Am o prietena care face insulina de la varsta de sase ani, cand i s-a descoperit diabetul. Uneori, cand ne intalnim, ma intreaba daca vreau sa imi ia si mie o glicemie, caci prevenirea diabetului este mult mai usor de facut, decat tratarea lui si tinerea sub control. Ii fac pe plac, mai ales ca exista anumite semnale de alarma care imi spun ca s-ar pute intampla sa ma pricopsesc cu asa ceva. Desigur, daca s-ar intampla, ar fi un diabet de tip 2, dar asta nu ma consoleaza cu nimic. Ma uit la prietena mea cum isi controleaza intreaga viata, cum isi masoara fiecare gram de mancare, cum depinde in totalitate de insulina, cum se indoapa de multivitaminele pentru reglarea glicemiei Favio si ma apuca groaza. Ce boala perfida! Ce chin pe cei care se confrunta cu diabet de tip 2, pe cei care se chinuie de mici cu insulina, pe cei bolnavi, in general. Desigur, se poate trai cu diabet, mai ales dcaa omul tine un regim strict, daca respecta in totalitate indicatiile medicului, daca ia si ceva multivitamine pentru reglarea glicemiei. Dar tot mai bine este sa te bucuri de o sanatate de fier, nu-i asa? Pare o gluma proasta in acest context,. insa este de fapt doar purul adevar. Cine nu si-ar dori sa fie sanatos pana la adanci batraneti?
Imi povesteste cu calm despre episoadele in care nu se simte bine. Au devenit ceva normal in viata ei. Nu pleaca de acasa pana cand nu isi masoara glicemia, din masina nu ii lipsesc bomboanele, seara nu se baga in pat pana cand nu isi ia si tratamentul de la Favio. Face multa miscare in fiecare zi, desi este destul de obositor pentru ea, are foarte mare grija la ceea ce mananca (si mai ales cat mananca). E atat de greu! Ea s-a acomodat cu ideea, isi accepta boala si incearca sa traiasca de parca nu ar avea nici o problema. O admir din tot sufletul pentru asta. Nu stiu daca eu as putea... Glicemie... Iata un cuvant care ma sperie...
"În ultimii ani am ajuns la concluzia că stilul de viață joacă un rol important în dezvoltarea diabetului de tip 2. Recent, comunitatea științifică a identificat o serie de factori care pot contribui la riscul contractării diabetului de tip 2, precum aportul scăzut de factori nutritivi esențiali, unele medicamente, factori poluanți din mediu, un nivel susținut de hormoni de stres, un program insuficient de somn."
"Favio conţine 16 vitamine și minerale și este fortificat cu M0N6X™, ceea ce îl face un supliment alimentar unic, special formulat pentru menţinerea valorilor normale ale glicemiei și susţinerea funcţionării normale a pancreasului endocrin.
Ajută la menţinerea unor niveluri normale ale glucozei în sânge;
Susţine sistemul imunitar;
Ajută la funcţionarea în condiţii normale a glandei tiroide;
Ajută la coagularea normală a sângelui;"
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu