luni, 7 octombrie 2013

Farmecul începe cu Farmec

      Trei femei în casă, trei stiluri diferite de a-l îngriji. Fiecare dintre noi consideră că metoda sa este cea mai bună, că datorită îngrijirilor acordate are părul atât de des, curat, strălucitor. Fiecare dintre noi face glume
pe seama metodelor folosite de celelalte, poate sperând să le convingă că au ales greşit.
      Eu am descoperit că doar gazul dublu rafinat îmi transformă părul într-o comoară ce face ca ochii tuturor să îmi trimită săgeţi pline de invidie. Soarele bate în el ca într-o oglindă, volumul pare că s-a dublat, peria de păr intră uşor, pentru că nu întâmpină rezistență, părul nemaifiind încurcat. Are un singur dezavantaj: nu mă pot întâlni cu băieți în ziua în care îmi dau cu gaz în păr, din cauza mirosului puternic.
      Sora mea folosește metoda clasică, învățată de la bunica: apă de ploaie, săpun de casă și limpezire cu oțet. Are părul scurt, tuns aproape băiețește. În trei minute este și spălat, și limpezit, nu cade și nu se încurcă. O invidiez puțin, dar prefer să miros a rafinărie decât a salată de varză.
      Mama. Mama ne face să râdem ori de câte ori își spală părul. Își pregătește o mască alcătuită din gălbenuș de ou, ulei de ricin și miere, cu care își acoperă părul pentru un sfert de oră. Imaginați-vă glumele pe care le facem văzând că prețiosul ou, în loc să ajungă în tigaie sau într-o prăjitură, întâi îngălbenește părul, apoi alunecă la canalizare.
      Anii au trecut, democrația nou instalată a reușit să ascundă gazul dublu rafinat pe care îl foloseam, iar magazinele s-au umplut de produse care mai de care mai lăudate, mai parfumate, mai înalt calitative. Odată cu trecerea anilor, am învățat să iau de bun ceea ce îmi spunea mama, să îi respect experiența și să învăț din ea.
      Când mama a spus că Farmec 16 este un deodorant bun, a avut dreptate. Când a spus că laptele Doina este cel mai bun produs de curățare a feței, a avut dreptate. Când a spus că doar crema de mâini cu glicerină păstrează pielea tânără și catifelată, a avut dreptate. Când a spus că produsele din gama Gerovital vor face furori în lume, iar a avut dreptate.


      Mama are astăzi 69 de ani și este la fel de fermecătoare ca acum 25 de ani, când își îngrijea părul cu măștile ei caraghioase. Ce o face fermecătoare? Spiritul rămas tânăr și produsele de la Farmec, cărora le este credincioasă de zeci de ani. De la ea am învățat să respect acest brand și să îl susțin, cumpărând de la ei produsele care îmi sunt necesare pentru îngrijirea părului și a corpului.
      Nu mai am 20, nici 30, nici măcar 40 de ani. Părul meu, cu toate îngrijirile acordate, își face de cap în cap. Se încurcă nepermis de rău, nu mai are strălucirea de odinioară, se rupe de la jumătate sau chiar mă părăsește definitiv, îngroșând covoarele. Specialiștii ar spune despre părul meu că este deteriorat și fragil, că are nevoie de tratament intensiv de regenerare. În ce constă acest Gerovital Plant Tratament?
      Voi cumpăra următoarele produse de la Farmec: Șampon regenerant, Loțiune regenerantă cu petroleum, Kit de tratament pentru regenerarea părului. Nu pot să nu remarc acest petroleum, ce îmi amintește de gazul dublu rafinat care îmi făcea cândva părul uimitor de frumos și sănătos.


      Aseară, pentru a intra în atmosfera Farmec și pentru a fi cu adevărat fermecătoare, m-am tuns și mi-am cumpărat un șampon 2 în 1 cu argan. Nu este prima dată când folosesc acest produs, îl apreciez enorm, însă acum regret că nu m-am informat înainte. Nu este timpul trecut. Le voi lăsa băieților mei șamponul cu argan și mă voi baza pe Gerovital Plant Tratament. Acum mulți ani, eram doctorul personal al părului meu. Începând de astăzi, Gerovital Plant Tratament va fi doctorul personal al părului meu.


      Citisem cândva despre brașoveni că și-au propus să sprijine economia, cumpărând doar produse fabricate în judetul Brașov. De ce nu am face și noi același lucru cu Farmec, firmă românească ce are în spate 120 de ani de tradiție, fiind recunoscută în toată lumea (Europa, Asia, America de Nord) pentru produsele sale bazate pe originalitate și calitate: GEROVITAL H3 prof. dr. Ana Aslan, DOINA, FARMEC, ATHOS, OBSESIE, ASLAVITAL, ASLAMED, GEROVITAL H3 EVOLUTION?
      Știați că toată gama Gerovital Plant Tratament este situată la limita dintre produsele cosmetice de înfrumusețare a părului și cele farmaceutice? Știați că aceste produse se adresează atât femeilor, cât și bărbaților care nu vor să aibă probleme cu părul (îmbătrânirea, vopsirea, îngrășarea, mătreața și căderea părului)? Nu credeți că a sosit momentul să fim frumoși și sănătoși și în același timp să sprijinim economia românească?

Cu acest articol particip la proba numărul 3 din cadrul competiției SuperBlog 2013.

34 de comentarii:

  1. "O invidiez puțin, dar prefer să miros a rafinărie decât a salată de varză.' ROTFL toata copilaria am mirosit a salata de varza =)) acu-s ft mare fan Nivea si fac slalom intre variantele lor de sampon

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mult timp am folosit si eu produse de la Nivea, dar habar nu am cum este samponul lor. :)

      Ștergere
    2. Mie mi l-a recomandat coafeza. Eu jonglez prin mai multe soiuri de sampoane de la ei :)

      Ștergere
    3. Mie o coafeza mi-a recomandat sampoanele pentru copii (nu dau nume de firma aici). Nu am incercat, poate pentru ca imi amintesc de ele numai cand nu imi pot descurca parul. :)

      Ștergere
  2. ...aşa văd eu o poveste perfectă, dincolo de cuvinte şi poveste ...produsele acestea le "văd" primele şi mă fac curioasă, chiar dacă...gerovitalul şi produsele împotriva căderii părului îmi sunt arhi-cunoscute. Felicitări, Vienela!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi amintesc ziua de demult, cand mama a venit incantata acasa si ne-a povestit despre niste produse noi, numite Gerovital, abia aparute, care fac minuni. Exact asa s-a exprimat! :)
      Merci mult!

      Ștergere
  3. gerovital este şi marca mea preferată în materie de păr (le-am folosit şi cremele de ten, dar am dat peste handmade sister şi m-am îndrăgostit subit). şi îmi amintesc şi eu celebrul farmec 16 care se vindea pe sub mână deşi momentan, din cauza pielii mele folosesc acum piatra de alaun.
    şamponul cu argan... până la el am folosit argan bio, în starea lui de ulei ca şi mască de păr, motiv pentru care claia mea a rămas neafectată de vreme, de timp, de vopsea (deşi asta cu vopsitul este la limită la mine). şi mai folosesc serul hidratant termoprotector deoarece, deşi nu usuc părul decât natural, mai atenuează din uscăciunea firului...
    este aproape curios cum, deşi nu-s genul girlish, preocupată de cosmeticale, pentru păr am o atenţie deosebită.
    şi da, am logoree, semn că mi-a plăcut povestea ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niciodata nu am stiut daca te machiezi sau nu, poate tocmai din cauza ca privirea mi-a cazut pe parul tau bogat si ingrijit si pe zambetul de fetita.
      Eu cred ca traiesc pe alta lume. Nu stiam nimic despre piatra de alaun si acum abia astept sa o incerc (dupa ce voi cumpara, bine-nteles). :)

      Ștergere
    2. Eu mă spăl cu Gerovital numai când îmi iau. Şi se întâmplă constant de vreun an încoace(re). Am folosit şi Kitul anticădere chiar în vara asta, că vara îmi cade mai mult păr decât iarna.
      Laptele lui demachiant l-am tot folosit la teatru, căci doar în spectacole mă machiez, în rest nu folosesc niciun fel de fard.
      Asta nu mă face chiar un fan, fiindcă îmi place să le schimb şi să încerc şi alte produse, ale altor firme. Cel mai mult m enervează la aproximativ toate firmele că nu găseşti în magazine şampoane pentru păr cârlionţat, cum e al meu. Şi nici pentru păr natural. Foarte multe, în schimb, pentru păr vopsit.

      PS: Şi mie mi-a plăcut paralela cu cele 3 (femei)surori...

      Ștergere
    3. In ultimul an am primit atatea produse cosmetice, ca aproape nu am mai cumparat. creme, uleiuri, deodorante, sampoane, geluri de dus, sapunuri... :))) Nimeni nu s-a gandit totusi sa imi ofere ceva care sa imi tina parul in cap, eventual nedegradat. :))))
      Am o prietena cu parul carliontat ca al tau. O voi intreba ce foloseste.

      Ștergere
  4. mi-a placut mult !!!! as încerca imediat .... felicitari ! te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ii vom intreba intr-o zi pe cei de la Farmec unde ai putea gasi in Franta produsele lor.
      Te pup si eu, Diana!

      Ștergere
  5. E plin de farmec articolul tău. Iar ideea de a cumpăra cu toții produse românești este fermecătoare. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Sonia!
      Pentru idee probabil isi vor cere drepturile brasovenii. Cativa sunt aici, alaturi de noi. :)))

      Ștergere
  6. Tata a fost farmacist, asa ca stim bine efectele "gerovital" in general si e clar ca suntem fani! :) Laptele demachiant Doina isi face treaba foarte bine! Il cunoastem si pe acesta - si de cand e putin mai parfumat imi place ceva mai mult.
    Avand parul lung sunt sampoane la care nu ma incumet. Nu spun care, dar unele imi incalcesc parul atat de tare incat ma feresc de ele ca aghiuta de tamie. Sampon de la Farmec nu cred ca am incercat dar voi cumpara cu prima ocazie, sa fiu sigura ca l-am incercat. Scriu ca nu stiu daca am incercat pentru ca obisnuiesc sa schimb produsele, din cand in cand, pentru ca e, intr-o anumita masura ca si cu medicamentele: folosind zilnic un medicament ajunge sa nu-si mai faca efectul daca nu maresti doza... Iar samponul poate ajunge la fel: parul si scalpul se obisnuiesc cu ceea ce contine samponul si efectul nu mai e acelasi (cam la fel si cu pasta de dinti).
    Una peste alta, articolul e bun si chiar de nu ma motiveaza sustinerea economiei produse cumpar.
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu folosesc de o jumatate de an acel sampon cu argan de la ei. Nu mai smulg jumatate din par cand bag peria in el. :)))
      Mi-a placut mult proba aceasta tocmai pentru ca nu am fost nevoita sa fabulez. Tot ceea ce am scris este adevarat. Sunt tare multumita de produsele lor si cred ca merita sa fie promovati si sprijiniti.

      Ștergere
  7. Săpun de casă... Le invidiez pe femeile care se mai pot spăla cu săpun de casă. Eu nu mai pot. De când mi s-a-nvăţat părul cu şampoane, adică din adolescenţă, ori de câte ori încerc să mă spăl cu săpun (e drept că nu prea des), rezultatul e o hălăciugă greu de descurcat şi cleioasă la pipăit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-mi aduce aminte, Matilda! Am primit si eu de la soacra mea, acum vreo 4 ani, un sapun de rufe. Mi-am spus ca trebuie sa il incerc, sa vad daca merge sa imi spal parul cu el. Dupa spalare aratam ca o matura veche! :))))

      Ștergere
    2. Şi eu tot cu săpun de la soacră am încercat! Acum e prea bătrână, nu mai face săpun, dar într-o vreme îmi dădea o grămadă, şi nu prea aveam ce face cu el, nici la rufe nu-l foloseam prea des.

      Ștergere
    3. Eu am spalat sosete albe cu acel sapun. :))))

      Ștergere
  8. Cand eram mica si mama ma limpeaza cu apa si otet la cap si nu miroseam a salata :))
    Ba din contra parul ramane extrem de curat, se ingrasa mult mai greu si scapi si de matreata :)
    Un articol foarte frumos :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mereu mi-a placut mirosul de benzina si poate din acest motiv nu ma deranja gazul cu care imi dadeam in par. In schimb, nici acum nu suport otetul. Imi ajunge doi ani o sticla si asta pentru ca isi mai pun baietii mei in salate sau ciorbe. :))))
      Multumesc mult!

      Ștergere
    2. N-as putea sa ma dau cu benzine in cap, ma omoara mirosul :))

      Ștergere
    3. :))) Cand eram copil, ma asezam la spatele masinilor care scoteau gaze pe teava de esapament. Imi placea la nebunie acel miros. Cat am fost insarcinata cu Ionut, am tinut pe noptiera, langa pat, sticlute cu acetona, cu gaz, cu diverse produse din aceasta familie. :))) Nu pofteam la mancare, dar simteam nevoia sa miros continutul acelor sticle. :)))

      Ștergere
  9. O postare interesanta. Felicitari, Vienela! Locuiesc la Cluj si Fabrica Farmec este un brand local dar faima ei a depasit demult granitele orasului. Am fost trista cand conducerea firmei nu s-a straduit mai mult in promovare si imagine. Ambalajele produselor erau aceleasi de zeci de ani, fara nimic atractiv, comercial pe cand din afara veneau produse, in ambalaje de iti luau ochii, cu design si o reclama care te convinge sa cumperi. Le-au trebuit cativa ani(!) celor din conducerea fabricii sa inteleaga ca vremurile s-au schimbat. Acum stiu ca au propriul departament de creeare de ambalaje. E greu acum sa recuperezi un loc pe piata, pe care l-ai avut dar l-ai pierdut din cauza proastei politici de marketing.
    Dincolo de toate acestea, produsele de Farmec sunt foarte bune. Eu nu folosesc multe cosmetice, insa, de la ei prefer lacurile de unghii, de buna calitate, acetona, rujurile de buze, cremele de fata din gama Gerovital. Si produsul pe care il iubesc eu cel mai mult este balsamul de par Eolan, cu germeni de grau. Am parul blond, sensibil si subtiat de la vopsea. Ma vopsesc blonda de zeci de ani. Balsamul acesta este mai bun decat orice alt produs existent pe piata. Va spun cu sinceritate si va recomand sa-l incercati. Va descurca orice tip de par, oricat de dificil ori de incalcit este, ii da volum, textura placuta, matasoasa si are un miros placut. Nu faceti matreata folosindu-l. Daca il cumparati o data va indragostiti de el. Eu i-am cerut surorii mele sa-mi trimita in Germania, cateva sticle(cutii) de balsam.
    Produsele de Farmec sunt excelente si multe, superioare calitativ produselor similare dn import. Sunt rezultatul unei echipe de cercetatori straluciti, in frunte cu celebra Ana Aslan, fiind apreciate si in afara tarii. Nu stiu daca acum mai au cercetatori, e foarte posibil sa aiba dar stiu ca unii dintre ei, au plecat din fabrica dupa 90, nemultumiti ca nu au fost platiti corespunzator si si-au creeat propriile lor fabricute de cosmetice, care au devenit branduri cunoscute pe piata romaneasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, societatea in care traim este mereu in cautarea noului, a stralucitorului, a ambalajului. Imi amintesc de socul si bucuria pe care le-am simtit cand, la cativa ani de la revolutie, am regasit pe rafturile unui magazin laptele Doina, neschimbat. Parca m-as fi intors in timp! Ca mai toata lumea, dupa revolutie m-am lasat si eu atrasa de tot ceea ce era venit de afara, de tot ce stralucea si avea nume sonor.
      Esti buna de ambasador, Gabriela! Ma voi uita dupa balsamul Eolan. :)

      Ștergere
  10. Ma numesc Mariana, am 44 ani, si am o problema cu parul . Din septembrie am "dermatita seboreica" pe sistem nervos( matreata abundenta), of. Mama mea mi-a dat sapun de casa si apa de ploaie pt. spalat. Nu stiu , sa folosesc aceste ingredinte. Doresc un sfat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mariana!
      Nu sunt convinsa ca am inteles la care produse te referi. Daca intrebi de apa de ploaie si sapunul de casa, e foarte simplu. In loc sa utilizezi apa care vine de la robinet, incalzesti apa de ploaie, plimbi sapunul prin par, te speli si te limpezesti cu apa de ploaie curata.
      Daca te referi la produsele de la Farmec, pe fiecare eticheta vei gasi instructiunile necesare.
      Fiind pe sistem nervos, poate ca ar trebui sa tai raul din radacina, adica sa vezi de la ce a plecat problema si sa o rezolvi. Sora mea, dupa ce a nascut, a inceput sa piarda foarte mult par, tot pe sistem nervos. Si-a revenit cand a mai crescut copilul si ea a scapat de noptile nedormite.
      Iti doresc din inima sa reusesti!

      Ștergere