vineri, 3 aprilie 2015

Tratament pentru coxartroza

Am auzit prima data despre aceasta boala pe cand locuiam in Italia. Mama prietenei mele Giovanna avea asa ceva si tin minte ca tare se mai chinuise in prima perioada, pana cand s-a decis sa mearga la medic pentru a afla ce are si pentru a incepe un tratament adecvat. De curand mi-a spus sora mea ca soacra ei a fost diagnosticata cu aceasta boala si ca urmeaza un tratament coxartroza de la care are mari sperante. Pentru cei care nu stiu, vreau sa spun ca primele simptome ale coxartrozei sunt destul de vagi si multe persoane nu le acorda importanta cuvenitalucru care in timp poate avea efecte nedorite, caci este vorba despre o afectiune cronica degenerativa a soldului. Primele dureri apar la schimbarea pozitiei (la ridicarea din sezut si la asezare), dupa care apare schiopatarea si pierderea mobilitatii articulare, asa ca diagnosticul trebuie sa fie pus cat mai repede. 


Sora mea, incercand sa afle cat mai multe detalii despre aceasta boala pentru a-i fi soacrei sale de ajutor a gasit undeva pe internet un articol in care se spunea ca in prezent se incearca mai multe metode de tratament, printre care si cel cu ranelat de strontiu (folosit in osteoporoza). Pentru ei interesati, las aici link spre articolul despre terapii promitatoare pentru coxartroza, unde este citat un specialist francez care sustine ca "...stronţiul încetineşte degradarea cartilajului, alte studii vor fi lansate şi pentru a demonstra eficacitatea acestuia în coxartroză". Deja in mediile stiintifice se ia in calcul injectarea intraarticulara a unui factor de crestere care sa stopeze degradarea cartilajului. Fac o paranteza pentru a spune ca atunci cand sotul meu a fost descoperit cu ruptura de meninsc si cand i-a fost recomandata operatia ca fiind ultima solutie pentru rezolvarea problemei, am fi fost in stare sa apelam la orice alte metode, caci povestile auzit in spital si ceea ce ne vazusera ochii avusesera darul de a ne baga in sperieti. 

Soacra surorii mele a ales sa apeleze la Ormus (detalii gasiti in primul link al acestui articol), despre care a aflat de la o vecina de-a ei. Nu eram chiar lamurita ce este acest Ormus, asa ca am cerut detalii si mi-a raspuns, printre altele, ca acesta actioneaza ca si calciul, ca are efecte uimitoare in ceea ce priveste densitatea osoasa, prevenirea osteoporozei, cresterea longevitatii si intinerirea. Trebuie sa mentionez totusi ca asta nu exclude tratamentul medicamentos primit de la medic. Daca mai stiti si alte tratamente pentru coxartroza, astept sa lasati aici un comentariu.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu