duminică, 1 iunie 2014

Firma de dezinsectie, dezinfectie si deratizare

Se zvoneste ca prin orasul in care locuiesc ar fi o mare invazie de purici, fapt care reuseste sa imi dea fiori pe sub piele, caci urasc din suflet aceste mici vietati ce se strecoara pe nesimtite in viata omului si refuza sa plece de bunavoie. Tin minte ca s-a mai intamplat acum cativa ani asa ceva. Urcai in autobuz, te umpleai de purici pe picioare, intrai in magazin, ti se bagau in haine, oriunde ai fi mers, tot locul era plin de purici.
Abia dupa ce a trecut vara, cu caldura ei naucitoare, primaria s-a deranjat sa trimita o firma care se ocupa de dezinsectie, dezinfectie, deratizare, pentru a stropi orasul.

Acum se intampla iar. Oare cat va astepta primaria pentru a porni campania impotriva acestor vietati periculoase, ce pot raspandi boli? Ma gandeam zilele trecute la o chestie nebuneasca. Daca ii vom lasa de capul lor, daca nu ne vom ocupa la timp de dezinsectie, ei se vor inmulti haotic si vor fi greu de starpit. Ce ar fi daca populatia orasului ar strange bani si ar chema o firma serioasa, fara sa mai astepte interventia divina sau a primariei? Nici macar nu cred ca ar fi nevoie de foarte multi bani de la fiecare familie, caci orasul este aglomerat, are multi locuitori. 

Acum cateva zile, intorcandu-ma de la meciul de baschet, am remarcat ca a disparut si singura firma de dezinsectie, dezinfectie, deratizare pe care o mai stiam. Peste firma s-a asternut praful, iar masinile cu care se deplasau angajatii acolo unde erau trimisi zac cu rotile sparte intr-o parcare. Asa am ajuns sa caut pe internet si sa descopar site-ul Abpest.ro. Stiu, firma este din Pitesti, insa nu cred ca le-ar fi greu sa ajunga la noi, daca asta ar fi singura solutie. Pana la urma, trebuie sa invatam ca implicarea cetatenilor in problemele orasului poate schimba multe lucruri, ca este mai simplu sa faci ceva util, decat sa stai sa te plangi.

Stiu, ceea ce scriu aici pare o utopie, dar se pot gasi si alte solutii. De exemplu, daca fiecare asociatie de locatari, fiecare institutie publica si fiecare agent economic ar avea grija sa aduca o firma specializata, nu ne-am mai plange astazi nici de invazie de purici, nici de tantari, gandaci, sobolani si alte ganganii si animale nepotrivite traiului in comun cu omul. Eu voi incerca sa mai caut prin orasul meu, inainte de a deranja o firma din alt oras, dar voi, daca sunteti din Pitesti sau noi, in cazul in care nu vom gasi pe aici, trebuie sa retinem ca exista o firma dezinsectie Pitesti ce poate rezolva astfel de probleme. 

dezinsectie Pitesti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu