miercuri, 23 septembrie 2015

Infiintare pfa sau firma srl?

Citeam de curand intr-o carte ca fiecarui om i se deschid la inceputul vietii doua poteci si ca fiecare este liber sa aleaga pe care dintre acestea sa mearga. Cumva, maxima aceasta se potrivea gandului care ma tot framanta de la un timp si anume ca in viata suntem liberi sa decidem daca vrem sa fim intreaga viata sclavii altora, sa muncim pentru a implini visurile altora, la fel cum liberi suntem sa alegem cealalta varianta, aceea de a lupta si a munci pentru propriul vis, pentru a implini ceea ce ne dorim noi. Atunci cand omul alege sa munceasca pentru a implini visul altuia, lucrurile sunt simple. Trezirea dimineata, plecarea la serviciu, intoarcerea de la serviciu, ziua de salariu... Daca omul alege sa isi urmeze propriul vis, lucrurile devin putin mai complicate inca de la primul pas. Oare ce este mai convenabil, infiintare pfa sau firma srl? se intreaba cei mai multi dintre ei, nestiind ca ambele varinate au atat avantaje, cat si dezavantaje si ca trebuie tinut cont de specificul firmei care va fi infiintata, de cantarirea optiunilor de organizare, de intreg planul de afaceri, lucru nu intotdeauna usor de implinit. 


Desigur, specialistii de la chronax punct ro va poate indruma in primul rand sa cititi codul fiscal, apoi va poate explica despre avantajele si dezavantajele pe care fiecare dintre cele doua forme le pot avea, ca voi sa puteti alege in cunostinta de cauza. Foarte pe scurt vreau sa amintesc si eu in acest articol care ar fi avantajele infiintarii unui pfa (persoana fizica autorizata): 
-costuri reduse de infiintare (aproximativ 250 lei)
-costuri reduse pentru administrare
-posibilitatea de a alege daca platiti sau nu un contabil
-dreptulde a angaja alte persoane in firma
-profitul realizat poate fi oricand folosit
-taxele obligatorii pentru un pfa sunt mult mai mici (impozitul de 16% pe venitul net, 5,5% din venitul brut pentru contribuţia de sănătate şi 26,3% din venitul lunar declarat de asigurat direcţionat către CAS).
In cazul infiintarii unui srl (Societatea cu Răspundere Limitată), iata care sunt cateva dintre principalele avantaje:
-cel care doreste infiintarea unui srl nu trebuie sa atente pregatirea profesionala in respectivul domeniu
-Nu există limite în alegerea domeniilor de activitate şi a codurilor CAEN reprezentative
-existenta dreptului de a participa la licitatii publice si private
-Dacă veniturile anuale se situează sub pragul de 65000 euro, impozitul pe profit de 16% este înlocuit cu un impozit pe venit de 3%. Astfel, firmele cu cheltuieli mici sunt avantajate în cazul optării pentru SRL
-Orice persoana, indiferent de varsta, poate beneficia de sprijin nerambursabil de stat, prin programele tip SRL-D, daca respecta cateva criterii (Nu a mai fost acţionar în cadrul altor firme din spatiul economic european. Daca a avut un PFA sau un II, poate sa-si înfiinţeze un SRL-D. Important e să nu fi fost acţionar într-un SRL(-D) sau SA).

Mai multe detalii veti gasi pe site-ul chronax.ro, locul unde se promoveaza egalitatea de sanse in business si firma care isi propune sa va ofere consultanta de specialitate fie ca sunteti un tanar antreprenor care crede in ideea sa dar nu stie cum sa o dezvolte si cu ce resurse, fie ca aveti deja o afacere si vreti sa-i aduceti valoare adaugata sau daca sunteti un investitor strain ce cauta parteneri de incredere care sa-i prezinte cele mai bune solutii pentru peisajul de business romanesc. La Chronax veti fi intampinat de o echipa de specialisti pregatiti sa se ocupe temeinic de fiecare segment al afacerii dvs.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu