joi, 9 aprilie 2015

EGR 1.6TDI VW Golf Passat Jetta Caddy 03L131512DQ

Golf. Un nume care pe orice femeie o duce cu gandul la apa, la peisaje superbe, la vacante si relaxare. La polul opus sunt barbatii, care la auzul cuvantului golf se invioreaza brusc si incep sa discute despre masini sigure si elegante, la piese auto ce urmeaza a fi schimbate, la insiruiri de cifre pe care femeile nu le pot intelege. Nu, nu vorbesc din carti, ci din viata reala, unde am observat de curand aceste aspecte. A fost suficient ca una dintre prietenele mele sa rosteasca cuvantul golf pentru ca fratele ei sa isi aminteasca faptul ca a cautat si gasit 03L131512DQ pe internet, ca s-a descurcat sa monteze singur (ma rog, sustinut de cativa prieteni) aceasta piesa pe superbul sau golf, ca nu a mai fost nevoie sa umble prin magazinele din oras, sa se enerveze cu tot felul de vanzatori nepriceputi sau nepasatori, ca a scapat pana si de mecanicii care cer o avere pentru montarea unui racitor la masina. 

Noi, femeile, ne-am amuzat teribil vazand cat sunt de diferiti oamenii intre ei, cum un singur cuvant ne poate aduce in fata ochilor lucruri cu totul diferite si, pentru a le acoperi discutiile despre piese auto, EGR 1.6TDI VW Golf Passat Jetta Caddy 03L131512DQ
(tot nu am reusit sa inteleg exact ce este aceasta insiruire de litere si cifre, dar nici nu are importanta - pricep barbatii, mai ales daca sunt posesori de autoturisme VW Golf Passat), pierderi de antigel, verificari ale racitorului, garnituri de chiulase fisurate, funingine in vase si alte probleme de acest gen. Pentru noi totul era plictisitor si de neinteles. Ce atatea griji pentru un racitor, cand la mall au adus parfumul meu preferat, cand o anume casa de moda a lansat niste rochite uimitor de vaporoase, cand peste cateva luni vine vacanta de vara si noi inca nu ne-am decis in care golf o vom petrece?



EGR 1.6TDI VW Golf Passat Jetta Caddy 03L131512DQ... Doamnelor si domnisoarelor, voi va dati seama cat de putina imaginatie au barbatii, daca au fost capabili sa dea unei piese acest nume? Cum, cand vocabularele contin atat de multe cuvinte, ei sa aleaga o insiruire caraghioasa de litere si cifre, in loc sa gaseasca ceva poetic? De curiozitate am intrat si noi pe siteul de unde a cumparat fratele prietenei mele racitorul pentru golf, am vazut piesa respectiva si am pornit rapid un concurs fara premii: tema - care dintre femeile aflate in incapere gaseste cel mai poetic nume pentru o piesa auto. Nu mai retin toate numele gasite, insa pot aminti cateva dintre cele care mi-au ramas in minte: saniuta (datorita formei sale), argint viu (datorita culorii) si egreta cu aripi frante. Dupa cum va puteti imagina, egreta cu aripi frante a si castigat concursul, caci insuma o parte din numele original (egr) si poetiza intr-un mod inedit aspectul de pasare cu aripi frante (cele doua tevi ce ies din racitor). 

Sa mai spuna cineva ca femeile nu se pricep la masini si nu pot face dintr-o piesa de golf o adevarata poezie! :)))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu