miercuri, 13 septembrie 2017

Cursuri de calificare

Cred ca viata a fost dintotdeauna grea, insa fiecare om are impresia ca vremurile pe care le-a prins ele sunt/au fost cele mai rele. De fapt, viata cred ca este din ce in ce mai buna, mai usoara, tinand cont de faptul ca s-au inventat masini, avioane, rachete, ca putine lucruri ii mai stau omului in cale, nestapanite. Desigur, cei care aleg sa traiasca in trecut, sa stea si sa isi planga de mila in loc sa caute slutii, vor avea mereu impresia ca viata este grea. Ma uit in jur si vad atat de multi oameni care nu se pot adapta schimbarilor... Cauta sa primeasca un amarat de somaj sau ajutor social, sa lucreze cu ziua sau sa stea degeaba fara un ban in buzunar, doar pentru ca locurile lor de munca au fost desfiintate sau inlocuite de masini, in loc sa faca niste cursuri de calificare pentru a invata o noua meserie, pentru a duce o viata buna si cat mai usoara.

Traim vremurile pe care le traim si, daca nu vrem sau nu suntem capabili sa tinem pasul cu ele vom fi condamnati la o viata trista, dusa in saracie. Si ce daca au disparut unele meserii? Intotdeauna apar altele si e bine sa fim pregatiti, sa avem curajul de a lua viata de la capat, de a ne reinventa. De exemplu, daca nu ar fi decis sotul meu sa plecam in Scotia, eu aveam de gand ca in aceasta toamna sa fac niste cursuri machiaj,
caci am observat in cercul de prieteni al cumnatei mele ca se cauta o asemenea meserie. Nu urmaresc sa ma imbogatesc, dar nici nu refuz niste venituri suplimntare daca ele apar de undeva. Iar practicarea unei asemenea meserii, pe langa faptul ca e o treaba relativ usoara si placuta, aduce si bani.

Nu va uitati in buletin. Nici eu nu mai am 20 de ani. Uitati-va in suflete pentru a regasi tanarul/tanara de altadata, pentru a regasi curajul din adolescenta. Cand veti reusi, veti putea face oricate cursuri de calificare veti dori, chiar si cursuri machiaj, daca asa veti avea chef. Tot atunci veti redescoperi cat este de frumoasa viata si cat poate fi de usoara cand faci un lucru cu placere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu