luni, 20 aprilie 2015

Locuri de munca pe aptjob

Tinerii din ziua de azi isi gasesc de munca foarte greu, din ce in ce mai greu. Si nu pentru ca nu ar fi locuri de munca disponibile, cu toate ca si asta reprezinta o problema, tinand cont de faptul ca nu sunt foarte multe, dar fiind la inceput de drum, nu au experienta, pentru ca nimeni nu se naste invatat. Insa majoritatea angajatorilor cer experienta la angajare. Tinerii nu se pot angaja, deci nici nu pot capata experienta. Astfel tineretul nostru se invarte intr-un cerc vicios, care dauneaza tuturor, dar mai ales lor. Asta dauneaza si angajatorilor, pentru ca astfel pierd potentiali angajati care ar putea fi mai valorosi decat cei cu experienta, dar deja plictisiti si satui de locul de munca pe care cateodata ajung sa il urasca. Cei tineri sunt mai in putere si cu mintea limpede, neobosita de problemele vietii, dornici sa faca o diferenta si sa arate ca pot fi cei mai buni.

Acest cerc vicios dauneaza tuturor, pentru ca astfel ajungem sa pierdem mana tanara de lucru,
care pleaca in afara tarii, deoarece aici nu li se ofera sansa de a munci, sansa de a se intretine sau de a isi forma o cariera. Astfel in tara va ramane la un moment doar o parte foarte mica din tineretul nostru, iar cei care vor ramane vor fi cei care nu sunt la fel de ambitiosi si probabil nici la fel de buni precum cei ce vor pleca in strainatate. Alaturi de acea mica parte dintre tinerii nostri, se vor afla probabil cei mai in varsta, care sunt deja satui si numara anii si lunile ce le-au mai ramas pana la pensionare. Mi-as dori ca tinerii acestei tari, inainte de a-si face bagajul si de a pleca din tara, sa treaca pe la bursa locurilor de munca, sa isi arunce un ochi pe site-ul aptjob.ro, caci nu de putine ori norocul le surade celor indrazneti si celor curiosi.



Pe aptjob sunt o multime de anunturi de angajare, unele pentru tinerii care doresc joburi part time, altele pentru cei care viseaza deja sa intre "in paine", dupa cum spune vorba din strabuni. Nu va grabiti sa plecati, dragi tineri, pana cand nu va asigurati ca ati incercat tot ce era de incercat in tara noastra. Nici pe afara nu mai sunt caini cu covrigi in coada. Intreaga Europa se zbate sa iasa din ghearele reci ale crizei. Oameni de toate culorile si de toate nationalitatile fac eforturi uriase pentru a-si gasi sau pastra un loc de munca. De ce credeti ca afara va asteapta cu bratele deschise? Stiu, nici la noi nu e bine, dar merita sa incercati, mai ales ca asa veti avea ocazia de a ramane in casa voastra, alaturi de familie si de prieteni. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu