luni, 26 octombrie 2015

Cand si cum folosim un parfum?

Parfumul. Ce ar fi viata omului fara parfum? Am putea noi, oamenii, daca am trai inconjurati doar de mirosuri urate, sa mai dau pamantului opere de arta, poezii, muzica buna, sentimente alese si toata acea dragoste ce ne motiveaza? Sau am trai precum animalele, manati din spate de mirosurile naturale pe care nasul sensibil al omului modern nu le mai suporta? La cel mai mic semn ca organismul ar raspandi mirosuri urate, orice om cu educatie si bun simt fuge sa se spele, apoi se parfumeaza pentru a se asigura ca raspndeste mirosuri placute. Piata de cosmetice si cea a produselor de ingrijire este suprasaturata de sapunuri, geluri de dus, creme, dar si parfumuri de toate soiurile, incepand de la parfumuri de firma, recunoscute in toata lumea pentru mirosul lor puternic si pesistent, si pana la parfumurile lucrate pe vapoare sau prin cine stie ce colturi sarace ale lumii, asa-numitele chinezarii ce se gasesc prin targuri si prin magazinele cu produse extrem de ieftine. 

Desigur, fiecare om isi alege parfumul in functie de niste criterii doar ale sale, cum ar fi bugetul de care dispune, gustul in materie de arome (unii prefera aromele florale, altii aromele fructate, altii poate ca se simt bine cand corpul le miroase a mosc, a lemn verde, a caramel, a tutun..), in functie de perioada anului sau a zilei, caci nu te poti parfuma la serviciu, de exemplu, cu acelasi parfum cu care te parfumezi cand mergi la club, la nunta sau la o intalnire romantica. Unele parfumuri nu par sa fie potrivite iarna, iar altele nu se potrivesc sub nici o forma vara. Ati remarcat cat de obositor poate fi un parfum dulce in miezul verii, mai ales daca te afli intr-o incapere inchisa? Nu stiu cum sunt altii, dar eu in asemenea momente simt ca ma ia un lesin si fac tot posibilul sa plec cat mai repede din acel loc.

da, chiar mi s-a intamplat in aceasta vara sa urc intr-un autobuz si sa nimeresc langa o doamna care raspandea un miros atat de dulce, incat aveam senzatia ca sunt inchisa intr-un cuptor unde se coace o prajitura. Nu am rezistat decat o statie, si asta pentru ca nu aveam cum sa cobor din mers. Am preferat sa fac drumul pe jos decat sa mai stau o clipa in acel autobuz. Doamnelor, internetul este plin de sfaturi despre parfumuri. De ce nu le cititi, ca sa ne scutiti de asemenea intamplari? Puteti cere sfatul specialistilor, puteti apela chiar si la un magazin online care comercializeaza parfumuri. Nu ezitati sa folositi sectiunea de site Contact Pandera, indiferent ce nelamuriri sau probleme aveti in legatura cu parfumuri de firma sau copii foarte reusite ale acestora, cu plasarea unei comenzi de pe acest site, cu transportul sau cu orice altceva. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu