joi, 30 aprilie 2015

Aptjob, payroll si munca temporara

Crescuta in perioada comunista, cand fiecare om era obligat sa aiba un loc de munca stabil, iar pedepsele pentru "puturosi" erau destul de mari, cu greu am inteles cat de important este pentru firmele unei societati capitaliste sa dispuna de forta de munca apta pentru perioade determinate, cand volumul de munca este mai mare. Probabil priveam numai din prisma angajatului care astazi are serviciu, iar maine nu mai are. Unii ar putea fi chiar rautaciosi si ar spune ca fiecare om are soarta pe care o merita, iar cei care au dispretuit scoala trag acum ponoasele. Eu nu o voi face. Am ajuns sa inteleg ca aceasta migratie de la un loc de munca la altul nu este chiar atat de rea precum pare la prima vedere, mai ales ca cei in cauza sunt in general tineri care oricum se plictisesc repede si, de multe ori, isi lasa angajatorul cu ochii in soare. Daca studiem indeaproape problema, observam ca oriunde in lume si, de cativa ani, in tara noastra, toate marile companii apeleaza la firme de genul APT.ro joburi temporare pentru a suplini personalul si pentru a scapa de toate grijile pe care o angajare le aduce. Aici intervin firmele de recrutare care dispun de oameni gata sa preia locurile ramase libere, sa ofere societatilor angajati apti de munca, sa ofere locuri de munca celor interesati, sa le ofere acestora din urma training si tot ei sa se ocupe de payroll. 


Exista pentru companii cateva avantaje clare atunci cand folosesc serviciile oferite de aptjob.ro pentru munca temporara. Pe unele dintre ele le veti descoperi citind articolul spre care fac trimitere (clic pe link), despre altele amintesc eu aici. Am in familie un var care este angajat la o mare companie prin intermediul unei firme de genul aptjob.ro. Cand a batut la poarta firmei nu stia sa faca nimic. A intrat intr-un program de training intensiv organizat de catre firma recrutoare, firma care se ocupa si de payroll. Orice problema ar intampina, varul meu merge la firma care l-a angajat. Acest fapt scuteste compania de orice agomerari, iar angajatul se simte mai liber sa isi expuna problemele, stiut fiind ca in marile companii e destul de greu sa gasesti sefi care sa piarda timp ascultandu-ti doleantele. De ce munca temporara? Pentru ca multe companii au de-a lungul anului calendaristic perioade mai aglomerate si perioade mai putin aglomerate, cand nu este nevoie de foarte multi angajati. Nimeni nu vrea sa cheltuie bani fara rost, tinand la serviciu oameni de care nu are nevoie, nu?



Dupa ce am reusit sa inteleg motivele pentru care companiile aleg uneori sa apeleze la aptjob.ro si sa caute personal pentru joburi temporare, i-am explicat si varului meu ca este o chestie logica, de bun simt, ca punandu-ne in locul celor care au gandit asta reusim sa vedem mai departe si sa le dam dreptate. Sunt situatii cand antreprenorul nu are nevoie permanent de forta de munca si e bine ca poate apela la firma recrutoare care ii pune imediat la dispozitie omul potrivit. Omul care poate lucra temporar va dovedi in timp ca este o persoana adaptabila, ca poate invata permanent, ca este flexibil si dispus la schimbari. De acest soi de oameni are nevoie societatea moderna, nu?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu