete. Cum ar fi ca eu, in loc sa tastez intreg articolul si sa ii dau drumul in online, m-as filma in timp ce il citesc, iar omul ar putea repara masina sau ar putea invarti in cratita in timp ce pe fundal rasuna vocea mea rostind cu intonatie cuvintele gandite si asternute pe o foaie. Oare am avea sansa de a ajunge la stirile de seara in acest fel? Oare ar creste brusc vizualizarile de pe blog, facand ca serverele sa cada, nepregatite pentru o asemenea avalansa de vizitatori curiosi? 

Poate ca da sau poate ca nu. Eu nu am de gand sa incerc, insa imi place sa imi imaginez o asemenea situatie si chiar sper ca intr-o zi un blogger mai tupeist va incerca acest lucru. Deja imi imaginez uimirea noastra (si poate invidia) de a-l vedea seara la stiri, filmat cu o camera video, recitand din chiar creatia sa, indiferent daca e vorba despre un text cu adevarat literar sau doar despre o poveste despre ceea ce a vazut in drum spre munca, in metrou, sau la gogoseria din fata institutiei in care lucreaza. Ce spuneti, va tenteaza un asemenea rol? :)))

2 comentarii:

  1. Miao, daaa, mă tentează. Mă gândesc serios să-mi încropesc un blog miorlăito-mârâito- torcălit, cu imagini în care să pot fi admirat făcându-mi toaleta biluţelor din dotare - ca să folosească şi ele la ceva, că la mâţe tot n-am acces.
    Oare aş apărea la televizor? :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha, ha, cu siguranta ai deveni vedeta nationala, motane! Stii ca e plin youtube de vloguri ale unor pisici devenite celebre? :))
      Daca as avea aparatura necesara, i-as face si eu lui Miti... Are un repertoriu asa bogat si poate fi atat de expresiva cand "vorbeste"... :)))

      Ștergere