sâmbătă, 16 septembrie 2017

Nu exista "ia-le pe toate in acelasi timp"

Ca sa lamurim treaba de la inceput, va spun ca mi-as fi dorit sa iau toate cele patru pisicute acum, cand plec eu. Situatia este de asa natura ca nu pot. Ma straduiesc sa le las in cele mai bune conditii posibile. Vor fi foarte bine ingrijite, vor avea mancare buna si variata, vor bea apa proaspata, se vor juca si vor dormi la caldura. Singura solutie este sa le luam pe rand, insa framantarile mele deja au inceput - pe care sa o iau prima, pe care sa o las mai mult acasa?

Le iubesc pe toate in aceeasi masura. Totusi, am anumite slabiciuni sau poate sunt doar sclava slabiciunilor pe care le au pisicile. Nu stiu si nu-mi pasa. Tot ce vreau astazi de la voi este sa va dati cu parerea dupa ce aflati despre fiecare pisica in parte cum este, ce slabiciuni are etc.

MITI - are trei ani si jumatate. E cea mai rea dintre pisicile mele. Probabil la inceput le-a batut pe celelalte pentru a le arata cine e sefa si al cui e teritoriul. Acum le bate din pura obisnuinta.
Alaturi de oameni, fara animale, e cea mai blanda pisica din lume.

PUFI - are trei ani. O pisica speriata si de umbra ei, total dependenta de mine, de dragostea si mangaierile pe care i le ofer. Doar in bratele mele se simte in siguranta. Din gelozie sau pentru ca o simt slaba, toate celelalte pisici o bat ori de cate ori se misca prin casa.

petmart.ro
URSULA - are aproape trei ani. Am o slabiciune pentru aceasta pisica. E dragastoasa cum nici cainele nu stie sa fie. Ma pupa, ma spala, ma urmareste pas cu pas, imi dovedeste clipa de clipa ca ma iubeste. Stie sa se joace frumos, stie sa mearga in lesa, nu e pretentioasa la mancare, nu se supara niciodata. E o jucarie vie.

VRABIUTA - doi ani. O pisica timida la prima vedere, a carei existenta e de multe ori pusa la indoiala de musafirii care nu o pot vedea. In intimitate capata curaj si isi apara drepturile fara teama in fata celorlalte pisici. Se apropie de oameni mai mult seara, cand isi cauta culcus sub paturile lor, la caldura.

Acum, stiind cum e fiecare dintre pisicile mele, as vrea sa va intreb in ce ordine ati alege sa le luati in strainatate? Nu exista "ia-le pe toate in acelasi timp".
Eu si sotul am cazut de acord sa o luam prima pe Pufi, caci ea pare total neajutorata in fata celorlalte pisici, cu toate ca este cea mai masiva si ar putea sa bata la ele ca la fasole.
Copilul ne spune ca ar trebui sa o luam pe Miti, caci de la ea pornesc toate nebuniile, ea este cea care da tonul si provoaca mereu certuri intre pisici.
Inima mea tanjeste deja dupa Ursula, care se intelege foarte bine cu cainele. Se inteleg si celelalte, insa Bruno are si el o slabiciune pentru Ursula, probabil pentru ca este atat de iubitoare si deloc suparacioasa.
Ratiunea imi spune ca ar trebui sa o luam pe Vrabiuta, singura noastra pisica nesterilizata, ca sa nu ii scoata din minti cu miorlaielile sale pe cei care vor ramane cu ele, cand va intra in calduri.

4 comentarii:

  1. Complicat...Pufi,Vrăbiuța,Ursula şi Miți.🤔

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tare complicat. Cred ca voi face un tabel in care voi trece voturile fiecaruia. Sa vedem ce iese. :) Multumesc! :*

      Ștergere
  2. Pufi, pentru a fi în siguranță.
    Ursula, pentru ca să-ți mângâie sufletul.
    Vrăbiuța, care poate fi sterilizată între timp de noii stăpâni.
    Miți, pentru a reîntregi, în sfârşit,familia.
    Grele alegeri ai de făcut, Vienela, dar ştiu că le vei face cu înțelepciune.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere