marți, 12 noiembrie 2013

Cămașa ruptă și un CONCURS

Legenda spune că în vremuri de demult, pe când bărbatul semăna in, iar femeia țesea firele pentru a-i face cămăși, puțini erau cei care cereau mai
mult de un rând, două de haine pe an. Preferau să umble cu cămășile rupte, cârpite, fără să le pese de aspectul pe care îl aveau și de impresia pe care o făceau celorlalți. Fiind toți la fel de neîngrijiți, nu puneau mare preț pe aspect, nu conștientizau faptul că un om neîngrijit lasă o impresie proastă și nu are parte de prea mult respect.

Dorind să schimbe mentalitatea oamenilor și să curețe țara de puturoși, se spune că Vlad Țepes ar fi tăiat mâinile unei femei ce prefera să își trimită pe drum bărbatul cu o cămașă ruptă, deși el semănase in, oferindu-i cele trebuincioase. Femeia, puturoasă, nu îi făcuse cămăși noi. Pentru asta a plătit preț greu, o pedeapsă parcă prea dură pentru zilele noastre. Știți voi de ce nu se înghesuiau oamenii să își facă mai des cămăși noi, pe care să le poarte cu drag? Dacă nu știți, vă voi spune eu.

Butonii pentru manșetele cămășilor nu apăruseră încă în Europa și chiar după apariția lor, în secolul al XVII-lea, erau un lux pentru foarte mulți oameni. Erau un semn distinctiv pentru aristocrații care înlocuiau astfel fundițele de dantelă și lănțișoarele cu bijuterii create special pentru ei. Inițial, butonii au fost gândiți pentru hainele femeilor, însă timpul a făcut ca bărbații să se simtă atrași de aceste accesorii astăzi nelipsite oamenilor de afaceri, persoanelor rafinate, pentru care eleganța este un stil de viață.  Astăzi sunt purtați în întreaga Europă, atât de către omul bogat, cât și de către cel mai puțin bogat, dar cu respect de sine. Dacă omul de rând ar fi avut acces la butoni încă de la început, cu siguranță nimeni nu ar mai fi purtat cămașa ruptă.

Degeaba un bărbat are costumul impecabil, cămașa elegantă, cravata deosebită. Dacă poartă cămăși cu manșete care au nasturi, parcă omul rămâne banal, fără nimic care să îl scoată în evidență. Bijuteriile prinse la manșetele cămășii reflectă personalitatea bărbatului modern, îi dau un aer select, îl scot în evidență. Tocmai de aceea vreau să ofer astăzi unui cititor un voucher cu o reducere de 50 % pentru o pereche de butoni eleganți, aleși de câștigător de pe site-ul LuxuryGifts.ro.


Ne imaginăm lebăda ca fiind o ființă grațioasă, ce se învârte impunător pe apa limpede a lacului, în timp ce soarele îi încălzește frumoasele bijuterii cu cristale încrustate în penele delicate, iar natura își cântă măreția și serenitatea. O urmărim fascinați, ca pe o cutiuță muzicală ce ne conferă liniște și relaxare. Ce altă fiinţă, stilizată după modele din natură, v-ar plăcea să găsiți sub formă de cadouri sau bijuterii pe site-ul LuxuryGifts.ro și de ce? Câștigător va fi ales participantul care îmi va da cel mai interesant răspuns.


Ceilalţi participanţi îşi vor vedea (cu nume şi tot ce mai este nevoie) comentariul într-un articol viitor pe blogul meu, ca un semn de recunoaştere şi recunoştintă!


La concurs pot participa atât bărbații care visează la o pereche de butoni eleganți, cât și femeile care doresc să ofere un asemenea cadou, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă. Dacă nu doriți butoni, voucherul pe care îl ofer va putea fi folosit pentru achiziționarea unei bijuterii fantezie (cercei, inel, broșă, colier sau mărgele) de pe site-ul LuxuryGifts.ro.

Concursul se încheie în data de 21 noiembrie 2013, iar câștigătorul (ales de mine în funcție de răspunsul dat) va fi anunțat pe 22 noiembrie 2013.


Cu acest articol particip la proba 21 din cadrul competiției SuperBlog 2013.

UPDATE: Castigatorul concursului este gheorgica. Nu stiu daca are blog si sper sa revina pentru a-si ridica voucherul, deoarece raspunsul lui mi-a fost cel mai aproape de inima.

 Va multumesc tuturor pentru participare, pentru raspunsurile interesante pe care mi le-ati dat si multumesc sponsorului LuxuryGifts.ro pentru ca mi-a oferit ocazia de a face un cititor fericit! Imediat ce ma eliberez putin scriu si articolul promis.

94 de comentarii:

  1. interesant
    pana acum fiinte care se transformau in bijuterii erau broscute si libelule. In alti ani erau elefantii si alte animalute precum serpi, dragoni si altele.
    chiar ma gandesc, o exista la noi un animal care este unic? si care are un simbol?
    de exemplu, in partea dinspre Horezu, la mare cinste este cocosul, sa nu ma intrebi de ce.
    succes pe mai departe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vipera Ursinii se numeşte sau vipera de stepă. :) E protejată de lege, fiindcă e pe cale de dispariţie şi se găseşte în rezervaţia naturală "Dealul lui Dumnzeu". Am reţinut mai mult, fiindcă mi-a plăcut numele şi mi s-a părut interesantă combinaţia: Vipera Ursinii pe Dealul lui Dumnezeu. ;) Ea nu e chiar unică, dar la noi se regăseşte cea mai mare populaţie.

      Ștergere
    2. Anca, eu m-am indragostit de inele in forma de sarpe, insa nici pana in ziua de azi nu am reusit sa imi iau unul. :(
      Alma, am fost de multe ori in Iasi, dar nu a fost nimeni pe atunci sa imi spuna ca exista Dealul lui Dumnezeu si ca ascunde Vipera Ursinii. Ai vazut cat e de frumoasa?

      Ștergere
  2. Nu e neaparat sa particip la concurs, insa iti zic ce-mi place mie. Or fi lebedele elegante si fidele unui singur partener, dar mie imi plac mult delfinii si pinguinii (in special cei regali). N-as sti sa-ti raspund cu siguranta in cuvinte, la intrebarea "de ce?". Pur si simplu imi plac. Mi se par fini, sinceri, dragalasi, veseli. Un om care ar intruni aceste calitati cu siguranta ti s-ar lipi de suflet. Nu prea ne plac mofturosii, suparaciosii, plangaretii si uraciosii, nu? Delfinii, dar si pinguinii ma binedispun, la fel ca o bijuterie care imi place tare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca tot ai lasat comentariu, nu vad de ce sa nu participi la concurs, Tina.
      Delfinii imi plac mult, chiar si pe bijuterii. Pinguinii sunt haiosi si ei, ba chiar cred ca am putea milita pentru salvarea lor (unii sunt pe cale de disparitie, dar nu mai stiu care) afisandu-i pe inele sau medalioane.

      Ștergere
  3. Imi doresc de mult timp un inel care sa aiba in loc de piatra pretioasa un cal de argint,inox sau orice alt material.Asta mi.ar placea sa gasesc pe site.ul LuxuryGifts.ro,deoarece imi plac mult caii pentru ca sant frumosii si blanzi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dintre toate animalele domestice, dupa caini imi plac mult caii. Daca nu sunt domesticiti imi plac si mai mult. Nu cred ca am vazut bijuterii pentru femei cu cai... :)

      Ștergere
  4. Eu aş vrea o cutiuţă muzicală cu pisică. Să se rotească ridicată în două lăbuţe, ţinând între celelalte două un ghem scămoşat, din care atârnă un fir.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha, ha, Matilda! Avea mama o pisicuta care toata ziua se juca cu un ghem si pe care baiatul meu o urca pe minge, o invartea pe un disc vechi (am impresia ca era un disc cu Dan Spataru)... :)))

      Ștergere
  5. mie mi-ar placea sa vad stilizat un vultur pentru ca vulturul este singura vietate care, atunci cand e furtuna, nu se ascunde ca restul animalelor si pasarilor de nori si ploaie prin tot felul de vagauni ci zboara deasupra norilor si asa scapa de urgia naturii...Nu se ascunde, el se ridica in fata probemelor si provocarilor, iar astazi, din pacate onoarea si demnitatea chiar sunt un lux asa ca vulturul merita sa fie stilizat si configurat din platina si alte metale pretioase... BOGDAN in blugi:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici am pierdut cateva comentarii, pe blogul de pe .ro am pierdut un articol in care spuneam ca mi-ar placea sa fiu vultur... Motive? O mie!!! :)

      Ștergere
    2. scoate o bancnota din portofel si o sa-l vezi stilizat :)

      Ștergere
    3. Adi, suntem in Romania! Nu prea are lumea bani in portofel. Probabil ii tin pe carduri (sau prin garduri). :-P

      Ștergere
  6. Mi-aş fi dorit de ziua mea butoni din agat negru la bază, cu o aplicaţie din aur alb sau platină simbolizând un scorpion stropit cu un pic de praf de diamante.
    De ce? Poate pentru că zodia mea este Scorpion...

    Sau poate o piatră mai mare
    Cât să pot spijini manşeta
    Pe o rază ţeapănă de soare

    Tot îmi place Nichita Stănescu! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scorpion sa fie, ca tare frumos vorbesti despre el! Baiatului meu ii plac scorpionii, desi el e sagetator. :))))
      Cui nu ii place Nichita? :)

      Ștergere
  7. Eu aş vrea un medalion cu oaie. Ca să îl dăruiesc Ancăi. Are o întreagă colecţie de oi. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca sa se ia de mana cu prietena mea Bogdana, care are o intreaga colectie de vaci. Ar avea impreuna o intreaga ferma. :))))

      Ștergere
  8. Măi, îţi pusesem încă un comentariu, da' am comentat cu alt cont şi văd că nu apare, aşa că mai zic încă o dată. Vreau o sirenă! Roşcată! :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietenii stiu de ce! :)
      Nu stiu, nu inteleg unde dispar comentariile. Tocmai acum, cand as fi avut nevoie de ele. :(

      Ștergere
    2. S-a reţinut, da? Sirenăăăă! Şi da, ştiu, dar nu toţi prietenii. O prietenă anume ştie însă... :)

      Ștergere
    3. S-a retinut, cum sa nu... Daca nu ma inseala memoria, undeva in calculator am o poza cu o sirena potrivita. Sa vedem unde gasim bijutierul care sa o reproduca (na, ca urat mai suna in acest context!). Mai sunt cativa prieteni pe blogul tau, daca s-au abonat la comentarii. :)

      Ștergere
  9. Butoni bărbatul meu a purtat doar la nunta, dar nu e fan asa că îl apreciez pe Radu care ştie exact ce vrea. Cât despre figurine fanteziste ...in afară de pisici şi bufniţe să nu văd nicio figurină. Am avut un delfin şi l-am făcut cadou. Dar îmi plac trandafirii antichizaţi uşor, cu patină.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici Mihai al meu nu poarta butoni. Tata nu suporta camasile cu nasturi la mansete si avea o intreaga colectie de butoni.
      Bufnitele sunt interesante, dar pe mine ma enerveaza ca prea sunt la moda in aceasta perioada. Toata lumea s-a indragostit de bufnite.

      Ștergere
  10. melc-melc godobelc, asta mi-ar placea! :) nu stiu daca ti se va parea interesant ori ba, dar nedefinind specific notiunea de a fi interesant, adica felul in care tu si banuiesc ca nimeni alta vei filtra subiectiv raspunsurile primite aici la articol, imi exprim si eu opinia ca cititor de articol aici de fata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ai sa razi, dar mie imi plac melcii. Imi place sa ii urmaresc, imi place sa ii mananc, mi-ar placea sa am bijuterii reprezentand melci.

