sâmbătă, 4 aprilie 2015

Pregatiri pentru Pasti

De la mama si bunica mea am invatat in copilarie ca pregatirile pentru Pasti incep cu mult timp inainte. Bunica tinea post, noi nu, deci aceasta pregatire spirituala iesea din calcul. Asta nu inseamna mare lucru, caci trebuia sa ies cu sora mea la bara metalica din fata blocului pentru a bate covoarele. Le spalam si ne chinuiam sa le uscam, apoi intram in casa si ne apucam sa spalam mileurile de macrame, sa luam fiecare bibelou din vitrina, sa il curatam bine si, in general, fiecare lucru din casa. Cu aceasta ocazie mama decidea sa mutam mobila, sa aranjam altfel prin casa. Tot eu eram cea care spala geamurile (stiti ce inseamna pentru un copil geamurile unui apartament cu patru camere si cu balcon imens?) si perdelele. In ultimele zile ne mutam in bucatarie, sa o ajutam pe mama la prepararea mancarurilor (mama adora sa gateasca si de sarbatori cred ca facea toate felurile de mancare gasite in cartea de bucate) si la vopsit de oua.

Cum ma pregatesc in 2015 pentru Pasti?
Fac planuri. Daca va fi cald, vom iesi undeva la iarba verde sa facem un gratar, sa bem un suc si sa respiram aer curat. Daca va ploua, vom ramane acasa cu un vin rece in fata, o friptura si ceva dulciuri. La capitolul curatenie nu ma mai agit ca altadata. In ultimii ani am decis sa nu mai fac curatenie generala "ca la carte". Spal perdelele cand sunt prafuite, mut mobila prin casa cand imi vine chef, curat obiectele decorative cand am senzatia ca nu mai sunt chiar curate. De ce as pierde timp facand curatenie doar asa, ca toata lumea face?

2 comentarii:

  1. cunosc sentimentul, asa era si la mine candva, acum ne limitam la geamuri, schimbat covoarele, perdele si sters praful, in bucatarie e mai mult de munca, dar trecem peste asta, cat de mancare...face mama cat pentru 10 persoane, planuri nu imi fac anul acesta ca urmatoarea saptamana am botezul fetei deci...:) atunci ne distram cu adevarat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-e dor de vremurile cand facea mama mancare pentru tot neamul si noi doar ne asezam la masa. :(
      Oho, sa va traiasca, sa fie sanatoasa si fericita!

      Ștergere