joi, 9 iunie 2016

Ce face broasca la biblioteca?

Ce face broasca la biblioteca? Iata o intrebare pe care foarte putini oameni si-o pun - pe buna dreptate, as completa eu. :D Ce ar putea face la biblioteca o broasca? Si cui ii pasa, de fapt? :p Raspunsul e la indemana tuturor. Trebuie doar sa privim dincolo de primul gand. 

Ce face broasca la biblioteca?

Exact ce face in orice alta parte: sta in usa. :p

Daca locuiti in zone unde nu exista biblioteca sau daca sunteti prin strainatate, unde cartile in limba romana ajung greu, va ofer gratis un pont: blogul cartipovesti.ro are multe articole cu recomandari de carti de povesti pentru copii. Nu stati in usa, ci poftiti inauntru, unde e totul cald si bun. 

Daca vreti carti pentru femei, aici aveti o optiune de nerefuzat. 

Ca sa ne distram putin, am rugat si inteligenta artificiala sa ne spuna ce face broasca la biblioteca. Iata ce a iesit:

Ce face broasca la biblioteca?

Într-o dimineață răcoroasă de toamnă, o mică broască pe nume Firicel s-a trezit cu o dorință neașteptată. După ce a petrecut vara sărind prin iazuri și jucându-se pe frunze de nuferi, Firicel a simțit nevoia de ceva nou, ceva ce nu mai făcuse până atunci. Astfel, a decis să meargă la bibliotecă.

Când a ajuns la intrarea impunătoare a clădirii, a privit cu ochi curioși spre rafturile înalte pline de cărți. Era un loc magic, plin de cunoștințe și povești, iar Firicel a simțit că inima îi bate mai tare de entuziasm. Știa că lumea cărților îi putea oferi aventuri nesfârșite și lecții valoroase.

În timp ce pășea precaut printre rafturi, broasca a observat o mulțime de titluri interesante: de la povești clasice, la cărți de știință și atlase ilustrate. S-a oprit în fața unei cărți groase, cu copertă verde, intitulată "Lumea amfibienilor". Cu ajutorul unui bibliotecar amabil, Firicel a reușit să o deschidă și să răsfoiască paginile. A învățat despre diferitele specii de broaște din întreaga lume, despre habitatul lor și despre cum reușesc să supraviețuiască în medii atât de diverse.

Pe măsură ce citea, Firicel și-a dat seama că există atât de multe lucruri pe care încă nu le știa despre propria sa specie și despre lumea înconjurătoare. Fascinat, și-a propus să revină zilnic la bibliotecă pentru a citi și a învăța cât mai multe. A descoperit și că bibliotecile nu sunt doar pentru oameni, ci și pentru animalele curioase care doresc să exploreze și să-și lărgească orizonturile.

În acea zi, Firicel a înțeles că biblioteca nu era doar un loc plin de cărți, ci o fereastră către universuri noi și fascinante. Și-a făcut prieteni printre cititori și a participat la ore de lectură interactive, devenind astfel o mică vedetă a bibliotecii.

În concluzie, ce face broasca la bibliotecă? Învață, se aventurează în lumi necunoscute, și își îmbogățește mintea și sufletul cu povești și cunoștințe. Firicel a arătat tuturor că nu contează cât de mic ești, dorința de a învăța și de a explora poate să deschidă porți către lumi infinite.

Aici gasiti o compunere despre incalzirea globala.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu