joi, 7 mai 2020

Visand la destinatii de vacanta

Incepusem articolul scriind "incuiata in casa", insa m-am oprit pentru ca era o minciuna. Ni s-a stricat incuietoarea la usa. Oricum nu ne folosea la nimic. Cu doi dulai galagiosi in casa, e greu ca cineva sa se incumete sa intre fara voia noastra. Oricum zona in care locuim nu e prea frecventata de straini. Nu e destinatie de vacanta, desi ar merita, la cat e de frumoasa. Are si o istorie bogata in spate. Poate ca tot scriind pe blogurile mele despre ea, voi ajunge candva sa o transform in noua Sardinia - destinatie de vacanta, chiar daca nu avem decat dealuri pe aici, nu mare, nu nisip fin, nu oameni bronzati. Dar aerul este curat, dimineata totul miroase a proaspat, in jur e verdeata cat vezi cu ochii, oamenii sunt zambitori si dornici sa ajute.

Inchisa in casa pe motiv de lockdown, ma straduiesc sa invat singura limba engleza si imi fac planuri de vacanta. Am deja o lista foarte lunga cu tot felul de destinatii de vacanta. As vrea sa ajung in Israel, sa vad Marocul, sa calc pamantul Frantei, sa ma intorc macar pentru cateva zile in Sardinia, acolo unde a ramas o parte din inima mea. Probabil data viitoare cand voi merge pe aceasta insula voi alege un alt obiectiv turistic - Sassari, o zona unde plajele sunt pline de cuart in toate culorile. Tin sa va spun ca este absolut interzis sa iei vreo pietricica de pe plaja. Pedepsele sunt foarte mari. 

Totodata, gandul imi este la locurile de aici, din apropiere. Lucrand la una dintre temele de la scoala, am aflat o multime de informatii despre obietivele turistice din zona. Exercitiul cerea sa pun in ordine anumite obiective turistice din Scotia, astfel incat sa plec din Edinburgh si, dupa vizitarea mai mutor destinatii turistice sa ma intorc tot acolo. Asa am aflat despre 
-Crieff, un fost targ de vite devenit oras turistic
-Kinross, locul unde regina Maria a Scotiei a fost prizoniera intre anii 1567-1568
-Perth, cel mai mare oras din zona, un loc plin de magazine, cafenele si restaurante
-Linlithgow Palace; l-am vizitat si am ramas impresionata; toti regii din dinastia Stewart au locuit in acest palat
-Stirling Castle, construit pe o roca vulcanica
-Bannockburn, unde exista o impresionanta statuie a lui Robert Bruce
-Comrie; aici au avut loc cele mai multe cutremure din Scotia
-Lochearnhead, un sat cunoscut pentru sporturile de apa si pescuit
-Callander, unde abia astept sa ajung pentru Rob Roy Visitor Centre
Mai jos postez si harta pe care am desenat toate aceste destinatii turistice, in ordinea ceruta de exercitiu.

Totodata vreau sa va intreb daca aveti liste cu atractii turistice pe care ati vrea sa le vizitati dupa ce se termina cu pandemia de coronavirus. Visati la Spania, Italia, Sardinia, Grecia, Scotia, Africa, Asia...? 
M-as bucura sa aflu incotro se indreapta gandul vostru, spre care destinatie de vacanta ati vrea sa plecati imediat ce va fi posibil. Noi vom incepe, cel mai probabil, cu Spania (pe care am mai vazut-o, dar de care sunt definivit si iremediabil indragostita) sau Israel. 
Inchei cu o poza din Spania. Exista atatea locuri frumoase pe pamant si avem atat de putin timp (si atat de putini bani) ca sa le vedem pe toate...

Un comentariu:

  1. Macar in vreo 2 zile, se mai relaxeaza putin lucrurile, in curand vom reveni la normal ;)

    RăspundețiȘtergere