marți, 10 decembrie 2013

Evoluție sau involuție?

Omenirea a luptat, la propriu și la figurat, pentru a urca treaptă cu treaptă pe scara progresului, neștiind că ajunsă în vârf, își va dori să se întoarcă la
origini. Progresul a adus cu sine boli noi, unele încă nedescifrate, a adus stresul, această boală a omului modern, a adus poluare și nevoi necunoscute oamenilor din trecut.

Vedem tot mai des la știri oameni de afaceri, oameni plini de bani care pun lacăt la porți si pornesc hai-hui prin lume, spre insule aproape pustii, în căutarea simplității și a naturaleții de altădată. Vedem tot mai des cum omul pleacă dintre betoanele orașelor în căutare de verde, în căutarea naturii. Nu ne mai miră, ci ne pune pe gânduri. Nu cumva această evoluție înseamnă, în anumite privinte, o involuție?

Știați că tot mai mulți medici apelează, pe lângă clasicele medicamente, la tratamente naturiste pentru probleme de sănătate, de la afecțiuni dermatologice, oftalmologice, digestive și până la cure de slăbire sau afecțiuni osteoarticulare și cardiovasculare? V-ați întrebat vreodată ce motiv îi îndeamnă să o facă, deși au libertatea de a ne prescrie medicamente create de industria farmaceutică? Sigur, nici un medic nu va elimina complet tratamentul de bază și vă recomand să nu o faceți nici voi, însă apare tot mai des gândul că produsele naturiste sunt calea spre mai bine, că vin în completarea clasicelor medicamente.

Eu îmi pun deseori această întrebare, mai ales că am în familie pe cineva (socrul meu) care foloseste suplimente alimentare de o bună perioadă de timp și dă semne că s-ar simți mult mai bine ca înainte. I-am dat și eu băiatului meu cândva un supliment nutritiv, la recomandarea unui medic, pe vremea când se simțea mereu obosit din cauza prea multelor activități la care participa (școală, cu tot ce implica ea, fotbal la o echipă de juniori și șah la un club din oraș). 

Datorită acestui medicament naturist, băiatul meu a trecut cu bine de acea perioadă epuizantă din viața lui, fără ca organismul să îi fi fost afectat în vreun fel. Cum să nu cred în suplimentele alimentare? Cred în continuare și nu îmi rămâne decât să spun un mare mulțumesc și să vă recomand și vouă cu căldură magazinul sanavita, de unde puteți cumpăra cam tot ce v-ați dori în materie de suplimente nutritive sau cosmetice.

Un comentariu:

  1. ...eu am tot timpul un supliment acasa: ba de catina, ba uleiuri de busuioc, ba...pt efort cand merg la fitness. Bun site!

    RăspundețiȘtergere