      Ștergere
  11. curios. curios tare! lăsasem un comentariu la tine şi văd că nu e. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cine imi tot fura comentariile! Esti a treia persoana care imi spune ca nu isi gaseste comentariul. Nici eu nu le gasesc, desi am cautat atat la cele care isi asteapta moderarea, cat si la spam. :(

      Ștergere
  12. Mie imi plac libelulele stilizate, fluturii...desi sunt departe de stilul romantic

    RăspundețiȘtergere
  13. ufff, mi-ar place niste butoni scoica din platina sau sidef, sidef mai bine, sunt pierduta dupa bijuteriile din sidef. Eu sunt peste ca zodie si tot ce e legat de animalele marine si mare ma fascineaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sideful imi place si mie mult, poate la fel de mult cum imi place fildesul. Eu sunt fecioara (ca zodie) si tot imi place tot ce tine de mare, dar si de natura pura, in general. :)

      Ștergere
    2. incredibil, cu femeile fecioara ma inteleg minunat, chiar daca ex-ul e tot fecioara(dar barbat, normal)

      Ștergere
    3. si da, sunt viatanomada, dar nush cum am ajuns dart.com.............

      Ștergere
    4. Da, am observat ca tu esti (viata nomada) cand am dat clic pe linkul spre dart.com. :))))
      Ex-ul meu era/este peste si stii ce e ciudat? Ca acum ne intelegem mult mai bine decat atunci cand eram impreuna. :)

      Ștergere
  14. si la noi la fel, dupa perioada necesara de reevaluare, acum suntem buni prieteni

    RăspundețiȘtergere
  15. Mie mi-ar placea sa vad o cutie muzicala cu o muzica asa mai in forta si un leu de cristal care se invarte intr-un frumos dans pe ea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ma intrebam cand o sa apara cineva care sa spuna de lei sau tigri, pentru ca nu pot lipsi, dupa umila mea parere. :)

      Ștergere
  16. Eu am găsit pisicuţe. fluturaşi, iepuraşi, lebede, buburuze, ce să mai, toate gâzele (alea drăguţe) pământului sunt de pus la gât/urechi sau mână.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce este mai frumos, mai gingas, mai dragalas decat o gaza? E normal ca toate fetele sa se topeasca vazand bijuterii care reprezinta buburuze, dar si animalute pe care omul le considera blande si simpatice. :)

      Ștergere
    2. N-aş putea să te contrazic deloc, mă topesc buburuzele. Într-un timp eram "obsedată" de ele şi-mi cumpărasem o duzină de buburuze.
      Între timp m-am mai potolit, nu prea am mai purtat bijuterii, am câteva pe care nu le dau jos niciodată.

      Ștergere
    3. Intr-un timp eram si eu obsedata de buburuze, ba chiar se luase si copilul dupa mine. Avea o salopeta cu buzunar si aduna din fata blocului tot felul de insecte pe care mi le aducea in casa. :)))))

      Ștergere
  17. La povestea cu Tzepes trebuie adaugat ca erau pedepsiti cei cu perea multe gauri sau far de gauri La ultimii le facea el una cu vestita tzeapa Camasa rupta are si ea farmecul si atractia ei. Pana si peticel este enigmatic Una este sa zici petec alta este za zici petic Este chestie de geografie si orientare.,, Noaptea pe intunericu,dibuii cu degetu gasii lelii peticu,,
    Io nu castig concursuri sau la 6/49. Am noroc la dusmani Dar daca trebe concurs sa dau si io o tema,doua
    Una este serpele Glykon din Constantza
    Do. Dragonul lui Tzepes
    Tri Bufnitza cu pene aurii si cu ochii din grandidierite
    Tre si explicatii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai explicatii, as fi incantata sa le citesc!
      :) Doamne, ce umor ai!

      Ștergere
    2. Io le zic motivatii Explicatiile imi dau emotzii negative. Totzi imi cer explicatii si io am cele mai nashpa explicatzii
      Prima ca e la prima Sharpele asta este unic in lume si este o mandrie nationala. Bijuteria tre sa fie pe masura si pentru momente unice asa ca premiul pe care urmeaza sa il primesc. Sarpele Glykon are multe semnificatii de baza ramane fertilitatea ambelor sexe
      Alta mandrie nationala este Tzepes Fara dragon Tepes ar fi fost Tzepelus sau un tzepar de tzepe. Dragonul este apanajul celor puternici si care controleaza evenimentele Mai nou si doamnele se manifesta puternic ase ca paleta de bijuterii se poate extinde intoate formele ei O scorpie cu un dragon pandantiv parca te pune pe ganduri inainte sa ii dai tzeapa. Un domn cu butoni dragonul lui Tzepes furnica imaginatia oricarei femei
      Bufnita nu este asa o mandrie nationala dar este preferata mea Lucrata de un artist si cu ochii din grandidieriteare are toate sansele sa devina. Butoni sau bandantiv bufnitza mea da farmec noptilor pline de mistere si lumineaza calea fantomelor de luna plina

