luni, 15 mai 2017

Sa vindem blana ursului din padure

Ii stiti pe aia care vor sa vanda blana ursului din padure? Ei bine, eu si sotul meu suntem! Avem cativa banuti pusi deoparte, dar numai cativa. Nu stim de ce bani vom dispune in perioada urmatoare (daca vor mai veni si altii), dar deja ne ciondanim in privinta vacantei pe care ne-o vom oferi in luna iulie 2017. Ni se ofera cazare gratis la Costinesti, numai ca eu stiu statiunea ca pe propriile buzunare, caci multe concedii am petrecut acolo. As dori sa merg in locuri noi, pe care sa le descopar pas cu pas. Sotul prefera sa mearga intr-o zona cunoscuta, daca asa poate economisi ceva bani, pe care sa ii folosim pentru mancare si distractie. 

Asta e cea mai mica dintre probleme. Enervant este ca eu as vrea sa luam cainele cu noi la mare, caci doua ture la pensiunea canina de langa Ploiesti ne-au lasat un gust oribil. Am adus cainele acasa mai mult mort decat viu si chiar nu vreau sa repet experienta. Sotul meu nici nu vrea sa auda. Avem doar cateva zile libere pe an si alea sa le petrecem tragand de caine prin statiune? Bruno e un caine destul de obositor / dificil in plimbari. Trebuie permanent corectat cand merge, e certaret cand intalneste alti caini, nu poate fi lasat singur in camera de hotel cand mergem la masa etc. Dar tare mi-ar placea sa il vad jucandu-se in nisip, sa il vad balacindu-se in apa marii, sa alergam impreuna pe plaja la rasaritul soarelui,
sa il am alaturi in cele cateva zile de vacanta.

In acelasi timp, imi dau seama ca vacanta ar fi a cainelui, nu a noastra, ca ne-am intoarce acasa obositi si surmenati si ca am tanji imediat dupa o alta vacanta, una petrecuta in doi, fara caine. Dar ce sa fac, daca il simt de parca ar fi copilul meu, daca vreau sa il am permanent langa mine, sa il protejez si sa ii arat tot ceea ce vad si eu? 


Vedeti cate dileme ne framanta? Va imaginati cati nervi ne facem cand discutam despre vacanta de vara? Mai conteaza ca nici nu stim daca vom avea sau nu bani pentru a merge la mare cateva zile? :D

10 comentarii:

  1. Of,bietul Bruno!dacă ar ști el câte dispute provoacă! :) Dar pisicile, ce fac cele câteva zile?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pisicile sunt mai descurcarete. Ele raman cu copilul acasa, dar asta-i prea puturos sa isi asume raspunderea unui caine, scosul lui de 3 ori pe zi la plimbare... :( Plus ca are si el serviciu, nu e mereu acasa.

      Ștergere
  2. E bine că măcar are grijă de pisici. :)La mine e ușor.Am socrii în permanență acasă și cățeii sunt de curte.Au fiecare țarcul și căsuța lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte apropiat de ele. In ultima vreme s-a mai apropiat si de Bruno. Cred ca era extrem de gelos vazand cat de mult iubesc cainele si refuza sa se joace cu el. Cine stie, poate pana la vara se mai schimba cate ceva. :)

      Ștergere
  3. UPS! am scris ceva greșit :))) înțelegi tu :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Mare provocare.. Pana acum am mers cu Pufica din dotare in Ezerets un satuc de pescari la cativa km de vama veche. AU un hotel acolo (cu piscina) si accepta animalele. Plaja e cam la 15 min cu masina (e aproape dar e drum de tara) si e plaja salbatica. Deci am lasat animalul in voie. Pufica, desi mica, a latrat chelnerul la fiecare masa si a alergat copii pe plaja (e foarte teritoriala). Nu as indrazni sa merg cu ea mai la noi pe litoral pentru ca e dificil. Anul asta incerc experienta cu 2 caini. Maroo e de 20 kg, mascul...si nu se urca nici in masina. Bafta ca se poate! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha, ha, s-a facut stapana imediat, nu? :D
      Noi nu avem masina. Asta e prima problema. In plus, Bruno e foarte rau cu alti caini. Rareori se stramba la oameni si niciodata la copii, insa daca vede caini, zici ca se transforma, devine un cu totul alt caine. :( Cum sa scoatem asa salbaticiune in lume? :))) https://youtu.be/DIDwLZotl5M

      Ștergere
  5. Mă gândesc să-mi deschid eu o pensiune de câini şi pisici, la ţară. :))
    Câinele casei e unul singur, dar pisicile... Patru mari şi cinci mici(dacă vor avea baftă să supravieţuiască toate, că deocamdată nu prea are cine le purta de grijă cum s-ar cuveni). Şi una dintre cele mari încă nu şi-a scos progeniturile din burtică.
    În vara asta se impune programul de sterilizări.

    Te uiţi la documentarul ăla cu Cesar şi câinii? S-ar putea să-ţi fie de folos ca să-l dai pe brazdă pe Bruno. :)

    RăspundețiȘtergere