vineri, 28 noiembrie 2014

Jocuri friv pentru copii

Zilele trecute a venit nepotul meu in varsta de sase ani in vizita la mine. David e un copilas istet, cu o curiozitate de nestapanit, care intotdeauna are cate o intrebare pregatita pentru orice raspuns i-ai oferi. Este o fire care nu sta locului o clipa si tot timpul vrea sa mai afle cate ceva. De cate ori vine pe la mine ma roaga sa ii arat imagini sau filmulete cu diverse animale, insa preferatele lui sunt pisicile, caii si balenele. Sora lui mai mare stie sa foloseasca calculatorul si mai toata ziua sta pe facebook sau se joaca joculete, dar asta numai dupa ce isi face temele. Cum David este curios din fire, a rugat-o sa il invete si pe el sa umble la calculator. Intr-un timp destul de scurt a reusit sa invete sa foloseasca calculatorul atat cat are nevoie la varsta lui, atat cat poate stii un prescolar. Acum stie sa intre pe un browser si sa caute ce are nevoie pe internet sau sa joace jocurile preferate. Mai intampina si dificultati, dar este normal tinand cont de faptul ca nu a folosit foarte mult timp calculatorul.

Cand a venit la mine si mi-a cerut sa il las la calculator pentru a se juca jocuri friv, nu am inteles pentru ca nu stiam ce fel de jocuri vrea mai exact, asa ca am cautat pe internet. Astfel am descoperit ca jocurile care iti pun la incercare logica si indemanarea sunt jocurile pe care nepotelul meu le indragea atat de mult. Incercand sa ii gasesc un joc nou, care sa ii trezeasca interesul, am dat peste jocuri friv cu tiruri care transporta
diverse marfuri. Stiam ca si masinile ii plac foarte mult si am fost foarte bucuroasa sa il vad distrandu-se. Unul dintre jocurile care i-au placut cel mai mult a fost cel cu camioane de transport, unde poti dovedi ca esti unul dintre cei mai buni soferi, participand la cursa Soferul Urs din Rusia. Acest joculet nu este doar o gluma pentru ca poti invata cate ceva si despre camioane si transport.



Totodata poti sa afli cum e sa ai o asemenea meserie si ce aptitudini sunt necesare pentru a fi sofer de tir. Pe XJocuri foarte multe joculete flash dar si unity 3d pentru copii de toate varstele, de la trei pana la sapte ani sau chiar mai mult. Si cum copiilor le plac foarte mult desenele animate, aici puteti gasi diverse jocuri cu personaje din desenele animate, dar si cu personaje din filme si povesti pentru copii. Majoritatea jocurilor pot fi jucate si pe dispozitive android, tableta sau telefon, insa pe dispozitivele desktop sau laptop pot fi jucate multiplayer, adica cu doua sau mai multe persoane. XJocuri ofera o mare diversitate de jocuri, incepand de la cele care au ca tema diverse sarbatori (Craciun, Halloween, etc), pana la simulatoare pentru diferite sporturi sau management.

Asadar, dragi parinti, va invit sa va aruncati o privire peste multitudinea de jocuri pe care XJocuri (portal de jocuri gratuite online) le ofera si sa va distrati alaturi de copii cat mai mult cu putinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu