luni, 20 aprilie 2015

Evaluare nationala si teste e-istet

Pana la evaluarea nationala a mai ramas foarte putin timp, iar multi elevi au profitat din plin de vacanta de Pasti pentru a mai invata cate ceva sau chiar pentru a face meditatii online cu ajutorul testelor pregatite de catre profesori autori de manuale scolare. In urma multelor scandaluri din ultima vreme, aud tot mai des parinti care refuza sa isi mai lase copiii la meditatii, convinsi ca asa vor pedepsi tagma profesorilor avizi dupa castiguri. Poate ca au partial dreptate, insa cu ce vor inlocui clasicele meditatii? Vor lasa copiii care se pregatesc pentru o evaluare nationala sa invete singuri sau ii vor indruma spre site-ul e-istet.ro, unde pot gasi cam tot ce le trebuie in materie de teste si evaluari, pentru a-si da seama unde sunt situati si pe care dintre capitole ar trebui sa se axeze pentru ca nu le stapanesc indeajuns?

Parintii (si copiii deopotriva) trebuie sa stie ca testele e-istet ofera o experienta similara cu cea de la evaluarea nationala (prin punctajul oferit, cronometru),
pana la care a mai ramas atat de putin timp. Sunt convinsa ca parintii isi pot otiva copiii sa invete si sa trateze totul ca pe o joaca serioasa, daca isi dau interesul. Ce poate fi mai potrivit pentru copil decat sa vada cum, de la un test la altul, poate da raspunsuri corecte la tot mai multe intrebari, poate arata ca este tot mai pregatit pentru adevaratul examen? In afara de asta, mult mai usor le este copiilor sa treaca peste dezamagirea de a gresi la un test facut acasa, pe site-ul e-istet, decat peste dezamagirea de a ajunge la evaluarea nationala si de a vedea ca a pierdut timpul la jocuri sau la joaca, in loc sa se pregateasca temeinic pentru a fi in rand cu colegii sai.



Cei care au mai lucrat, trebuie sa stie ca de curand a mai fost adaugat un pachet de teste pe e-istet (pachet F), asadar isi pot incerca fortele in continuare. Am inteles ca din tot ceea ce exista pe internet in acest moment, testele e-istet sunt cele mai apropiate de programa scolara, deci implicit cele mai potrivite pentru copiii care se pregatesc de evaluarea nationala. Nu uitati ca aceste teste sunt o alternativa accesibila la meditatii (in privinta timpului si a costurilor)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu