joi, 9 aprilie 2015

Octavian Patrascu, calatorii de afaceri

Pana acum cateva zile, numele de Octavian Patrascu nu imi spunea absolut nimic. Ajunsa din intamplare pe blogul sau (cautam ceva detalii despre o calatorie in Grecia), am descoperit un om interesant, cu o viziune clara asupra vietii, perseverent, indraznet, cult, deschis la nou si dornic sa infrunte intreaga lume pentru a-si urma visul, adica exact genul de om pe care eu il apreciez si pe care il recomand fara sa stau pe ganduri. Octavian Patrascu este omul care, de-a lungul vietii, s-a folosit de cunostintele acumulate si de instinctul sau, nu s-a lasat influentat de altii si a ales sa urmeze calea in care credea si pe care o dorea cu ardoare. Daca toti am avea aceasta putere, aceasta tarie de caracter, cu totul altfel ar arata lumea, nu-i asa?

Octavian Patrascu pare sa fie nu doar economist cu un master in Afaceri Internationale, nu doar business developer, ci un adevarat vizionar, un pionier
ce nu ezita sa calatoreasca in intreaga lume si sa incheie afaceri la care altii nici macar nu ar indrazni sa se gandeasca. Daca v-ati intrebat vreodata cum ar fi sa va deschideti o afacere in Brazilia, in Grecia, in Rusia, in Mexic sau oriunde in alt loc al lumii, ce oportunitati aveti, care sunt punctele slabe si care cele tari, cu siguranta blogul scris si intretinut de Octavian Patrascu va va fi de folos, caci acolo puteti citi despre tarile care au potential, despre cresteri economice, despre economia globala, despre piata tranzactiilor online, despre brokeraj, despre companii de e-commerce, despre escaladarea riscurilor geopolitice.

Sigur, ceea ce va povestesc eu acum am aflat citind doar cateva articole de pe blogul lui Octavian Patrascu, insa am de gand sa aprofundez lectura, sa caut mai multe pe acolo, caci am zarit in treacat un articol despre arta contemporana, un domeniu care pe mine sa atrage si imi starneste diverse curiozitati. Deocamdata va trebui sa va multumiti cu aceasta scurta prezentare a omului si specialistului Octavian Patrascu, iar daca randurile mele v-au starnit curiozitatea, sa dati folow pe twitter profilului Patrascu Constantin Octavian sau sa intrati direct pe blogul sau. 

PS: Ar fi interesant de facut un experiment blogosferic. Fiecare dintre bloggeri sa recomande, macar o data pe saptamana, un om sau un blog care i-a placut sau care i-a fost intr-un fel de folos. Ce spuneti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu