marți, 27 octombrie 2015

Intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat

Ma intreb uneori de ce se fac doar angajari fete videochat bucuresti si nu se ofera aceleasi oportunitati si baietilor? Oare ei nu au cautare pe aceasta piata infloritoare? Sau este inca prea devreme pentru ca societatea noastra sa poata accepta asemenea idei? Tin minte ca am auzit candva o discutie intre baietii din blocul unde locuiam. Se zvonise prin cartier ca un baiat ar fi plecat prin nu stiu care tara straina, ar fi inceput o relatie cu o doamna mai in varsta decat el, iar la moartea acesteia s-ar fi umplut de bani, caci ea ii lasase prin testament intreaga avere. Usor invidiosi, baietii spuneau ca ar pleca si pe luna sa faca pe plac unei doamne mai in varsta daca asta le-ar asigura bunastarea ulterioara, o viata fara griji. Nu stiu daca vorbeau serios sau glumeau, dar sunt convinsa ca exista o multi de tineri care s-ar bucura sa castige banii mai usor, sa stea de vorba cu alti oameni, asa cum fac fetele care se angajeaza sa faca videochat in Bucuresti, sa aiba cele mai bune conditii de lucru, intr-o atmosfera placuta.


La cat de deschise sunt unele lucruri in ultimii ani, aproape ca nu m-as mira daca se va ajunge ca barbatii sa iasa in strada pentru a cere sa fie angajati la videochat in Bucuresti, asa cum stiu ei ca se angajeaza fete acolo. Ar putea chiar sa invoce discriminarea, nu-i asa? Pana la urma, oare in realitate nu exista, asa cum vedem prin filme, femei dornice sa stea de vorba cu baieti tineri si bine facuti, care sa le amuze si sa le faca sa se simta femei in adevaratul sens al cuvantului? Probabil ca ele exista, dar se jeneaza sa spuna cuiva ca ar fi interesate de un asemenea serviciu, caci societatea judeca si condamna tot ceea ce considera a fi nenatural, imoral, deviat de la normal. Dar, la urma urmei, cine decide ce este normal si ce nu este? Ceea ce pentru unul poate fi absolut normal, probabil altuia i se va parea strigator la cer. Si invers, desigur. 

Ma simt precum un scriitor de sf astazi. Am impresia ca intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, toate aceste lucruri chiar se vor intampla, atunci cand oamenii vor putea fi destul de deschisi la nou, cand vor accepta ideea ca nu toti suntem la fel, ca fiecare persoana de pe acest pamant are propriile sale placeri, propriile dorinte, propriile nevoi si ca nu este chiar normal sa fie marginalizata din acest motiv. Abia cand se va intampla asta probabil si barbatii vor putea sa se angajeze la videochat in Bucuresti sau oriunde in alta parte. Di pacate, nu sunt destul de bine documentata in aceasta privinta si din acest motiv nici nu vreau sa ma pronunt, insa v-as intreba pe voi, poate se intampla sa stiti: oare prin alte tari ce se intampla? se fac angajari la videochat si pentru barbati sau doar fetele au cautare si doar lor li se ofera aceasta posibilitate? credeti ca va veni, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, ziua cand toate cele imaginate de mine chiar se vor intampla? sau videochatul va ramane pentru totdeauna un domeniu la care numai fetele vor avea acces?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu