1. curatarea / netezirea suprafetelor
2. pregatirea suprafetei pentru vopsire in camp electrostatic, grunduire/metalizare
3. satinarea
4. ecruisarea (modificarea proprietatilor metalelor/aliajelor prin deformare la rece)
5. sablarea decorativa
Unde putem gasi servicii de sablari si curatenie industriala de calitate? La SablamTot, bineinteles, adica luand legatura cu echipa ascunsa in spatele site-ului www.sablam-tot.ro, locul unde doritorii vor gasi si alte detalii interesante despre sablare, curatare, satinare, dar si despre echipamentele tehnice pe care echipa le foloseste pentru a oferi clientilor cele mai bune servicii, indiferent de materialul ce se doreste a fi sablat (lemn, sticla, marmura, piatra, similipiatra, caramida, beton, structuri metalice, etc.).
Iata, pe scurt, care sunt serviciile oferite si materialele utilizate pentru sablare:• curatare/ sablare cu gheata carbonica (ex. matrite, jante auto, etc);
• sablare cu bicarbonat de sodiu (ex. caroserie auto, curatare lemn, sticla, etc);
• sablare cu nisip ori alte materiale abrazive (ex. restaurari fatade, indepartare graffiti, structur metalice);
• curatare cu abur uscat ( ex. instrumente medicale, suprafete de lucru, spatii de depozitare, etc.)
• hidrosablare, hidrocuratare si spalariri grele (ex. curatare sisteme de exhaustare, ghene de gunoi)
Este adevarat ca sablarea cu gheata carbonica reprezinta un procedeu revolutionar, care nu a avut inca timp sa intre in dictionarul nostru. Specialistii sustin ca gheata carbonica este ecologica si necoroziva, fapt care o recomanda si care arata ca viitorul este al ei. In urma socului termic depunerile se contracta, crapa si se desprind strat cu strat de suprafata pe care doriti sa o curatati, lucru care mie mi se pare uimitor.
Sablarea cu bicarbonat de sodiu este recomandata pentru supratelele pretentioase, deoarece este un procedeu mai putin invaziv. Granulele de bicarbonat de sodiu au o duritate mai mica in comparatie cu materialele abrazive (ex. nisip), prin urmare impacul exercitat asupra materialului este mai redus. Procedeul de sablare cu soda se recomanda la restaurarea si sablarea suprafetelor delicate (ex. sticla). Cel mai ieftin procedeu de sablare este sablarea cu nisip, insa trebuie sa stiti ca nisipul este mai abraziv , asa ca e bine sa ascultati sfaturile specialistilor si sa alegeti procedeul pe care vi-l vor recomanda. Materialele abrazive se utilizeaza la prelucrarea suprafetei pieselor de metal, sticla, pietre pretioase, minerale, etc, mai ales daca este vorba despre depuneri consistente. Nisipul este cel mai uzual material abraziv, dar se utilizeaza si alte materiale abrazive.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu