marți, 22 martie 2016

Ceai rooibos

Sa tot fie vreo trei ani de cand am baut pentru prima data un ceai de rooibos, ales dintre multe alte sortimente ceai rooibos vazute pe internet. Sincera sa fiu, in prima clipa gustul sau mi s-a parut putin ciudat din cauza ca nu imi amintea de nimic cunoscut, insa de cum m-am acomodat cu el am simtit ca as putea bea asa ceva in fiecare zi a vietii mele, fara sa ma plictisesc. Ca sa aflu ce este acest ceai rooibos m-am vazut nevoita sa caut tot pe internet, caci dex-ul nu recunostea cuvantul. De pe wikipedia am aflat ca faimosul ceai de rooibos (sau rooibos tea) este o planta care creste intr-o zona muntoasa din Africa de Sud. Traducerea numelui ales pentru planta de ceai rooibos este tufis rosu, deci nimic sofisticat. :) In functie de perioada cand se culeg frunzele si de felul in care sunt tratate se disting mai multe sortimente de ceai: ceaiul rosu-brun rooibos si ceaiul verde rooibos, care este de obicei putin mai scump - vezi ceai rooibos pret in magazin de ceai ArtaCeaiului.ro.


Stiut fiind faptul ca ceaiul de rooibos este originar din Africa, vreau sa va dau cateva informatii in plus. Locuitorii din Africa de Sud beau acest ceai cu lapte si zahar sau cu lamaie si miere. Pe la noi, din cate stiu, lumea nu prea consuma ceaiul amestecat cu lapte, asa ca probabil cei mai multi vor alege sa il bea cu lamaie si miere. Ca o curiozitate, vreau sa va spun ca exista o varianta a bauturii London Fog (aceasta varianta este cunoscuts in special sub numele Cape Town Fog) si este fabricată pe bază de rooibos cufundat în lapte fiert cu sirop de vanilie. Oare v-ar tenta asa ceva sau preferati in continuare sa beti un rooibos tea simplu? 

Se spune ca ceaiul rooibos are o multime de beneficii si inclin sa cred ca asa este, pentru ca are in compozitie o mare cantitate de acid ascorbic, nu contine cofeina, are o concentratie scazuta de tanin. Ceaiul Rooibos contine polifenol, inclusiv flavanol, flavone, flavanone și dihidrocalcone.

"Ceai Rooibos
Ceaiurile Rooibos, sau ceaiurile rosii, cum li se mai spune datorita culorii, sunt obtinute din frunzele unei plante cultivate in Africa de Sud. Infuzia de ceai Rooibos este delicioasa si se poate consuma atat rece cat si fierbinte, pentru ca iubitorii de ceai sa se bucure de el tot timpul anului. Ceaiul Rooibos se poate consuma in orice moment al zilei datorita faptului ca nu contine teina, spre deosebire de ceaiurile verzi, ceaiuri negre sau Oolong. In plus, ceaiurile Rooibos au efect antioxidant. Noi iti oferim o gama foarte variata de ceai Rooibos pentru ca tu sa te bucuri de toate beneficiile sale."

"Asadar, fie ca sunteti un cunoscator al ceaiurilor infuzie, fie ca vreti sa incercati ceva nou sau pur si simplu sunteti in cautarea unui cadou, pe Arta Ceaiului veti gasi ceea ce cautati. Mai mult decat atat, va vom oferi o servire ireprosabila astfel incat sa va alaturati listei noastre de clienti multumiti.
Ceaiurile pe care le comercializam sunt produse intr-o fabrica moderna, localizata in Germania, ce dispune de echipamente si fluxuri tehnologice de ultima generatie, astfel incat sa se garanteze pastrarea proprietatilor si aromelor ceaiurilor pe durata intregului lant de productie.
Amestecurile de plante si fructe denumite generic “Tea Melange” sunt creatia unor degustatori de ceai ce au in spate experienta multor ani in domeniu. Acestia selecteaza doar ceaiuri si ingrediente de cea mai buna calitate ce provin din zone selectionate ca Japonia, China, India sau Africa, astfel incat rezultatul sa fie pe masura asteptarilor dumneavoastra.
De asemenea, pe site-ul Arta Ceaiului veti descoperi si o gamă larga de accesorii, inclusiv cutii metalice elegante, seturi de ceai Tea For One, ceainice cu design modern sau clasic si multe alte accesorii deosebite ce va vor ajuta sa va creati un ritual propriu de servire a ceaiului."
Mai multe detalii despre ceai rooibos pret, compozitie sau altele gasiti intrand pe linkurile de mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu