duminică, 28 septembrie 2014

Cum sa folosesti coaja fructelor citrice

Citricele sunt o gama de fructe foarte bune pentru corp si pentru organism, tot timpul anului, desi multa lume prefera sa le consume doar in timpul iernii, datorita nivelului ridicat de vitamina C continut. Sunt de asemenea o optiune foarte buna pentru shake-uri sau fresh-uri, avand o aroma puternica si un gust delicios. E intotdeauna bine sa ai in casa cateva fructe citrice, indiferent de tip, portocale, pomelo, lamai, mandarine, orice. In Constanta gasesti citrice la Selgros, poti sa te aprovizionezi cu usurinta de aici cu intreaga gama de fructe citrice.


O parte a fructelor citrice care este deseori ignorata este coaja.
Desi fructul in sine este foarte bun si sanatos, si coaja poate fi folosita in diverse moduri. Exista mai multe fructe in familia citricelor, unele mai folosite si mai cunoscute, altele mai obscure si mai ignorate de multi dintre noi. La fel cum fiecare fruct este unic si coaja sa este unica si poate fi folosita, fiecare in parte, in diferite moduri.
Inainte de a folosi coaja, ea intotdeauna trebuie spalata. Multe fructe sunt stropite cu diversi compusi chimici asadar daca nu cumperi fructe crescute organic, ai grija sa speli coaja bine.

foloseste coaja kumquat-ului pentru  a face marmelada. Da, am zis marmelada, gatesti coaja taiata marunt cu apa si zahar pana seamana cu un sirop.
coaja de lamaie poate fi folosita in foarte multe feluri. Uite cateva exemple, poti sa o folosesti la dus, o sa lase un miros proaspat de lamaie pe corpul si parul tau, poti sa o folosesti ca sa aromezi bauturile alcoolice, gen tuica, poti sa o pui intr-un pui inainte sa il bagi la cuptor pentru gust si aroma. Mai poate fi folosita ca si garnitura pentru cocktail si inca in multe alte feluri.
coaja de portocale poate fi folosita ca sa mentii zaharul brun moale, trebuie doar sa o pui in pachetul cu zahar. Poti sa o folosesti ca si garnitura la bauturi, cocktailuri si salate
coaja de grefruit poate fi folosita in acelasi moduri cum ca si coaja de lamaie si portocale, dar pe langa acestea mai are cateva: poti sa o folosesti pentru culoare si miros in salate, pentru marmelada, poti sa folosesti uleiul din coaja ca parfum si in multe alte feluri.


Selgros Constanta Sud
Produse alimentare si nealimentare
Bd. Tomis Nr. 387 Constanta, 900519, RO
Tel: 0241 684 000
Fax 0241 684 199

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu