sâmbătă, 28 septembrie 2013

Jurnal de femeie simpla 6- Ne e frica

Astazi ( 28 septembrie, ora 11,35)... il doare pe Mihai al meu o masea... il vad invartindu-se prin casa nervos si nu il pot ajut cu nimic. Nici macar pastilele nu l-au ajutat.

Afara... e un frig de noiembrie tarziu. Strugurii pe care mi i-a adus din piata sotul meu erau reci ca gheata. 
In gradina... raiului sunt multi convinsi ca totul este verde, ca pacea este stapana absoluta, desi nu s-a intors nimeni sa povesteasca.
In casa... ar fi multe de facut. Planuiesc sa fac un pic de ordine, sa bag rufe la spalat, sa dorm, sa citesc...
In bucatarie... probabil ma va ajuta baiatul meu sa pun repede ciorba la foc si sa fac o prajitura cu prune.
Sunt imbracata cu... pantaloni roz pe care scrie ca intr-un ziar club, cuddle, bears, bluza neagra cu dungi albe si sosete bleu. 
Ce muzica ascult acum... o reclama la televizorul uitat deschis pe un program de sport. 
Ce carti citesc zilele astea... acelasi mister al regelui de saptamana trecuta. Descopar cu groaza ca o carte pe care altadata o citeam intr-o zi, acum imi sta aproape cate doua saptamani.
Ce mai mesteresc eu... am de gand sa imi fac niste bratari din margele, dupa o metoda vazuta la Bogdana. Trebuie doar sa ies din casa pentru a-mi cumpara materialele necesare. De fapt, am de gand sa fac ceva putin mai simplu, dar care are un efect vizual mai mare.
Un lucru planuit pentru saptamana viitoare... sa ma odihnesc mai mult, pentru a ma putea concentra pe SuperBlog, care va incepe la 1 octombrie. 
Am invatat... ca toata viata trebuie sa invatam, daca vrem sa ne mentinem spiritul treaz, sa avem mintea ocupata si sa stim pe ce lume traim.
Sunt recunoscatoare... cumnatei mele ca vine atat de rar pe la noi. Copiii ei sunt extrem de galagiosi si obositori. Sper sa nu citeasca ceea ce scriu pe aici. :)
Ma gandesc... din cand in cand la fostii mei vecini, la cei cu care am copilarit si de care ma legau candva atat de multe lucruri. Cat de putin inseamna acum toate astea...
Astept/sper... sa ii treaca lui Mihai durerea de masea si lui Ionut lenea in care se ineaca. 
Un citat/proverb favorit... "...ceea ce ne lipseste noua e o ciuma buna. E foarte buna ciuma! Ce vreti... Ne e frica... Parasim ratiunea. Renuntam la tehnica, la imagini, la miscare. Ne rugam tuturor cerurilor..."-Visul lui Machiavelli, de Christophe Bataille.
O fotografie preferata... Nu intotdeauna ceea ce este frumos, este si sanatos... Dar mi-ar placea sa ma plimb prin padure si sa gasesc astfel de ciuperci, chiar daca nu le-as atinge pentru nimic in lume.



Va invit sa le vizitati pe Zina, Kadia si Taniusa.

5 comentarii:

  1. ...uite aşa aflu şi eu că pot da o mănă de ajutor celui ce nu cere asta....

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu sper sa-mi sece lenea in care ma inec

    RăspundețiȘtergere
  3. V-ati gandit cat de mult suntem dominati de frica? Si cate tipuri de frica traim zi de zi ? Frica de ziua de maine, de boala, de suferinta, de foame, de sete, de intuneric, de animale, de inalt, de apa, de ceilalti, de noi insine, si ar mai fi multe alte tipuri de frici. Avem frica pentru ca ne-a scazut incerderea in Dumnezeu. Cand ai credinta frica dispare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, te invit la un concurs simplu pe blogul meu in care cu 2 distribuiri, poti castiga unul din cele doua pandantive oferite, pe care il poti grava asa cum iti doresti. Unul este placat cu aur, altul cu rodiu.
    Concursul este pe prima pagina a blogului, te astept cu drag. :)

    numai daca vrei, scuze de off topic :)

    RăspundețiȘtergere