      Ștergere
    3. Minunat, absolut minunat! Poate tie ti-au dat emotii negative explicatiile, insa mie mi-au adus un mare zambet pe chip, mi-au adus noi informatii si mi-au inseninat ziua. Acum stiu exact ce fel de inel imi doresc! Il vreau pe Glikon!!!
      Si mai vreau sa iti multumesc mult pentru felul in care mi-ai imbogatit articolul despre Vlad Tepes!

      Ștergere
    4. Am fost atat de incantata, ca nici numele nu l-am scris bine, iar blogspot nu imi permite modificarea comentariilor... :)

      Ștergere
    5. Poate nu imi arati si mie inelul, ca te trec pe lista de tzepe

      Ștergere
    6. Poate se vor ocupa sponsorii (LuxuryGifts.ro) de acest aspect si voi cumpara inelul de la ei! :)
      Oricum, cand il voi avea, voi anunta pe blog si numele tau va fi la loc de cinste, pentru ca tu mi-ai dat ideea. ;)

      Ștergere
    7. Poi ideia este pentru firme gen Graff Diamonds Cum sa cumperi? Io Gheorgica iti ofer ideia gratis si tu tre sa cumperi inelul? Poi astia acum pot deveni celebri pe info asta. Deja maine astia viziteaza muzeul din Constantza si fac poze serpeuleanului

      Ștergere
    8. Sunt poze pe wiki, le-am vazut eu mai devreme. :)
      Ai dreptate, poate ca primul inel cu Glykon ar trebui sa fie al meu. Ba nu, al tau. :)
      Apropo, numele tau e putin cam ciudat, nici nu imi pot da seama daca vorbesc cu o fata sau cu un baiat. Dupa stil, as spune ca esti baiat, insa niciodata nu poti fi sigur. :D

      Ștergere
    9. Nu iti mai irosi cuvintele in mesaje duble. Nu stiu cum am reusit sa imi setez pe aici, ca nu sunt anuntata cand apar comentarii noi si nu pot afla imediat. Sunt ca in bancul cu "nu sunati, ies eu din cand in cand". :)

      Ștergere
    10. Poi ce Gica Hagi, Gica Popescu sunt fete? Numele este ciudat si este o combinatie a numelor raposatilor mei nasi care au cedat greu cand parintii mei mi-au pus alt nume. Asa ca vb cu un serpe

      Ștergere
    11. :D Mama mea avea o prietena pe care o cheama Gica, deci ar fi putut fi si nume de fata. :-P
      Ma bucur ca am "mirosit" ca esti serpe. :)
      Daca era dupa nasa mea, astazi mi-ati fi spus Irina, nu Vienela. Dar taria mamei mele e de cremene! :)

      Ștergere
    12. scz am potat de cateva ori duble am crezut ca nu a intrat mesajul si am intrat prin OO

      Ștergere
    13. Mi-am dat seama, dar pana m-am decis sa iti spun, tu deja ai consumat cateva zeci de cuvinte. De fapt, sunt 177 de cuvinte, numarate de wordpress-ul de pe blogul celalalt. :)))))

      Ștergere
  18. Grea intrebare ai pus... Un animal impresionant pe care mi-ar placea sa-l gasesc intr-o bijuterie cred ca ar fi... un paun, un colier paun sau un inel paun, impresionant, batut in cristale verzi si galbene.
    De ce? Paunul este insemnul blogului meu, maretie, unicitate, frumusete, eleganta si plus pentru ca ador verdele si galbenul :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumoasa descriere! Eu stiam ca paunul este fudul. :))))
      Imi amintesc de o prietena a bunicii mele, care avea o brosa cu un paun. De cate ori o vedeam, simteam nevoia sa i-o smulg, sa o opresc pentru mine. Era atat de frumos lucrat acel paun!

      Ștergere
    2. Paunul mai inseamna si ingamfare ce e drept :))

      Ștergere
    3. Dar nu e cazul tau, nu? :))))

      Ștergere
  19. Hmm..Fluturii mi-se par cei mai gingasi dar ii vad mereu sub forma de bijuterii.Mi-ar place sa vad ceva in genul unei feline...salbatica si plina de mistere. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, tu semeni cu baiatul meu... El spunea ca ar fi raspuns fara ezitare "tigrul bengalez". :)

      Ștergere
  20. Răspunsuri
    1. Este sagetator. Am toata casa plina cu capete de tigri... :)

      Ștergere
  21. Eu fecioara.. Mai timida in exterior, dar o adevarata salbatica la interior :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie, nascuta pe 11 septembrie, imi spui de fecioare? :))))) Bun venit in club! :)

      Ștergere
  22. Eram sa ratez concursul , draga Vienela. IAr acum cand m am trezit si eu am vazut ce de lume a dat buluc la premii :). ceea ce ma bucura pentru tine, desigur.

    Iar daca e sa zic ce fiinta imi doresc sa gasesc stilizata apoi aceea ar fi o pantera. Neagra, neaparat. Din onix. sub forma de pandant. sa atarne pe un elegant lantisor din argint si sa radieze forta, eleganta si rafinament.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, imi va fi extrem de greu sa ma decid cui sa dau premiul, pentru ca sunt multe raspunsuri care imi plac. As fi facut si eu concursuri, daca stiam ca vine lume. Este primul cincurs pe care il organizez, dar voi mai cauta sponsori... :)
      Pantera neagra... poate cel mai "stilat" animal, asa cum percep uneori oamenii animalele.

      Ștergere
  23. Orice dar nu bufnitele care tot sunt acum prin magazinele de accesorii :))))
    Cred ca un porumbel mi-ar placea. Este pasarea mea favorita!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bufnitele sunt pasari interesante, dar ai dreptate... Cand incepe unul, toti dupa el, ca oile... acum toata lumea vrea bufnite. :)
      Porumbei mi-ar placea sa am intr-o curte, daca as avea curte. :)

      Ștergere
    2. Ai mei ca nu sunt bufnitzeee! Io zic ca sunt cucuvele

      Ștergere
  24. Mi-ar placea sa vad omuleti din cristale, pentru ca as purta un asemenea colier, o asemenea bratara sau o pereche de cercei. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite ca la omuleti nu s-a gandit nimeni... :) Un Buddha grasan cred ca mi-ar placea sa am. Si vorbesc serios!

      Ștergere
  25. Broasca ţestoasă, o bijuterie marină!
    Carapacea e parcă un diamant şlefuit perfect, şi niciuna nu e la fel, e ca un fel de amprentă... Şi ochii aceia cristalini ce par obosiţi adesea dar de multe ori uimiţi şi mulţumiţi de ceea ce le-a dat Dumnezeu.... Şi codiţa aceea jucăuşă...
    Nu e neapărat unul din animalele mele preferate, dar când vine vorba de bijuterii sau obiecte, ţeastoasa ar fi prima pe listă! Este ceva ce mă atrage la ea, ceva magic şi misterios, la fel şi bijuteriile, sunt frumoase dar ascund mereu o poveste sau sunt pregătite să o facă!
    Cred că ar arăta minunat pe orice bijuterie, de la inele la cercei şi chiar şi nişte butonaşi ar fi drăguţi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut o broasca testoasa candva si am o multime de amintiri cu ea. Cred ca intr-o zi le voi asterne pe blog, ca merita.

      Ștergere
  26. A, Vienela, aici am raspunsul pregatit, pentru ca am cautat si nu am gasit exacat pe site-ul Luxury: o pereche de ratuste mandarine. Iubitul meu mi-a daruit pana acum doua perechi diferite, am o mare slabiciune pentru aceste pasari care simbolizeaza cuplul sudat, armonios. De aceea si eu imi tin perechile pe o etajera desupra patului in dormitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am cautat imagini pe net, ca auzisem de ele, dar nu stiam cum arata. Sunt tare simpatice... Faptul ca simbolizeaza cuplul sudat mi le face si mai dragi.

      Ștergere
  27. Acum câţiva ani mă bătea un gând să-mi fac un tatuaj cu o panteră pe umăr. Dar între timp mi-am revenit şi mă gândesc că un pandantiv cu acest animal ar fi suficient. De ce? Pentru că, din punctul meu de vedere, simbolizează misterul, puterea şi măreţia.
    P.S: Nu, nu mă refer la pantera roz. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am o floare tatuata si acum un an baiatul meu mi-a spus ca i-ar placea sa isi tatueze un tigru. Vad ca a uitat intre timp. :)
      Nici prin cap nu mi-ar fi trecut sa te asociez cu pantera roz. :))))

      Ștergere
  28. Cred ca as vrea o cutiuta muzicala sub forma de privighetoare, care sa-mi incante cu trilul ei minunat auzul... Asa mi-as aminti in cele mai grele momente cat de frumoasa este viata... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma crezi daca iti spun ca mi s-a intamplat de mult ori sa scriu despre privighetoare, fara sa stiu cum arata aceasta pasare? Trebuie sa dau o cautare pe google, ca e mai mare rusinea. :))))

      Ștergere
  29. Am scris şi eu un răspuns şi nu apare pe aici! Ciudat! :) Era de bine, oricum!
    Te aştept şi la concursul meu! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana de curand nu au fost probleme, insa acum pierd un comentariu la cateva zile si nu inteleg de ce. Nici timp nu prea am avut, sa imi bag nasul pe la setari... :(

      Ștergere
  30. Cat de frumoasa este istoria ... mai putin partea cu Tepes :) Si eu cum il conving pe Alin sa iasa din banalitate si sa poarte si el butoane la camasa? ca el zice mereu ca nu isi doreste sa iasa in evidenta.. Poate daca i-ar primi ar sta altfel treaba, ca daca trebuie sa-si cumpere el, mai bine se lipseste :)
    Ar fi o idee buna sa-i fac un astfel de cadou de sarbatori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A avut si Tepes contributia lui in istorie!
      Incercand sa convingi cat mai multa lume ca o camasa este eleganta daca are butoni, nu nasturi. Da, si un cadou e intotdeauna privit altfel... :)

      Ștergere
  31. In forma de papion ( sunt fan) , dovleac, frunze, cafea ..yummmm , cercei sau butoni sub forms de palarii caci oricum domnii nu prea le mai poarta....post-ituri cu diverse mesaje :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit!
      Da, cum de nu m-am gandit la cafea? Stii, eu imi doresc mult niste cercei in forma de boaba de cafea.
      Au zburat de parca nici nu au fost vreodata vremurile in care domnii ieseau pe strada eleganti, cu palarii, bastoane si butoni la camasi. Poate, cumva, vom reusi sa aducem inapoi acea moda.

      Ștergere
  32. Papioane si palarii ....hipopotami si albinute

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hipopotami? Nu multa lume am auzit sa se gandeasca la hipopotami... :)

      Ștergere
  33. Articolul are un update in care este anuntat castigatorul. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bbbaamamnan ..mam! Ma balbai si sunt emotzionat. Multumesc pentru apreciere si alegere. Sper sa iasa ceva frumos de care sa se bucure multi iubitori de bijuterii. Cu ocazia asta poate afla mai multa lume ce bijuterie unica exista in Constantza

      Ștergere
    2. gheorgica, nu stiu daca ai primit mailul meu, asa ca iti spun aici.
      In primul rand iti multumesc pentru participare, pentru idei si pentru clipele de amuzament pe care mi le-ai oferit.
      Premiul consta intr-un voucher de 50 % reducere, valabil pentru produsele din gama Bijuterii de fantezie sau Butoni, de pe site-ul sponsorului, LuxuryGifts.ro si poate fi folosit pana pe data de 31.01.2014. Este vorba despre codul unui voucher, pe care ti-l voi trimite pe orice adresa de mail doresti. Lasa-mi un semn la sas.vienela(@)yahoo(.)com- fara paranteze.

      Ștergere