joi, 24 septembrie 2015

Informatii despre labioplastie si vaginoplastie

Trece mandra pe langa banca pe care ma odihnesc. Bluza eleganta ii da un aer maiestuos. Pantofii cu toc inalt ii pun in valoare mersul de regina neincoronata a parcului. Pantalonii gri petrol din stofa de buna calitate i se muleaza pe picioarele musculoase. Toate capatele se intorc spre ea cand paseste cu seninatate, ingandurata. Deodata, de la banca vecina aud rasul grotesc al unor barbati tineri si imediat dupa glasul ragusit de tutun rosteste mirat: fata asta o fi atat de frumoasa de la natura sau si-a facut vaginoplastie? Barbatii hohotesc, fata trece mai departe cu obrajii arzand. Eu raman pe bancuta mea, cu cartea nedeschisa in mana, cu ochii la pantalonii gri, cu gandul la detaliile pe care le-am citit de curand pe un site de specialitate referitoare la operatia de labioplastie. Cat de marlan si de prost informat poate fi un barbat pentru a glumi cu asa ceva? Cat de multe ii pot lipsi din procesul de educatie pentru a ajunge sa ii strige unei femei necunoscute asemenea vorbe dureroase?


Oare mamele de baieti nu le vorbesc niciodata despre anumite probleme cu care fetele se pot confrunta din cauza unor accidente sau chiar a malformatiilor congenitale? Oare cei care strigau dupa fata aceea nu aveau si ei in familie o mama, o sora, o matusa care sa le spuna ca nu e politicos sa faca astfel de gesturi? Oare vor invata vreodata romanii ca nu e normal sa se scobeasca in nas in public, ca nu e frumos sa rada de defectele fizice ale altora si ca nu e indicat sa fluiere admirativ dupa persoanele care au un aspect fizic placut? 

Dragi baieti/barbati! Asa cum voi va protejati bijuteriile si aveti grija sa nu pateasca nimic, la fel si fetele incearca sa aiba grija de aspectul si de sanatatea organelor genitale feminine printr-o igiena intima riguroasa, prin imbracarea unor obiecte vestimentare care sa le protejeze si, in cazuri extreme, cand situatia o cere, prin apelarea la interventii chirurgicale de genul labioplastiei, operatie care corecteaza formele atipice, asimetriile si readuce aspectul estetic tonifiat al organului genital. Sa nu credeti ca este chiar usor. "În mai multe cazuri, femeile se nasc cu malformaţii sau dimensiuni peste sau sub medie ale vaginului ori ale labiilor. Pentru ca cele din urmă să fie aduse la dimensiunea optimă, se apelează la intervenţia de labioplastie, ce presupune modificarea labiilor mari sau mici. Acestea pot fi afectate de naşterea copiilor, inflamaţii ori s-a dezvoltat diferit. Aspectul labiilor duce la disconfort, o lipsă a încrederii în sine şi, în unele cazuri, iritaţii din cauza hainelor." . "Intervenţia durează circa o oră şi necesită nu doar pregătiri şi restricţii, precum şi o perioadă de recuperare de circa şase săptămâni, în care zona trebuie îngrijită şi trebuie evitate anumite activităţi.".


Asadar, inainte de a face glume proaste, de a rade sau de a urla admirativ, poate ca ar fi bine sa va informati putin. Iar voi, fetelor, daca aveti nevoie de o labioplastie sau de o vaginoplastie, intrati pe site-ul clinicii Zetta. "Clinica Zetta este un centru de excelenţă în chirurgia plastică şi microchirurgie reconstructivă. Un spaţiu al echilibrului între rigoarea ştiinţifică şi inspiraţie, între tehnologie şi artă, între tradiţie profesională şi modernitate. Zetta înseamnă o echipă medicală excepţională, cu peste 100 de ani de experienţă, adunaţi în mii de ore de operaţii sofisticate, autori a numeroase lucrări de specialitate şi studii, contributori la congrese profesionale internaţionale, la curent cu cele mai noi practici, generatori ai unor noi soluţii medicale.• Tehnologia de ultimă generaţie a clinicii este selectată special pentru a asigura lezarea minimă a ţesuturilor şi o recuperare mai rapidă a pacienţilor. Tot pentru cea mai bună experienţă posibilă, am ales soluţiile dedicate anesteziei, spaţiilor de recuperare, întregului mediu Zetta. Designul modern, minimalist, maximizează calitatea experienţei.
• Am încastrat în temelia clinicii jurământul lui Hipocrate. Il veţi vedea în clinică, la intrare şi îl veţi regăsi în comportamentul echipei medicale. Tradiţia profesională cuprinsă în jurământul lui Hipocrate pune pacientul în centrul întregii acţiuni medicale, alături de respectul faţă de maeştri şi căutarea continuă a soluţiilor optime, în beneficiul pacienţilor."



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu