sâmbătă, 19 decembrie 2015

Dezvoltarea copiilor prin jocuri educative

In ultimii ani s-a vorbit tot mai des despre dezvoltarea copiilor prin jocuri educative. Sunt oameni care au diverse studii de specialitate si care, inspirati, au scris carti pe acest subiect sau au tinut o multime de conferinte, insistand pe ideea ca fiecare copil are nevoie de jucarii educative pentru a se dezvolta armonios, pentru a descoperi lumea si pentru a fi mai tarziu pregatit sa ia viata in piept. Exista tot felul de jucarii de construit, exista tot felul de puzzle-uri, de jocuri care dezvolta imaginatia si indemanarea celor mici, la fel cum exista tot mai multi parinti ce inteleg cat de importante sunt aceste jucarii din lemn sau jocuri educative pentru dezvoltarea viitoare a copiilor.  Cunosc o multime de parinti care comanda jocuri de construit de la Educlass si care imi spun ca au observat multe schimbari in felul de a fi al copiilor lor inca din ziua cand le-au oferit astfel de jucarii. Au trezit in ei dorinta de a invata mai mult, de a afla mai multe, de  se documenta, de a vorbi, de a inventa povesti sau chiar de a juca in povesti, asa ca una dintre mamici mi-a spus ca i-ar placea sa isi duca micutul la o scoala de actorie pentru ca a remarcat cat de mult se schimba fizionomia copilului in timp ce se straduieste sa construiasca ceva sau cand isi creaza propriile jocuri si vorbeste cu prieteni imaginari. 


Eu, sincera sa fiu, nici nu aveam nevoie de toate cartile care s-au scris pe tema dezvoltarii copiilor prin jocuri educative, caci am avut un exemplu clar in vecina si colega mea de clasa din scoala generala. Era unul dintre putinii copii din bloc care avea casa plina de jucarii educative si folosirea lor repetata a facut ca fata sa se dezvolte altfel in comparatie cu noi, sa fie mai bine pregatita pentru viata. In acest moment este actrita, locuieste intr-o tara occidentala, are si o firma proprie, e fericita. La ea am vazut pentru prima data un cub rubik, la ea am vazut jucarii de construit, la ea am citit primele reviste pentru copii. 


Mi-as dori ca toti parintii sa inteleaga faptul ca timpul trece foarte repede, copilaria zboara imediat si, daca noi nu oferim copiilor tot ce le trebuie pentru a creste si a se desvolta armonios, ratam momentul si ii trimitem in viata nepregatiti. Din acest motiv vreau sa va recomand site-ul educlass.ro, al carui nume consider ca va spune tot ceea ce este de spus. EduClass - Importator de jucarii si jocuri educative pentru copii, ofera clientilor produse diversificate, de calitate, la preturi corecte. Poate ca intr-o zi, candva, tu, parinte, vei descoperi ca datorita lor copilul tau a avut mai multe sanse in viata, poate vei avea surpriza sa afli ca isi doreste sa faca o scoala de actorie, sa salveze balene sau sa educe copii. Poate ca il vei trimite chiar la scoala de actorie teenmedia.ro, "Daca vrei sa te faci actor, noi te putem ajuta sa faci primii pasi. Daca pur si simplu vrei sa faci ceva neobisnuit, sa iesi din rutina… trebuie sa incerci cursurile noastre de actorie. Iti vor da incredere si te vor ajuta sa te descoperi, iar nu in ultimul rand vei face ceva util cu timpul tau liber.

TeenMedia însemnați voi, cei care citiți aceste rânduri și cei care ne sunați cu pofta voastră incredibilă de a trăi frumos. TeenMedia sunt zecile de spectacole, miile de mâini care au aplaudat, miile de ore petrecute împreună la ateliere. TeenMedia înseamnă dorința de frumos, în stare pură, nealterată de nimic. Emoția unei îmbrățișări, teama de eșec, spaima de mediocritate, bucuria depășirii limitelor."



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu