sâmbătă, 5 octombrie 2013

Jurnal de femeie simpla 7- Superputere

Astazi (5 octombrie 2013, ora 8, 40, sambata)... m-am trezit mult mai devreme fata de zilele trecute. Am multe planuri in minte si sper sa am puterea de a le duce la capat. In primul rand vreau sa scriu. Mult.

Afara... cred ca este pentru prima data cand vad soarele saptamana aceasta. Cu toate astea, este frig, frig. Stau invelita cu o paturica bleu, cu floricele alb-albastre.
In gradina... suspendata a antichitatii mi-a ramas suspendat un gand... o clipa, doar o clipa, astazi m-am intrebat daca mi-ar fi placut sa traiesc pe vremea cand gradinile suspendate abia inmugurisera.
In casa... imi place sa fie curat, insa ma deranjeaza vizual cand este prea curat. Ma simt de parca as fi nimerit intr-un muzeu si-atunci aduc o ceasca de cafea si o pun pe birou, deschid o carte si o uit pe pat, scot maruntisul de prin buzunare si il asez pe vreun dulap.
In bucatarie... imi placea sa stau cand eram copil. Aveam un coltar moale, pe care puteam sta relaxata cu o carte in mana, la caldura, rontaind cate ceva. Imi lipseste acel coltar... Imi amintesc si cuptorul mereu aprins in zilele de iarna, cand incercam sa suplimentam caldura anemica data de caloriferele ceausiste.
Sunt imbracata cu... colanti negri cu margelute argintii imaginand o floare, tricou alb, sosete albe si pulover de bumbac in culori pe care nu stiu sa le numesc. Sunt doua nuante de gri (inchis si deschis) si o nuanta pala de lila.
Ce muzica ascult acum... zgomotul facut de Spartacus intr-o lupta cu un alt gladiator, in filmul la care se uita baiatul meu.
Ce carti citesc zilele astea... ah, ce durere... Imi dau seama ca nu am deschis nici o carte zilele astea. Ca sa il imit pe Vladen, voi spune ca citesc Misterul regelui si probabil voi mai citi mult timp aceasta carte. :))))
Ce mai mesteresc eu... nu mesteresc nimic. Vreau sa fac poze unor poze vechi, apoi sa le aranjez putin in paint, pentru a le putea da drumul pe net. Nimic deosebit pentru altii, important pentru mine; baiatul meu cand era mititel.
Un lucru planuit pentru saptamana viitoare... sa scriu cat mai bine pentru competetia SuperBlog, sa fiu macar la fel de multumita pe cat am fost de primele doua articole, Corolla-R si Legenda imparatului Hurom.
Am invatat... ca uneori ma pot baza pe familie, pe prieteni, pe cunostinte sau chiar pe straini, dar satisfactia cea mai mare o am cand simt ca ma pot baza pe mine. Am mai invatat ca acest jurnal de femeie simpla pastreaza amintiri care altfel s-ar pierde prin noianul de ganduri.
Sunt recunoscatoare... celor care ma incurajeaza si ma sustin in fiecare zi, de cand a inceput concursul Ce superputere are blogul tau?, SuperBlog 2013. 
Ma gandesc... ca multe doruri am avut si multe inca mai am. Ma intreb de unde imi vine dorul de a calatori, de a vedea lumea, de a asculta povestile altora...
Astept/sper... ca ceea ce s-a scris prin cartile SF sa nu devina realitate. Nu vreau roboti mai inteligenti ca omul, nu vreau sa parasim Pamantul sau sa pierdem tot ceea ce am facut pana acum.
Un citat/proverb favorit..."n-avem nimic impotriva iluziilor, caci ele sunt cele mai pretioase si necesare lucruri si femeia care poate fauri macar una este cea mai mare binefacatoare a omenirii"- Orlando, de Virginia Woolf.
O fotografie preferata... Albastru... cam asa mi-ar fi placut sa traiesc, daca ma nasteam in alt timp...


8 comentarii:

  1. ...ce gânduri ai! Incet, incet...am cules lucruri care ne apropie. Văd multe care ne diferentiază doar. Şi-mi place asta. Eşti incredibilă, Vienela. Şi ştii? Oricât de multe articole aş citi pentru mine tu esti castigâtoarea Superblog şi te sustin, cred in tine si sper ca si juriul să facă asta. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa-ma sa ghicesc. Partea cu casa-muzeu te-a facut sa spui ca sunt chestii care ne diferentiaza?
      Stiu si ma simt puternica datorita sustinerii tale! Te imbratisez cu toata dragostea!

      Ștergere
    2. ....ei, da! Chestia cu casa e un amănunt. Descopăr că esti perseverenta, curioasă, lucruri care le am in doze mici, că nu mă pasionează muzica, şi ceea ce am afirmat nu vine doar din articolul de sus. Descopăr că esti mult mai mult decât pot fi eu vreodată. Te felicit pentru asta.

      Ștergere
  2. Foarte frumos Vienela, impresionant ca de obicei :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi suna a leapsa buna de dus mai departe. May I?

    RăspundețiȘtergere
  4. Astăzi: am fost o puturoasă şi m-am trezit la 11 şi uite aşa mi-am luat pastilele după vreo două ore :D
    Afară: cică a dat soarele dar mie tot frig mi s-a părut de dimineaţă.
    În grădină: plantele din jardinieră au cam dat ortul popii, încep să renunţe şi ele la culori şi să-şi ia hainele maronii;
    În casă: era aşa de cald încât mi-era frică să aerisesc :d
    În bucătărie: se fierbe ultimul porumb pe anul acesta;
    Sunt îmbrăcată cu: pantaloni de trening gri, tricou gri, plovor negru şi nişte şosete pluşate în trei culori: albastru, alb şi roz;
    Ce muzică ascult acum: lătratul câinilor de afară, am o înjurătură pregătită pentru Oprescu!
    Ce cărţi citesc zilele astea: Radophis din Nubia
    Ce mai meşteresc eu: ceva pe la bucătărie că mi se facu foame scriindu-ţi;
    Un lucru planuit pentru saptamana viitoare: să mă duc la facultate, căci, puturoasa de mine a lipsit toată săptămâna...motivat nu chiul!
    Am invatat: am şi uitat deja :))
    Sunt recunoscatoare: în fiecare zi sau cel puţin aşa-mi place să sper
    Ma gandesc: mai mereu la ce o să mai scriu pe blog, numai că am cam ajuns la fundul borcanului cu inspiraţie...semn că toamna trebuie să bag inspiraţie la murat. Dar ce să bag când n-am ce.
    Un citat/proverb favorit: zic pas că nu-mi amintesc la ora asta :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti multumesc ca mi-ai reinviat o amintire draga: baiatul nostru, cand era mic, in lupta cu teckelita Molly pentru coltarul aflat in fata aragazului, atunci cand in cuptor se cocea cate ceva si emana caldura !

    RăspundețiȘtergere
  6. Obsesia Asta cu casa muzeu o am și eu. M-aș simți străină într-o asemenea casă. Ar părea nelocuită și neînsuflețită. Deci înțeleg perfect ce ai spus.

    RăspundețiȘtergere