duminică, 27 octombrie 2013

Jurnal de femeie simpla 10- Liniste de inceput si sfarsit


Astazi (27 octombrie 2013, ora 8, 30)... m-am trezit dupa numai 3 ore de somn, nerabdatoare sa vad daca am primit raspunsul pe care il asteptam. Nu venise... Este duminica, s-a schimbat ora...
Legat de asta, nici macar nu stiu daca noi am dat ora inapoi. Un ceas imi spune ca este 8, 48, altul imi spune ca este 9,48. Beau un ceai parfumat.

Afara... este soare, in sufletul meu este ceata. Am facut aseara o descoperire care nu m-a lasat sa dorm pana spre dimineata, cand aproape ca se luminase.
In gradina... nu e nimic deocamdata, pentru ca nu am gradina. Oare v-am spus vreodata? :)
In casa... mi-as dori sa am atat de multi bani, incat sa dau aproape tot afara si sa cumpar alta mobila, alte nimicuri, sa schimb tot, tot, tot. 
In bucatarie... am gatit ieri o fasole excelenta. Planuisem sa fac astazi musaca, insa imi pica ochii pe tastatura...
Sunt imbracata cu... pantalon de trening negru, usor evazat, tricou gri cu doi nasturi si botosei roz. 
Ce muzica ascult acum... e o liniste de inceput si sfarsit, prin care se strecoara cand si cand respiratia baiatului meu.
Ce carti citesc zilele astea... nu am mai citit nimic de cand cu SuperBlogul si rau am facut. Poate nu mi-ar fi ramas timp sa citesc anumite bloguri si as fi dormit linistita. 
Ce mai mesteresc eu... aici am mereu dificultati. De cele mai multe ori nu mesteresc nimic in afara de articole pentru bloguri. Planuri imi mai fac din cand in cand, mai ales daca ajung pe bloguri de doamne care mesteresc toata ziua, insa timpul nu imi permite sa le duc la final.
Un lucru planuit pentru saptamana viitoare... sa rezolv problema care m-a tinut treaza in aceasta noapte si mi-a facut stomacul sa se zbata de nervi. Este inadmisibil! Va voi povesti, insa trebuie sa aveti putina rabdare.
Am invatat... ca in anumiti oameni pot avea incredere deplina, chiar daca nu i-am vazut in viata mea, iar pe altii trebuie sa ii ocolesc sau chiar sa fac in asa fel incat sa nu ma vada pe net. 
Sunt recunoscatoare... Emilyei Bronte pentru ca mi-a oferit cartea cea mai impresionanta din intreaga mea viata de femeie, La rascruce de vanturi.
Ma gandesc... la vremurile cand mi se parea ceva absolut normal sa particip la cate un maraton de filme. Vedeam filme la video, prin diverse locuri destul de ciudate din oras. Stateam cate 12-14 ore cu ochii in televizor, urmarind 6-7 filme. Bine-nteles ca la plecare totul mi se invartea in cap si nu mai puteam spune exact daca o anumita faza fusese in filmul x sau y. :)
Astept/sper... parerea specialistului, pentru a ma decide ce sa fac in continuare. Sunt dezamagita de unii oameni si atat de suparata pe ei, incat le-as da vreo cateva palme, daca as avea noroc sa ii intalnesc. Oameni buni, capul sta pe umeri pentru a ne fi de folos, nu pentru a proteja gatul de ploi!
Un citat/proverb favorit..."Se intampla sa mai ai si momente in care sa fii cuprins de ganduri negre, asa i se intampla fiecaruia, ceasuri in care sa ai impresia ca nu ai realizat nimic, sa crezi ca, in afara anumitor procese, care au demarat bine si s-au incheiat favorabil, si s-ar fi incheiat favorabil si fara ajutorul cuiva, toate celelalte sunt pierdute, desi ai alergat, ti-ai dat silinta si te-ai bucurat de micile victorii."-Procesul, de Franz Kafka.
O fotografie preferata... Maslinele... aliment cautat si apreciat, dealuri pline care incanta privirile, poza cu nuante de un verde-gri ciudat, simbol al pacii... Nu, astazi nu vreau pace decat in conditiile impuse de mine!




12 comentarii:

  1. Stiindu-ţi problema pot spune, doar, că e un lucru pe care l-am sesizat că se poarta in lumea asta care pare din ce in ce mai putin a mea: lipsa unei coloane verticale proprii. Imi doresc si eu sa-şi rezolvi temerile si să lasi altora durerile de stomac. Toamna asta cu Superblog m-a făcut să văd viata altfel, şi mă felicit că nu am avut proasta inspiratie de a participa. Ce stiu eu, că nu pentru vreun premiu se duce acest concurs, ci pentru vizibilitate, recunoastere, etc. Dacă e asa, toti cei din "grupul" cărora le urmăresc evolutia sunt eroii mei. Nu e deloc simplu să scrii articole, peste articole, incercand sa fii cu o idee in plus peste ceilalti; să ai viata fracturată de acest concurs, sa faci pentru tine din ce in ce mai putine lucruri, şi să fii şi oarecum multumit. De ce vorbesc despre Superblog la o postare de jurnal de femeie simplă? Pentru că stiu că lipsa somnului de acolo vine, că oboseala se simte si că te admir pentru fiecare articol scris. Să mă ierte celelalte fete, dar exceptand-o pe alma, ale cărei articole le tin minte datorita stilului unic, se pare că pe la voi trec constant şi stiu exact ce articole aveti in concurs. Intram imediat in noiembrie si eu iti doresc sa ai o luna mai putin obositoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. deocamdata mi ai deschis o curiozitate. mai departe un sfat: un somn bun te face sa vezi lucrurile altfel (mai detasat adica). daca somnul nu vine, plimbarea pe afara sigur are acelasi efect. daca e vb si de o decizie de specialist , atunci lasa l pe el sa si faca treaba.
    bucura te de ziua asta, poate e printre ultimele cu soare din toamna asta..

    RăspundețiȘtergere
  3. Iar zic ca m-a dus mintea sa nu mai particip la Superblog. 2 editii mi-a fost suficient cu toate magariile de rigoare. Eu zic sa te pui sa dormi nitel sa iti revii psihic.
    Apropo, in faculta faceam si noi seara /zi de filme. Ne uitam la 3-4 filme cap coada. Ultima data am facut in 2010 chestia asta dar am ramas la 1-2 filme. :)) Acum prefer sa citesc muuuult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, uitasi. Am recitit Wuthering Heights primavara asta, in Engleza. O citisem si in Romaneste prin liceu. Pe aceeasi tema iti recomand : The Thirteenth Tale http://looknwalk.wordpress.com/2013/06/01/something-to-read-the-thirteenth-tale-by-diane-setterfield/

      Ștergere
  4. Pentru insomnie: mult aer curat (nu mai țin minte, fumezi ?), aerisirea zdravana seara, un ceai de tei concentrat. In plus, mai putin computer (fara suparare, da ?!)

    Și pe mine m-a impresionat mult destinul eroilor din la ”La rascruce de vanturi” si am suspinat pentru Catherine si Heathcliff.

    Astept sa ne povestesti ce te-a suparat asa de rau. va fi o descarcare pentru tine si cred ca o sa-ti faca bine.

    Duminica linistita si placuta, Vienela !

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea, sper sa treaca repede apasarile. Cat despre cei care au cap pe umeri numai ca sa nu le ploua in gat, trebuie sa existe si ei pe lumea asta. E vorba de lantul trofic. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am idee despre ce ai păţit dar sper să treacă repede şi să revii la zâmbete şi veselie. :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Toate problemele se rezolvă pe rând, zise Radu plin de înţelepciune! :)
    La un concurs e important să participi, dacă te atrage! Vor urma şi altele!
    Dacă pot ajuta cu ceva în problema ta, pe care nu o ştiu, nu mă dau în lături!

    RăspundețiȘtergere
  8. Zau ca te-ar ajuta sa imiti o atitudine masculina cu genul asta de probleme (nu ca as stii care sunt, dar ma refer in general). Da un ochi la Ionut sau Mihai si invata sa te doara in ... pix si sa zici "eh ia mai duce-va-ti in .... mea" :D. Stii ce bine merge?! :D. La inceput o sa-ti para "artificiala" reactia, dar in timp devine naturala :D

    RăspundețiȘtergere
  9. cineva te-a supărat şi te-a supărat rău.
    să mă ierţi că îmi lipseşte energia de a fi prezentă acum, lângă tine. şi, te rog, nu lua seama la rău dar caută după bine. şi odihnă. neapărat odihnă... altfel nu poţi funcţiona.
    despre superblog, părerea mea la final, până atunci, aşa cum am spus: susţinere necondiţionată. nu pentru toţi, dar tu eşti printre cei care... şi ştii de ce.

    RăspundețiȘtergere
  10. hello
    nu iti cunosc supararea, dar e bine sa impartasesti necazurile si cu prietenii.
    Imi place foarte mult cum ai inchegat povestioara si mi se pare coerenta si cu un tonus bun...
    stiu ca muncesti foarte mult si te dedici in totalitate
    mergi mai departe, cu timpul se rezolva problemele

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi plac genul asta de postari... Chiar am citit pe nerasuflate randurile de mai sus! Fasole am si eu acasa....iar musacaua...tind sa cred ca din cauza mea ti-a venit ideea sa o gatesti! Ti-am facut pofta saptamana trecuta? :)) Trebuia sa vii la mine, iti dadeam cu mare drag! :)

    RăspundețiȘtergere