sâmbătă, 19 iulie 2014

Tot despre blog si bani

Cand abia pornisem primul blog, deci aveam vechime in blogosfera fix vreo cateva luni si pricepere nu, devoram articolele celor mari, incercand sa aflu pe cati bani scrie un blogger si care sunt metodele prin care se poate realiza monetizarea blogului. Auzisem eu niste barfe pe la colt de blogosfera, cum ca bloggerii castiga bani scriind si parca imi doream sa fac si eu acest lucru.
Enervant rau mi se parea, vazand ca nu gasesc nimic concret despre acest subiect. Nimeni nu spunea cati bani castiga, nimeni nu spunea prin ce metode castiga.

Vreo 2-3 a-listeri umplusera blogul cu vrajeala despre adsense, desi ei nu aveau asa ceva pe blog. Am incercat si eu. Intr-un an, am adunat fix 2,70 dolari, asa ca intr-un moment de furie am sters toate reclamele de pe blog. Bine am facut, imi spun de atunci. Adsense probabil este bun pentru site-urile ce au zilnic mii- zeci de mii de vizitatori unici, dar si acele site-uri trebuie sa aiba grija mare, caci politica adsense spune clar ca poate bloca contul la cea mai mica suspiciune, fara explicatii si fara pareri de rau. 

Acum am pe blog reclame de pe o platforma de afiliere. Mare lucru nu am castigat nici cu ele, dar am sperante mai mari, asa ca vreau sa va atrag atentia asupra unui lucru: daca aveti de gand sa va comandati ceva online si acel ceva se regaseste la una dintre firmele cu care fac afiliere, nu ezitati sa dati clic pe banner, inainte de a va umple cosul, caci asa ma ajutati sa castig si eu niste maruntei de la firma respectiva. :-P

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu