marți, 9 iunie 2015

Carte crestina

Carte crestina. Ce este o carte crestina, unde poate fi gasita, ce cuprinde si la ce foloseste? Iata doar cateva dintre intrebarile care ma framantau cu ceva vreme in urma, pe cand stateam mult de vorba cu un fost coleg de serviciu care, in urma unei intamplari nefericite, isi schimbase mult mentalitatea si prioritatile in viata. Omul fusese parasit de femeia iubita cu doar cateva zile inainte de nunta, iar asta il bulversase, pur si simplu, si il lasase total dezorientat. Norocul lui a fost ca pasii i-au fost indreptati spre credinta fara de care probabil s-ar fi pierdut pe drumul vietii si ar fi ajuns sa faca vreun gest necugetat. Cand ne-am regasit, dupa o vreme, omul avea in mana o carte crestina extrem de interesanta si de-a dreptul mobilizatoare pentru oricine ar fi citit-o, indiferent daca avea sau nu vreo credinta, indiferent daca avea sau nu probleme. Am citit-o cu placere si am invatat cate ceva din ea, lucru care m-a facut sa o recomand si altora, desi era o carte crestina, iar printre prietenii mei prea putini sunt crestini practicanti. In ciuda pareri pe care o au cei mai multi oameni, o carte crestina nu este doar despre crestinism, ci despre umanitate, despre stari sufletesti, despre bine si rau, despre iubire si toleranta, despre capacitatea omului de a trece peste tot greul in viata pastrandu-si omenia si impartind cu altii ceea ce detine in plan spiritual. 

Cand spunem carte crestina nu ne referim neaparat numai la biblie,
ci inglobam in acest termen tot ceea ce s-a scris despre crestinism, ba chiar si povestile de viata ale unor oameni care, trecand prin greutati aparent insurmontabile, au descoperit credinta si s-au agatat de ea asa cum se agata inecatul de un pai. Le-a fost de folos? Da, raspunsul este clar si categoric da. Atunci cand mor toate sperantele, cand simti cum iti fuge pamantul de sub picioare sau cand ai senzatia ca iti pica cerul in cap, credinta te poate scoate la suprafata, iti poate oferi curajul de a merge mai departe si de a lupta contra a tot ceea ce este rau. O carte crestina citita atunci cand e nevoie iti poate fi un adevarat colac de salvare din tenebre, lucru care mie personal mi se pare uimitor, fascinant... Mintea umana este atat de intortochiata si surprinzatoare. Poate face legaturi acolo unde par sa nu existe legaturi, poate ridica din tarana pe cel doborat, poate urca pe culmi pe cei indrazneti, poate schimba raul in bine si innoratul in senin.

Daca cineva m-ar intreba ce carte crestina ii recomand, m-as grabi sa recunosc faptul ca pana in prezent am citit una singura, dar ca am in plan sa imi cumpar si altele, caci tocmai am gasit pe site-ul cartecrestina.net cateva titluri cu adevarat atractive, ce par sa fie potrivite atat pentru cei care se numesc ei insisi crestini, cat si pentru cei care nu au legatura cu crestinismul sau cu orice alt soi de credinta religioasa. Iata cele cateva titluri care ma intereseaza: Calatorie fara bagaje. Eliberarea de poveri care nu au fost niciodata destinate sa le porti, Cand o lume intreaga ne desparte, Dragoste regasita, El inca da pietre la o parte, Greseli pe care le fac liderii, Mireasa pe masura, O credinta tulburatoare, Pacate rascumparate, Concordanta biblica si dictionar de nume biblice, Cunoasterea prin traire a prezentei lui Dumnezeu - Invataturi din cartea Evrei, Baptisti celebri. Consider ca sunt carti crestine pe care trebuie sa le citim chiar si numai pentru a putea intelege fenomenul, pentru a pricepe cum de alti oameni pot crede cu atata tarie si pot trece prin viata cu atata seninatate. Voi obisnuiti sa citit carte crestina? Aveti cumva cateva titluri preferate, care si-ar putea gasi locul alaturi de lista facuta de mine mai sus?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu