sâmbătă, 12 octombrie 2013

Jurnal de femeie simpla 8- Cu gandul la miez de lapte

Astazi (12 octombrie 2013, sambata, ora 16, 30 )... mi-am inceput ziua cu o tableta de ciocolata cu stafide, am continuat cu o cafea si acum astept sa vina sotul meu de la magazin. A plecat in cautarea
miezului de lapte. :) A venit, m-a facut fericita, mi-a dat de lucru si impulsul necesar pentru a scrie.


Afara... nu am mai iesit de vreo doua saptamani. Mihai face piata, tot el duce si gunoiul, carti de la biblioteca nu am mai imprumutat, aproape ca nu am avut motive sa scot nasul la aer. :)
In gradina... omului gospodar nu vei vedea plante neingrijite, nu te vei impiedica de lucruri nefolositoare, ci iti vei bucura privirea in orice clipa a zilei.
In Casa... somnului, carte scrisa de Jonathan Coe, sunt adunate foarte multe informatii interesante despre somn si despre lipsa lui. Este o carte ce merita citita!
In bucatarie... am o masa imensa, care devine neincapatoare de cate ori gatesc. Sunt total nepriceputa la gestionarea spatiului si a banilor. Sau poate ca ar trebui sa recunosc si faptul ca nu imi vine sa mai fac schimbari, stiind ca asta ii deranjeaza mereu pe baietii mei, mult prea comozi pentru cat sunt eu uneori de agitata.
Sunt imbracata cu... colanti gri petrol, bluzita cu dungi alb, crem, bleu si pulover crem. 
Ce muzica ascult acum... Avenged Sevenfold, prin bunavointa fiului meu, care nu stie sa asculte muzica in surdina. :)
Ce carti citesc zilele astea... surprinzator pana si pentru mine, nu citesc nimic, desi am cateva carti incepute. Ma menajez, sperand sa fiu odihnita si sa gasesc idei bune pentru competitie. 
Ce mai mesteresc eu... nu retin daca am mai scris in jurnal, ca planul este vechi, asa ca scriu aici: as vrea sa imi fac niste chestii dragute din anason, felii uscate de lamaie, boabe de piper si ienibahar si ce mai gasesc prin bucatarie. 
Un lucru planuit pentru saptamana viitoare... sa mananc mai mult. Sper sa ma ingras macar cateva grame pana in decembrie. De ce? Delaco va premia un blogger cu greutatea sa in branza. :)
Am invatat... sa imi notez in carnetel ceea ce acum mi se pare important, pentru ca mai tarziu sa imi aduc aminte si sa decid daca a ramas la fel de important sau si-a pierdut insemnatatea.
Sunt recunoscatoare... vietii, ca m-a pus la incercare de atatea ori si m-a ajutat sa imi dau seama ca sub invelisul fragil se ascunde o fire puternica, ce nu se da batuta cu una, cu doua. 
Ma gandesc... la ziua in care l-am nascut pe Ionut si ma napadesc emotiile de atunci. Am plans de fericire vazandu-l. Avea gropita intr-un obraz, avea pielea alba si ochii mari. Era sanatos si era cel mai frumos copil din lume. La fel este si acum, ca doar este al meu, nu?
Astept/sper... ca intr-o zi sa am suficienti bani pentru a colinda lumea, pentru a vedea tot ceea ce am visat. In aceasta viata, daca se poate. Se aude pe sus? :)
Un citat/proverb favorit... "Patriotismul, domnule Morrison, nu este ultimul refugiu al ticalosilor, e primul refugiu al celor bogati."-Trandafirul negru, de D.W.Buffa
O fotografie preferata... Macese... Eram la Slanic... O doamna trecuta bine de 60 de ani m-a invatat sa culeg macesele, sa le intep cu acul si sa le insir pe ata, ca si cum mi-as face margele. Macesele s-au uscat frumos si mi-au oferit cel mai bun ceai natural baut vreodata, in afara celui de cimbrisor.


14 comentarii:

  1. ...frumos la tine în viaţă, ca în suflet! Să-ţi trăiască Ionuţul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simplu la mine in viata, ceea ce ma face uneori sa visez la mai multa agitatie... :)
      Saru-mana mult! :*

      Ștergere
  2. şi miez de lapte în jurnal! :D urmează degustarea, nu? sau a fost deja cam ca la sarmale...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma intreba! A fost mai rapid decat la sarmale... Am apucat totusi sa il trag in poze. Miezul de lapte are o singura hiba: creaza dependenta!

      Ștergere
  3. Frumos si liniste la tine-n viata.Nu vrei sa facem schimb o saptamana? Dar sa-l intrebi si pe Mihai ca vrau safacem schimb cu totul, tu vii cu Mihai la atelier si eu vin la tine si primesc cu bucurie greutatea mea in branza. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nina, cum ai ajuns pe aici? :)
      Doar daca promiti ca schimbul nu va avea loc intr-o perioada ca cea cu portofelele... :))))
      Crezi ca e mare diferenta intre kilogramele noastre? :)

      Ștergere
  4. Jurnalul acesta e bun de citit când ţi-a intrat frigul în oase...parcă te mai încălzeşte oleacă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cand am dat drumul la centrala, nu mai stiu ce este frigul. :)

      Ștergere
  5. ... la tine ... casa cu bunatati si fericire !!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. E bine ca recunosti faptul ca uneori esti agitata si e bine ca in ziua asta ai fost asa de tihnita si de multumita. M-am simtit si eu bine citindu-ti fila de jurnal si multumesc pentru asta !
    M-ai facut sa zambesc cand ai scris despre carnetel. Eu notez intr-un carnetel, intr-un carnet, pe (zeci de) biletele si intr-un document pe Office Word ! Sa ma vezi cand caut ceva ! :))))))))))
    Duminica placuta, draga Vienela !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) Stiu bine cum e sa cauti o idee notata cu o luna in urma si sa nu iti amintesti pe care caiet este.
      Inainte ma foloseam de mess. Toate ideile le trimiteam pe adresa sotului meu, pentru a fi sigura ca nu se pierd. Pana in ziua in care a trebuit sa schimbam windows-ul si nu le-am mai regasit. :))))

      Ștergere
  7. Ma crezi ca nu am incercat ever produsul asta? eu raman fan iaurt activia , cascaval de la napolact si cottage cheese de la delaco :)) altfel nu vad combinatia asta de branzeturi. bine ca ideal as manca eu numai branza italieneasca...dar nah

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tare mi-ar fi placut sa imi lasi acest comentariu la urmatorul articol, pentru ca juriul doreste sa afle parerea cititorilor vizavi de miezul de lapte. :(

      Ștergere